Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 01 Lut 2013 11:26 
Awatar użytkownika

Hej, kupilem dla siostry lot WAW-HAJ Lotem - przewozinik zawiesil polaczenia do Hannoveru, nie moze przebukowac na polaczenia lufthansa - gdyz moze rezerwowac tylko w klasach biletow, ktore nie sa na te dni juz dostepne - jedynie co proponuje to zwrot kosztow. Natomiast bilet lufthansa wymaga doplaty ok 80 Euro.
Czy w takim przypadku z powodu odwolanego loty (ponad dwa tygodnie do wylotu) nadal przysluguje odszkodowanie 250 euro ? CZy musze pisac do Lot czy do ULC?
Pozdrawiam i dzieki za pomoc

W😍W❗ Sycylia bezpośrednio za 152 PLN 🔥☀️ W😍W❗ Sycylia bezpośrednio za 152 PLN 🔥☀️
Tydzień w Turcji z all inclusive 🍹🏖️ 4* hotel z widokiem na góry za 1499 PLN 😎🏊‍♂️ Tydzień w Turcji z all inclusive 🍹🏖️ 4* hotel z widokiem na góry za 1499 PLN 😎🏊‍♂️
#2 PostWysłany: 01 Lut 2013 11:53 
Awatar użytkownika

jacek69 napisał(a):
Temat wielokrotnie omawiany.
Wystarczy poszukac, ale widac nawet starzy forumowicze wola zawracac....innym,niz troche swojego czasu poswiecic.

Wiedzialem, ze tak sie to skonczy...

maja prawo do odszkodowania od obsługujacego przewoznika lotniczego, zgodnie z art.
7, chyba 7e:
i) zostali poinformowani o odwołaniu co najmniej dwa tygodnie przed planowym
czasem odlotu; lub

CZyli nie mam prawa do odszkodowania? po prostu mi zwracaja za bilet i do widzenia?

#3 PostWysłany: 01 Lut 2013 12:04 

platynowy
xav napisał(a):
CZyli nie mam prawa do odszkodowania? po prostu mi zwracaja za bilet i do widzenia?

Jeśli jest więcej niż 14 dni do odlotu to odszkodowanie Ci nie przysługuje.

Wierć im dziurę do skutku aż w końcu przebukują Cię na LH albo inne linie. Do niedawna tak robili bez zbędnego gadania, w ostatnich tygodniach strasznie ciężko o to powalczyć.

#4 PostWysłany: 01 Lut 2013 12:10 
Awatar użytkownika

Dzwonilem raz ja do nich, raz oni do mnie - i powiedzieli, ze na wybrane dni ani w ich poblizu nie ma lotow do hannoveru, ale moga przebukowac na 2213 - ja powiedzialem, ze to mnie nie interesuje, bo wtedy juz bedzie teleportacja ;) to oni zaproponowali hamburg czy dusseldorf - co mnie nie urzadza - bo lot jest dla mojej siostry i nie mam jak po nia wyjechac.
Dziwi, mnie ze juz nie maja - zwlaszcza ze na kayak.de sa bilety po 180 euro - czyli 80 euro wiecej niz to co zaplacilem. ale jak przebukowanie nic nie da - to co wtedy ? tylko zwrot kosztow tak?

#5 PostWysłany: 01 Lut 2013 12:29 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Znajdź w szukajkach lot WAW-HAJ-WAW na swoje terminy (najlepiej obsługiwany przez linie *A, czyli Lufa, Austrian, Swiss, Brussels) i im wyłóż przez telefon kawa na ławe dokładne numery lotów, niech skończą pierdzielić że nic nie ma i spuszczać w ten sposób ludzi na drzewo.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 01 Lut 2013 12:35 
Awatar użytkownika

kemot napisał(a):
Znajdź w szukajkach lot WAW-HAJ-WAW na swoje terminy (najlepiej obsługiwany przez linie *A, czyli Lufa, Austrian, Swiss, Brussels) i im wyłóż przez telefon kawa na ławe dokładne numery lotów, niech skończą pierdzielić że nic nie ma i spuszczać w ten sposób ludzi na drzewo.

Znalazlem, ale oni powiedzieli, ze w tych klasach rezerwacyjnych - caly czas ekonomy - nie moga... te klasy oznaczone literami, MNOPQ... etc

#7 PostWysłany: 01 Lut 2013 12:43 

xav napisał(a):
Dzwonilem raz ja do nich, raz oni do mnie - i powiedzieli, ze na wybrane dni ani w ich poblizu nie ma lotow do hannoveru, ale moga przebukowac na 2213 - ja powiedzialem, ze to mnie nie interesuje, bo wtedy juz bedzie teleportacja ;) to oni zaproponowali hamburg czy dusseldorf - co mnie nie urzadza - bo lot jest dla mojej siostry i nie mam jak po nia wyjechac.
Dziwi, mnie ze juz nie maja - zwlaszcza ze na kayak.de sa bilety po 180 euro - czyli 80 euro wiecej niz to co zaplacilem. ale jak przebukowanie nic nie da - to co wtedy ? tylko zwrot kosztow tak?

Wejdz sobie na FBkową stronę LOT Polish Airlines i przeczytaj jeden z pierwszych postow (dotyczy odwołanego lotu PEK-WAW)

Sytuacja dość podobna do Twojej, mozesz sie dopisać.

Pzdr.
W
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 01 Lut 2013 12:58 
Awatar użytkownika

Dobry pomysl, ale wkurzajace jest to, ze jak im nie napiszesz na facebooku,m gdzie wszyscy moga zobaczyc, to traktuja cie jak za komuny w mysl klient jest dla nas a nie my dla klienta, na prawde z mysleniem w tym Locie sa kilkanascie lat do tylu. Duzo latem i kilkarazy mialem podobna sytuacje w KLM czy LH, i nigdy nie mialem takich problemow.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości