Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 217 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 07 Kwi 2025 13:37 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Właściciel Velo Banku jeszcze w tym miesiącu może ogłosić przejęcie detalu Citi Handlowego

https://www.cashless.pl/16827-velobank- ... OwBQr7QsqQ
 Profil Relacje PM off
Chupacabra lubi ten post.
zoli uważa post za pomocny.

Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN
Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥 Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥
#162 PostWysłany: 08 Kwi 2025 02:27 

srebrny
Jestem ciekawy czy będą honorować dożywotnie zwolnienie z opłat za konto i KK które CITI kilka lat temu rozdawało i czy oznacza to koniec kart z bonusami.

#163 PostWysłany: 08 Kwi 2025 08:53 
Awatar użytkownika

złoty
Heh, "dożywotnie"... Miałem taką kartę (jako darmowy backup innej rezerwowej karty) i kiedyś do mnie Citi napisał, że nie używam i mi wypowiedzą umowę jak nie zacznę. I po miesiącu wypowiedzieli. Miałem pecha, bo znalazłem oba listy po powrocie z dłuższego wyjazdu :D
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 08 Kwi 2025 10:08 
Moderator forum

SPLDER napisał(a):
Jestem ciekawy czy będą honorować dożywotnie zwolnienie z opłat.

Przykład Raiffeisena pokazuje, że nie muszą. Raiffeisen obiecywał niektóre opłaty dożywotnio 0 zł, po czym BNP (choć przejął jego zobowiązania), zmienił nazwę konta i podniósł te opłaty jak gdyby nigdy nic.

Tutaj mamy nieco inną sytuację, bo kupić ma fundusz i nie wiadomo z jakim zamiarem. Nie mam pewności czy będą chcieli porywać się na łączenie z Velo i koszty z tym związane.
 Profil Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 08 Kwi 2025 11:42 

niebieski
Jakby to była inwestycja długofalowa to pewnie by łączyli, ale z funduszami różnie bywa. Często kupują na parę lat i sprzedają dalej.
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 12 Kwi 2025 09:13 

Czy komuś udało się może zdobyć numery MCC, które są traktowane przez Citi jako transakcje szczególne i tym samym obarczone prowizją?
Mi odpowiedzieli, że nie udostępniają takiej listy i należy kierować się zapisami regulaminu. Nie są też w stanie stwierdzić z góry czy transakcja w konkretnym podmiocie będzie transakcją szczególną czy nie.
Od niedawna można opłacać PIT kartami. O płatności podatków w regulaminie Citi nie ma słowa, ale nie jestem pewien czy tego nie podciągną tego jednak pod transakcję szczególną.
 Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 12 Kwi 2025 11:40 
Moderator forum

@emesem
Proponuję, abyś napisał skargę do KNF. Bank ustalił pewne zasady, a klientowi, który poprosił o szczegóły odmówił ich podania, przez co klient nie wie jakie te zasady faktycznie są ani jak uniknąć dodatkowych opłat. Są duże szanse na uzyskanie w ten sposób wiążącej odpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 12 Kwi 2025 11:43 

HON fly4free
Skoro nigdzie nie ma podanej listy MCC lub innych kryteriów jasnej i prostej identyfikacji takich transakcji przez klienta banku to wszelkie naliczane potem od nich prowizje są do zareklamowania i podważenia.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#169 PostWysłany: 12 Kwi 2025 11:50 
Moderator forum

@marek2011
„są do”, ale zapominasz, że reklamacje rozpatruje bank i tylko bank, a mało kto po odrzuconej reklamacji podejmie dalsze działania (miejski/powiatowy Rzecznik Konsumentów, płatny Arbiter Bankowy czy jeszcze droższy i uciążliwy sąd).
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 12 Kwi 2025 12:07 

złoty
Prawda jest taka, że to na 100% łamie prawa konsumenta. Płacisz prowizję za określoną transakcję kartą, ale nie możesz przed wykonaniem transakcji kartą uzyskać informacji czy ta konkretna jest objęta prowizją czy nie, o prowizji dowiesz się po fakcie. To farsa i dziwię się, że jeszcze się tym nikt nie zajął - na miejscu klientów Citi pisałbym skargi do UOKiK. Bank może sobie ustalać prowizje za różne działania klienta i w różnej wysokości ale klient podpisując umowę z bankiem powinien mieć jasność co do wysokości prowizji za konkretną czynność a tu tego nie ma, ponieważ klient nie ma jak ustalić czy dana czynność podlega prowizji, bo bank mu tego nie umożliwia.
 Profil Relacje PM off  

#171 PostWysłany: 12 Kwi 2025 15:06 
Moderator forum

@lluukk
Dlatego zaproponowałem skargę do KNF. UOKiK bez „masy krytycznej” nie kiwnie palcem, a jedna skarga do KNF powinna wystarczyć. Tym bardziej, że @emesem ma czarno na białym odmowę udzielenia tych informacji.
 Profil Relacje PM off
lluukk lubi ten post.

#172 PostWysłany: 15 Kwi 2025 12:46 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
@emesem Ja zapytałem się wczoraj konkretnie o płatność podatków online i otrzymałem poniższą odpowiedź:
Cytuj:
Może Pan wykonać taką transakcję z karty kredytowej. Za tego typu transakcje Bank nie nalicza opłat i prowizji. Dodatkowe opłaty nie są zależne od Banku, lecz mogą zostać naliczone przez samą bramkę.
tropikey lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#173 PostWysłany: 25 Kwi 2025 08:18 

niebieski
Czy tylko mi zablokowali możliwość doładowania Zen kartami kredytowymi Citi (zarówno bezpośrednio jak i przez Blika). Za każdym razem odrzucone.
 Profil Relacje PM off  

#174 PostWysłany: 07 Maj 2025 16:09 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
Sudoku napisał(a):
@emesem Ja zapytałem się wczoraj konkretnie o płatność podatków online i otrzymałem poniższą odpowiedź:
Cytuj:
Może Pan wykonać taką transakcję z karty kredytowej. Za tego typu transakcje Bank nie nalicza opłat i prowizji. Dodatkowe opłaty nie są zależne od Banku, lecz mogą zostać naliczone przez samą bramkę.

Zapłaciłem kwotę z rozliczenia rocznego PIT i nie naliczyli żadnych opłat czy prowizji.

#175 PostWysłany: 11 Maj 2025 13:18 
Moderator forum

Cytuj:
Warszawa, 08.05.2025 (ISBnews)

Proces sprzedaży bankowości detalicznej Citi Handlowego toczy się i bank będzie informował o istotnych wydarzeniach w tym procesie, zgodnie z wymogami prawnymi, poinformowała prezes Elżbieta Czetwertyńska.

"Na początku chciałabym też uprzedzić państwa pytanie o proces sprzedaży bankowości detalicznej. Ten proces się toczy. Jak już wielokrotnie mówiłam, będziemy państwa oczywiście informować o istotnych wydarzeniach w tym procesie, zgodnie z wymogami, jakie obowiązują spółkę giełdową" - powiedziała Czetwertyńska podczas telekonferencji.
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 16 Maj 2025 13:14 

Czyli trzeba się nastawiać, że Premier Miles pójdzie do piachu i jedyną kartą, która pozwoli trzaskać punkty lojalnościowe (Mastercard Priceless pomijam, bo jest słabe), będą kredytówki w Pekao M&M ?
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 16 Maj 2025 13:51 

srebrny
Marek Marszolik napisał(a):
Czy tylko mi zablokowali możliwość doładowania Zen kartami kredytowymi Citi (zarówno bezpośrednio jak i przez Blika). Za każdym razem odrzucone.

mam to samo
 Profil Relacje PM off

#178 PostWysłany: 27 Maj 2025 22:35 

srebrny
https://www.velobank.pl/klienci-indywid ... owego.html
 Profil Relacje PM off
3 ludzi uważa post za pomocny.

#179 PostWysłany: 27 Maj 2025 23:12 

Loty: 132
Kilometry: 326 809
niebieski
Nie podróże, ale też doznania ;)
https://www.citibank.pl/citispecials/pr ... -2025.html
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 28 Maj 2025 00:20 
Awatar użytkownika

platynowy
Z tego komunikatu podanego przez @Tulio wynika w zasadzie, że klienci citi - oprócz tego, że staną się klientami velo - są jedynie piątym kołem u wozu w całej tej transakcji. Nic o tym, czy i na co mogą liczyć, co się stanie z ich dotychczasowym produktami, na jakich zasadach będą funkcjonować w velo, itd. Nie oczekuję w tym momencie wszystkich szczegółów (skoro procedura sprzedaży jest jeszcze w toku), ale z grubsza mogliby cokolwiek wyjaśnić.
Zatem zgodnie z przewidywaniami w tym wątku, kolejny produkt "milowy" zostanie pochowany i to dużo szybciej, niż podejrzewałem :(
 Profil Relacje PM off

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 217 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości