Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 217 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 28 Maj 2025 12:34 
Moderator forum

tropikey napisał(a):
klienci citi - oprócz tego, że staną się klientami velo - są jedynie piątym kołem u wozu w całej tej transakcji. Nic o tym, czy i na co mogą liczyć, co się stanie z ich dotychczasowym produktami, na jakich zasadach będą funkcjonować w velo, itd.

Nie piąte koło u wozu, bo to za tę bazę i umowy nabywca płaci $$$.

Co do zasad działania to pewnie nikt ich jeszcze nie zna, więc trudno oczekiwać czegokolwiek poza tym, że po przejęciu produkty będą funkcjonować na dotychczasowych zasadach. Zmiany nadejdą później, w miarę ujednolicania oferty i przenoszenia klientów do systemu Velo.
 Profil Relacje PM off  

Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN
Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥 Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥
#182 PostWysłany: 28 Maj 2025 12:57 
Awatar użytkownika

platynowy
To co piszesz (o wartości bazy klientów) jest oczywiście prawdą, ale wyraziłem moje zapatrywanie na sprawę z punktu widzenia klienta, który czuje się potraktowany po macoszemu. Inna sprawa, że jakoś zbyt szybko odczytałem datę i wydawało mi się, że to ma nastąpić już teraz, w 2025 r. Skoro najwcześniej w połowie 2026, to nie jest tak źle ;)
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 28 Maj 2025 15:14 
Moderator forum

tropikey napisał(a):
wyraziłem moje zapatrywanie na sprawę z punktu widzenia klienta, który czuje się potraktowany po macoszemu

To była tylko informacja dla rynku (BH jest spółką giełdową). Klienci otrzymają też komunikację skierowaną do nich, standardowo: że produkty i obsługa będą działać bez zmian, że połączenie to same korzyści dla klientów, możliwość rozwoju oferty, synergia sieci oddziałów i takie tam. A na końcu będzie jak zawsze, czyli wyrżnięcie części usług i nowe ceny.
 Profil Relacje PM off  

#184 PostWysłany: 28 Maj 2025 20:31 
Awatar użytkownika

platynowy
Dokladnie..... jak czytam kominikat PR ze bedzie hiper i super i same.korzysci... to nasuwa sie od razu porownanie do X takich akcji z przeszłości....gdzie dla dobra i na zyczsnie klientów.... wprowadzali podwyżki i ogranicznie oferty.
O bym nie bym zlym prorokiem ale za rok będzie sie trzeba pozegnac z oferta BH aka Citi.
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 28 Maj 2025 20:50 

Loty: 350
Kilometry: 659 055
niebieski
I tak dostaliśmy kilka dodatkowych lat bo sprzedaż ogłoszona została w kwietniu 2021 ale została wstrzymana.
Premier Miles jako produkt Citi zostanie na pewno wycofany a innych unikalnych produktów to nie kojarze by było szkoda.
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#186 PostWysłany: 29 Maj 2025 11:25 

złoty
Wczoraj przyszedł oficjalny email. Jakiś czas temu pracownicy twierdzili, że brand powinien pozostać, lecz na razie nic na to nie wskazuje.

Cytuj:
Szanowni Państwo,

informujemy, że Bank Handlowy w Warszawie S.A. (Citi Handlowy) zawarł umowę sprzedaży części detalicznej do VeloBanku S.A. Jej przedmiotem jest wydzielona część przedsiębiorstwa: bankowość detaliczna, bankowość prywatna, bankowość mikroprzedsiębiorstw oraz detaliczna działalność maklerska.

Celem transakcji jest połączenie naszego doświadczenia w obsłudze klientów detalicznych z potencjałem technologicznym i innowacyjnym VeloBanku.

Proces sprzedaży nie ma wpływu na bieżącą działalność Citi Handlowy. Najwyższa jakość obsługi jaką dostarczamy Państwu oraz dostęp do usług i produktów pozostają bez zmian. Obsługa klientów, centra obsługi telefonicznej oraz wszystkie oddziały pozostają do Państwa dyspozycji w niezmienionych lokalizacjach i godzinach pracy.

Przeniesienie części detalicznej Citi Handlowy do VeloBanku nastąpi po otrzymaniu zgód regulacyjnych i osiągnięciu tzw. gotowości operacyjnej, co jest obecnie spodziewane na połowę 2026. Przejście do VeloBanku będzie płynne i automatyczne – klienci zachowają dostęp do tak samo bogatej oferty produktowej.

Co ważne, do VeloBanku przechodzą wszyscy pracownicy bankowości detalicznej Citi Handlowy we wszystkich lokalizacjach. To oznacza, że po połączeniu części detalicznej Citi Handlowy z VeloBankiem będą Państwo obsługiwani przez tych samych doradców.

VeloBank to bank z amerykańskim kapitałem, a w jego akcjonariat zaangażowane są zaufane, międzynarodowe instytucje finansowe, takie jak Europejski Bank Odbudowy i Rozwoju. Wierzymy, że VeloBank zapewni kontynuację wysokiej jakości obsługi naszych klientów oraz zaoferuje im nowoczesne rozwiązania.

O ważnych etapach w procesie połączenia bankowości detalicznej z VeloBankiem, będziemy informowali Państwa na bieżąco w komunikacji bezpośredniej.

Ostatnio edytowany przez ume, 29 Maj 2025 13:06, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 29 Maj 2025 12:08 

srebrny
jesli macie miles ale zaczna wam za darmo wciskac inne karty, to wiedz ze cos sie dzieje ;-)
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 29 Maj 2025 12:13 
Awatar użytkownika

HON fly4free
warto sie schylic po 1200 PLN :) , jezeli od 1.05.2024 nie posiadalo sie karty kredytowej w Citi

https://www.citibank.pl/karty-kredytowe ... 120815gd74
Załącznik:
citi.jpg
citi.jpg [ 29.18 KiB | Obejrzany 938 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 29 Maj 2025 13:10 
Moderator forum

Brand Citi z pewnością zniknie, ponieważ inaczej amerykański Citi firmowałby coś z czym nic go nie łączy. Sama cena za licencję na markę byłaby pewnie wysoka.
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 29 Maj 2025 13:24 

Szkoda byłoby Premier Miles - w przeciwieństwie do tych wszystkich Mastercard Priceless, itp. można nabijać obrót gdzie się da, a potem wziąć sobie choćby cashback 0,5% i samemu kupić dowolny lot w dowolnym terminie (a w zasadzie wydać na cokolwiek), na co nie pozwala choćby Miles & More. Niestety mam tego pecha, że z jakiegoś powodu, mimo bycia klientem "lepszym" (ale nie wealth) w kilku bankach, Pekao nie chce mi wydać kredytowej M&M nawet z limitem 3 tys. złotych, mimo że w innych bankach od ręki dostaję limity po kilkadziesiąt tysięcy - ktoś wie z czego może to wynikać, czy to po prostu klasyczne i doskonale znane upośledzenie Pekao ? ;)

Chyba, że ktoś kojarzy jeszcze jakąś inną kartę na rynku, która za np. kilkaset tysięcy obrotu (ale nie pod kątem tego, że on np. zwalnia z opłaty rocznej za coś - psychologia ;) ) w dowolnych miejscach, coś daje w zamian, bo na ten moment kojarzę tylko dwie - Premier Miles i Pekao M&M.
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 29 Maj 2025 21:14 

@robespierre a robisz jakis dobry obrot na kontach w pekao? mi tez nie chcieli dac wiekszego limitu na poczatku, a teraz jak robie obrot to chca podwyzszyc kilka razy.
tam tez kilkaset tys nie wygeneruje cale M&M bo jest limit mil na miesiac
 Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 29 Maj 2025 21:50 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
ibartek napisał(a):
jesli macie miles ale zaczna wam za darmo wciskac inne karty, to wiedz ze cos sie dzieje ;-)

Ci z Citi to straszni spamerzy. Potrafią wydzwaniać po kilka razy w tygodniu.

#193 PostWysłany: 29 Maj 2025 22:28 

srebrny
Można wycofać zgody marketingowe.
hiszpan uważa post za pomocny.

#194 PostWysłany: 10 Cze 2025 18:20 

Podpowiecie, jak to wygląda technicznie jeżeli chodzi o cashback / mile, gdy chce się z nich schodzić ? Jest jakiś miesięczny limit maksymalnych do wymiany, czy mogę po prostu kilka osobnych transferów pod rząd zrobić za jednym zamachem ? Zakładam, że lada miesiąc pójdzie info o tym, że Velo oczywiście tematu nie pociągnie i trzeba się będzie ewakuować, a nie chciałbym wpaść w sytuację, gdy nie zdążyłem wszystkiego wymienić z powodu jakichś limitów ;)

I jak w końcu jest z tym podatkiem przy cashbacku - na czysto ma się 0,5% obrotu, czy to jeszcze pomniejszone ?
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 10 Cze 2025 18:27 
Awatar użytkownika

platynowy
Co do cashback, to się nie wypowiem, bo nie korzystałem. Jeśli chodzi o mile, to nie wiem ile masz na koncie uzbieranych premier mili Citibanku, ale jeśli masz sporo, to będziesz musiał trochę posiedzieć nad tymi transferami, bo maksymalna liczba na 1 raz to 7000 premier miles > 3500 (np. aviosów). Limitów dziennych/miesięcznych chyba nie ma.
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 10 Cze 2025 20:11 

srebrny
Potwierdzam, że dla mil nie ma limitów. W zeszłym miesiącu była promocja na wymianę do QR, co kilka miesięcy jest powtarzana, ale w obecnej sytuacji zwlekanie może być ryzykowne.

#197 PostWysłany: 17 Cze 2025 11:19 

złoty
Na infolinii można jednorazowo wymienić 30000 Citi Mil.
 Profil Relacje PM off
tropikey uważa post za pomocny.

#198 PostWysłany: 17 Cze 2025 11:26 

Ale również na cashback ? I czy z tego jest w końcu potrącany jeszcze podatek, czy zmienili to po drodze na plus ?
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 17 Cze 2025 12:09 

złoty
Czy na cashback to nie wiem, ale wydaje się, że wszelakie transakcje milowe obsługują. Dzwoń na Citiphone i poproś o przełączenie do działu technicznego obsługi Premier Miles.
 Profil Relacje PM off  

#200 PostWysłany: 18 Cze 2025 01:03 

srebrny
Chupacabra napisał(a):
Na infolinii można jednorazowo wymienić 30000 Citi Mil.

Przez WWW nie ma takiego ograniczenia, wymieniałem niedawno 42000 (na QR).

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 217 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości