Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Bilet Delta
#1 PostWysłany: 12 Wrz 2011 17:24 
Awatar użytkownika

Witam

dwa miesiące temu leciałem delta do NYC .

Teraz gdy kupowałem nowe bilety zauważyłem iż moge również naliczac sobie mile na system skymiles ..

czy orientuje sie ktos czy moge sobie policzyc mile z tamtego wyjazdu jesli bym teraz załozył konto ?
 Profil Relacje PM off  

Szarm el-Szejk z aquaparkiem i strefą spa 💦🌴 Tydzień z all inclusive w 4* hotelu za 2719 PLN Szarm el-Szejk z aquaparkiem i strefą spa 💦🌴 Tydzień z all inclusive w 4* hotelu za 2719 PLN
Ryga okołoweekendowo za 511 PLN 😍🏰 Wakacyjny city break (loty + hotel ze śniadaniami) ✈️☕ Ryga okołoweekendowo za 511 PLN 😍🏰 Wakacyjny city break (loty + hotel ze śniadaniami) ✈️☕
 Temat postu: Re: Bilet Delta
#2 PostWysłany: 12 Wrz 2011 19:09 

Niestety ale mozna wystpic o przyznanie mil tylko na lot do 30 dni wstecz przed rejestracja. (Retroactive credit will be given for flights taken no more than 30 days prior to enrollment into the SkyMiles® program.) A moze masz konto ma Flying Blue? (KLM + Air France) Zarejestruj sie koniecznie jak najszybciej, to nic nie kosztuje.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 14 Wrz 2011 16:03 
Awatar użytkownika

kurcze a jak leciałem tez airfrance to moge sobie za to mile przynzac jak sie tam zarejestruje ?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 19 Lut 2013 13:27 

Loty: 59
Kilometry: 101 325
Skoro temat związany jest z biletami Delty chciałem o coś zapytać. A konkretnie o Frequent Flyer program, na którym mam zgromadzone około 30 000 mil. Jestem zainteresowany Award Travel i wygląda na to, że z Europy do Azji lot powinien kosztować 40 000 mil.

http://www.delta.com/content/www/en_US/ ... urope.html

Jednak kiedy staram się zabukować award travel na trasie AMS->BOM koszt wychodzi 70 000 mil plus około 350 euro ;O Ktoś jest w stanie mi to wyjaśnić dlaczego tak się dzieje? Podejrzewam, że te dodatkowe euro to podatki itd, tylko, że za te podatki można już polecieć do Azji nie tracąc mil. Przyznam, że ostatni raz leciałem Deltą 10-15 lat temu i za 50 000 mil bez problemu otrzymywałem darmowy bilet z europy do Indii.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 19 Lut 2013 13:38 

niebieski
Cerassus napisał(a):
Skoro temat związany jest z biletami Delty chciałem o coś zapytać. A konkretnie o Frequent Flyer program, na którym mam zgromadzone około 30 000 mil. Jestem zainteresowany Award Travel i wygląda na to, że z Europy do Azji lot powinien kosztować 40 000 mil.

http://www.delta.com/content/www/en_US/ ... urope.html

Jednak kiedy staram się zabukować award travel na trasie AMS->BOM koszt wychodzi 70 000 mil plus około 350 euro ;O Ktoś jest w stanie mi to wyjaśnić dlaczego tak się dzieje? Podejrzewam, że te dodatkowe euro to podatki itd, tylko, że za te podatki można już polecieć do Azji nie tracąc mil. Przyznam, że ostatni raz leciałem Deltą 10-15 lat temu i za 50 000 mil bez problemu otrzymywałem darmowy bilet z europy do Indii.

+350 EUR: dzieje się tak, bo europejskie linie każą sobie płacić gigantyczneYQ do biletów
70 000 mil: award mileage shown is each-way based on a required round-trip
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 19 Lut 2013 13:46 

coraz więcej linii pobiera wysokie opłaty za "bilet za mile"....

często znacznie lepszym sposobem na wydanie mil jest zrobić upgrade do wyższej klasy..
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 19 Lut 2013 22:25 

złoty
W Delcie najlepiej wydać mile na podróż krajową w USA, np. Hawaje. Kwota dopłat to..... ok $5 (słownie: 5 dolarów).

#8 PostWysłany: 20 Lut 2013 00:58 

Loty: 59
Kilometry: 101 325
Dzięki bardzo za odpowiedzi!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości