Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 41 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 08 Lut 2016 21:13 
Awatar użytkownika

Loty: 86
Kilometry: 145 717
niebieski
Czy Don Bartoss się dorwał do Jacowego konta f4f? :lol:
 Profil Relacje PM off  

Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥 Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥
Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥 Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥
#22 PostWysłany: 08 Lut 2016 21:18 

Ktoś tu musi go zastąpić. :mrgreen:
Do kiedy tego bana ma , bo już mam dosyć. :D
 PM off  

#23 PostWysłany: 08 Lut 2016 21:21 
Awatar użytkownika

niebieski
@namteH jeśli pijesz do kandydatki na wypowiedź roku, to skojarzenie przyzwoleń na pewne zachowania, kwestii (nie)sublimacji popędu płciowego i bodźca w postaci Europejki w stroju letnim pozwala zrozumieć ją bez pudła. Nie uważam natomiast, że wszyscy mężczyźni są tacy sami. Na szczęście! :-D

@ane.wald nie jestem gejszą. Znajomy żartuje, że wiek XX był erą emancypacji kobiet, a w XXI przyjdzie czas na mężczyzn.

@Tomek Zien a nie jakiś gimnazjalista? ;-)

Ostatnio edytowany przez Kara, 08 Lut 2016 21:32, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 08 Lut 2016 21:31 
Awatar użytkownika

Loty: 370
Kilometry: 645 917
HON fly4free
Kara napisał(a):
Znajomy żartuje, że wiek XX był erą emancypacji kobiet, a w XI przyjdzie czas na mężczyzn.

@Kara, Tobie naprawdę tęskno za średniowieczem ;)
 Profil Relacje PM off
Kara uważa post za pomocny.

#25 PostWysłany: 08 Lut 2016 21:34 
Awatar użytkownika

niebieski
To mojemu telefonowi tworzonemu przez seksistowski czebol. ;-) Poprawione. Dzięki za zwrócenie uwagi.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 08 Lut 2016 21:37 
Awatar użytkownika

Loty: 370
Kilometry: 645 917
HON fly4free
@jacakatowice nie będzie zadowolony z użycia słowa "czebol" :)
 Profil Relacje PM off
Kara lubi ten post.

#27 PostWysłany: 08 Lut 2016 21:43 

Akurat "czebol" może być.
Reszta jak zwykle. Pomieszanie z poplątaniem.
"Sublimacja popędu płciowego" itp
Poddaję się.
 PM off  

#28 PostWysłany: 08 Lut 2016 22:22 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
Dlatego Dubaj taki wielki i nowoczesny. Tam wszyscy panowie, o których wolno mówić tylko dobrze, sublimują swój popęd w budownictwo:) A masturbują się widocznie słabi psychicznie i ..leniwi:)

#29 PostWysłany: 08 Lut 2016 22:32 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Kara napisał(a):
@namteH jeśli pijesz do kandydatki na wypowiedź roku, ...

nie, pije do Twoich dywagacji, w których się pogubiłaś a mimo to dalej w nie brnęłaś :arrow: jakie-sa-granice-tzw-poprawnosci-na-forum,19,86106

faceta to poznasz po tym jak kończy, natomiast z kulancjami to jak to jest?

#30 PostWysłany: 08 Lut 2016 22:39 

niebieski
kulancje nia maja ejakulacji :)
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 08 Lut 2016 22:44 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@lataczuk
nie zachowuj się jak jakiś XIX wieczny prymityw.
jest XXI wiek i daj szanse ludziom rodzaju żeńskiego na wyrażenie swojej opinii. (jakkolwiek, trzeba pamiętać, że ona może nie być poprawna ale w pewnych kręgach tylko taka jest jedyna słuszna).
:)

#32 PostWysłany: 08 Lut 2016 22:45 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 384
Kilometry: 547 133
Wydaje mi się, że ten temat stał się kolejnym, w którym roztrząsa się osobiste sympatie i antypatie, przez ten ten wydzielony oftopic zmienił się w kolejny offtopic. Proszę zatem darować sobie te wszystkie wycieczki osobiste i ogłaszanie całemu forum kogo lubimy a kogo nie. Proszę skupić się na tym czy użycie w temacie o ubezpieczeniach słowa z dziedziny ubezpieczeń jest dobrze czy źle przyjęte. Ew. można rozszerzyć ogólnie o używanie na forum słów, które uchodzą za powszechnie nieznane. Bo jeśli dalej tak będziecie ciągnąć, to do kosza i skupimy się na szukaniu promocji, a nie na omawianiu tego, jak zapatrujecie się na używanie tzw trudnych słów.
 Profil Relacje PM off
Rockriderr lubi ten post.
Rockriderr uważa post za pomocny.

#33 PostWysłany: 08 Lut 2016 23:09 
Awatar użytkownika

niebieski
@Tom K Kolega Jacek strasznie się kiedyś oburzył, że na forum padają "takie" słowa (tj. masturbacja). ;-) Natomiast rzeczywistość w Dubaju wygląda tak, że w Deirze jest niesamowicie łatwo natrafić na pana, który "uporczywie szuka czegoś w kieszeni". Ale nie jest to Emiratczyk, tylko imigrant - co można poznać i po stroju, i po wyglądzie. Niestety, nigdy mi nie przyszło do głowy prosić znajomych o wyjaśnienie tego fenomenu. Trochę niezręczny temat przy kawie. ;-)

Co do "mówić dobrze" - a może jednak kulturalnie (co nie oznacza automatycznie "pochlebnie")?

@namteH a możesz dokładniej wskazać, gdzie - Twoim zdaniem - się pogubiłam? Bo udało mi się na forum nawet znaleźć post, w którym jakiś pan pisał o biciu kobiety jako środku mającym skłonić do refleksji. Innym razem ktoś nie miał nic przeciwko pobiciu transseksualistki. Gdyby ktoś mi odczytał te dwa stwierdzenia, myślałabym, że mowa jest jednak o Azji czy Afryce.

Ten słynny cytat to, niestety, stereotyp. Patrz: statystyki dt alimentów.
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 08 Lut 2016 23:14 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Kara napisał(a):
...w Deirze jest niesamowicie łatwo natrafić na pana, który "uporczywie szuka czegoś w kieszeni". Ale nie jest to Emiratczyk, tylko imigrant - co można poznać i po stroju, i po wyglądzie. ....

po prostu przyjął miejscowe zwyczaje. tak, wiem, że nam w Europie wydaje się to dziwne.

a co do cytatu, to przejrzyj dobrze tamten wątek. jak google potrafisz to i 4 strony na krzyż tez. no chyba że wolisz nie...

Ostatnio edytowany przez Roku, 09 Lut 2016 00:00, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 08 Lut 2016 23:33 
Awatar użytkownika

niebieski
Zdarzyło mi się być na wyścigach półciężarówek po wydmach - czyt. tłum Emiratczyków, testosteron i opary benzyny. Ale jakoś nie widziałam scen ww. typu.

Podtrzymuję to, co napisałam w poście #58. Ty sobie czegoś zażyczyłeś i ja też. Z tym, że Ty miałeś na myśli moje argumenty, a ja - ogół (co tłumaczę po myślniku w tym samym zdaniu). Już trzeci raz wałkujemy ten wątek. Może wystarczy? Bo mi garb w końcu wyrośnie. Albo dwa. :-D

Wracając do trudnych słów - @lataczuk - pudło! :-D
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 09 Lut 2016 00:07 

niebieski
Pewnie nie uwierzycie, ale są różne rodzaje kulancji, np. kulancja dyspensyjna. Czyż to nie brzmi pięknie? Kulancja dyspensyjna. Mniam :-) Gdybym nie sprawdził, w życiu bym nie powiedział, że to termin ubezpieczeniowy ;-) Prędzej jakaś jednostka chorobowa ;-)
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 09 Lut 2016 00:49 
Awatar użytkownika

niebieski
A z czym kojarzą się franszyza lub bordero? ;-)
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 09 Lut 2016 09:27 

niebieski
Na marginesie, trochę mnie śmieszy to rozróżnienie w języku polskim:

- franszyza (zwolnienie ubezpieczyciela z części odpowiedzialności),
- franczyza (udzielenie licencji na prowadzenie określonej działalności).

Prawdopodobnie oba te pojęcia pochodzą z angielskiego, a tam bez względu na to, czy mówimy o ubezpieczeniach, czy o licencji, stosuje się jedno słowo - franchise ;-)
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 09 Lut 2016 09:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Reklamacje - do Rady Języka Polskiego. ;-) To była ich decyzja - żeby odróżnić pochodną franchisingu (= franczyzę/ z ang.) od tej franchissementu (= franszyzę/ z fr.).
 Profil Relacje PM off
Grzegorz40 lubi ten post.

#40 PostWysłany: 09 Lut 2016 10:02 

Jeśli kogoś język polski kuleje to choruje na kulancję, jeśli sprawa się powtarza to wtedy mamy do czynienia z kulancją chronica.
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 41 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości