Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 217 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 18 Cze 2025 07:42 
Awatar użytkownika

platynowy
Ale to raczej nie "jednorazowo", bo jedna transakcja to zamiana max. 7000 premier miles na 3500 aviosów. Musiałeś zatem zrobić zapewne ileś tam transakcji.
Nie robiłem nigdy wymiany przez infolinię, ale być może tam też jest tak, że możesz zrobić kilka pojedynczych transakcji wymiany pewnej maksymalnej liczby premier miles, a różnica jest taka, że w systemie online ten maksymalny pułap na 1 transakcję to 7000, a na infolinii 30000 mil.
 Profil Relacje PM off  

Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN
Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥 Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥
#202 PostWysłany: 18 Cze 2025 09:50 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
Dokładnie, ja też ostatnio wymieniłem kilkadziesiąt tysięcy, ale jedna transakcja to 7 tys. na 3.5 tys. Aviosów, jak napisał @tropikey.

#203 PostWysłany: 21 Cze 2025 21:02 

No to sprzedali nas. Został ok. rok z Citi. Co sądzicie, czy warto czekać na VELO czy też rozwiązać umowę z Citi i przenieść się do innego banku? Zdaję sobie sprawę, że - szczególnie przy podróżach za granicę - markę Citi będzie trudno zastąpić.
 Profil Relacje PM off  

#204 PostWysłany: 21 Cze 2025 21:12 

niebieski
A po co rozwiązywać umowę? Przecież póki działa i jest korzystna to trzeba korzystać jak najdłużej.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#205 PostWysłany: 21 Cze 2025 21:17 

Przy całym szacunku do VELO, to mały bank i trudno sobie wyobrazić, żeby mógł proponować podobne lub zbliżone warunki dla posiadaczy kart kredytowych, jak Citi.
 Profil Relacje PM off  

#206 PostWysłany: 21 Cze 2025 23:36 
Moderator forum

Zapewne docelowo dojdzie do upodobnienia lub ujednolicenia oferty. Jakie są warunki przewalutowań dla kart kredytowych Velo?
 Profil Relacje PM off  

#207 PostWysłany: 21 Cze 2025 23:37 

niebieski
Po kursie banku.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#208 PostWysłany: 22 Cze 2025 00:08 

Na dzisiaj to VELO nie ma żadnej konkretnej oferty dla klientów Citi poza ogólnymi stwierdzeniami prezesa zarządu. VeloBank ma ambicje i planuje rozwijać ofertę premium, ale "porównywalne warunki" w pełnym zakresie, w krótkim czasie, są bardzo dużym wyzwaniem i nie ma na to gwarancji. Benefity Citi wynikają z globalnych umów i partnerstw Citi Group (np. z ubezpieczycielami o globalnym zasięgu, z międzynarodowymi sieciami wynajmu samochodów). VeloBank nie będzie miał dostępu do tych globalnych, wynegocjowanych warunków. Będzie musiał zbudować własne partnerstwa od zera lub korzystać z tych, które są standardowo dostępne dla banków w Polsce.
 Profil Relacje PM off  

#209 PostWysłany: 22 Cze 2025 00:54 

Loty: 350
Kilometry: 659 055
niebieski
Jakie to wyjątkowe benefity ubezpieczeniowe czy z zakresu wynajmu samochodów Citi w Polsce dla kart kredytowych oferuje? Bo dla mnie karty kredytowe Handlowego niczym się szczególnym nie wyróżniają, inne produkty detalu też nie (kiedyś karta debetowa przepinana pomiędzy kontami EUR i PLN czy USD to było naprawdę coś!)
Velo może nie jest dużym bankiem ale po przejęciu portfela klientów Handlowego będzie większym niż obecnie plus na konkretne warunki dla klientów Handlowego jeszcze poczekamy pewnie i nie jest to niczym dziwnym.
 Profil Relacje PM off  

#210 PostWysłany: 22 Cze 2025 05:05 

srebrny
Citi Premiermiles nie daje żadnych interesujących ubezpieczeń, jedyną zaletą jest program Premiermiles. Tego Velo nie będzie w stanie zaoferować i nie sądzę że zaoferuje coś porównywalnego, ale zobaczymy. Spodziewam się że karta do zamknięcia po migracji.
ume lubi ten post.

#211 PostWysłany: 26 Cze 2025 22:57 

W ostatnich dniach odwiedziłem kilka oddziałów banków z pytaniem, czy nie chcą przejąć klienta z Citi, z kilkunastoletnią historią, kartami kredytowymi Citi i aktywami. Wszędzie usłyszałem jednakową odpowiedź: muszę od zera starać się o zdolność kredytową dla uzyskania nowej karty kredytowej. Żaden bank nie wykazał chęci przejęcia klienta z Citi. No chyba, że - tak jak zaoferowano w pewnym banku - jeżeli przenoszone z Citi aktywa przekroczą 1 mln. to będę traktowany jak klient premium, ze wszystkimi przywilejami.
 Profil Relacje PM off  

#212 PostWysłany: 27 Cze 2025 09:46 

Loty: 350
Kilometry: 659 055
niebieski
Markowice10 napisał(a):
Żaden bank nie wykazał chęci przejęcia klienta z Citi.

Co to znaczy przejęcia klienta? Możesz być klientem kilku banków jednocześnie.
Myślę, że jakbyś powiedział, że jesteś klientem HSBC czy Santandera czy UBS czy nawet PKO to ich odpowiedź byoaby taka sama.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#213 PostWysłany: 27 Cze 2025 12:00 
Moderator forum

Również nie potrafię sobie przypomnieć wcześniejszych specjalnych ofert dla klientów sprzedawanych banków, a miałem konta i karty w Fortisie, BPH, BGŻ, Polbanku, Raiffeisenie…
 Profil Relacje PM off  

#214 PostWysłany: 30 Cze 2025 23:31 

Taką odpowiedź otrzymałem z VELO. W sumie nic nowego:
" Przyłączenie części detalicznej banku Citi Handlowy do naszego banku nastąpi po otrzymaniu zgód regulacyjnych i osiągnięciu tzw. gotowości operacyjnej, co jest przewidywane na połowę 2026 roku.

Na bieżąco poszerzamy naszą ofertę, dlatego nie mogę zagwarantować, jak będzie ona wyglądać w przyszłym roku oraz jak przebiegnie proces zmiany. Natomiast zanim to nastąpi, może Pan wcześniej założyć u nas indywidualne konto osobiste, a także rachunki walutowe oraz kartę kredytową, aby samodzielnie przenieść się do naszego banku. Proszę zapoznać się z najważniejszymi informacjami o VeloKoncie Premium "
 Profil Relacje PM off  

#215 PostWysłany: 06 Lip 2025 22:40 

Jak długo aktualnie czeka się na dostawę wznowionej KK Citi, po ukazaniu się w app Citi informacji o możliwości aktywacji wznowionej karty? Ja czekam już trzy tygodnie i nowego plastiku nie ma.
 Profil Relacje PM off  

#216 PostWysłany: 06 Lip 2025 23:31 

srebrny
pisz na support. moze zaginela
 Profil Relacje PM off  

#217 PostWysłany: 10 Lip 2025 00:35 

Plastik Visa doszedł zwykłą pocztą, po trzech tygodniach od sygnału w app Citi, że mogę aktywować wznowioną kartę. Co więcej, stara karta jest ważna jeszcze dwa i pół miesiąca. Wznowioną kartę Citi wydał z ważnością na pięć lat!. Ciekawe, w jakim czasie VELO wymieni te kart na swoje?
 Profil Relacje PM off
Archiwista uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 217 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Trendiction [Bot] oraz 3 gości