Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 16 Lis 2011 09:43 
Awatar użytkownika

Odszkodowanie za ladowanie na innym lotnisku. Czy mozna sie ubiegac? Raczej zadnego ubiezpieczenia na to nie mialem. Ale rowniez nie wiem, czy musialem miec.
Moze nie take duze halo, no ale niestety zrezygnowalem z nastepnej wycieczki, na ktora mialem 7 biletow. Bo z Litwy jakos tam wrocilem, ale jak mialem pozniej juz pierwszy lot do norwegii, a tam by sobie polecial nie wiem gdzie, to juz z finansami nie byloby tak wesolo pewnie.

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#2 PostWysłany: 16 Lis 2011 09:59 
Moderator forum

Tak wstępnie to nie słyszałem o odszkodowaniach za lądowanie na innym lotnisku, o ile nie zaszły jakieś dodatkowe okoliczności,
niektóre linie zapewniają transport na to pierwotne, ale nie wiem , jeśli chodzi o ryanaira ...
tym niemniej myślę że mógłbyś podać szczegóły twego hal@ :)

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 16 Lis 2011 10:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Abcn napisał(a):
Tak wstępnie to nie słyszałem o odszkodowaniach za lądowanie na innym lotnisku, o ile nie zaszły jakieś dodatkowe okoliczności,
niektóre linie zapewniają transport na to pierwotne, ale nie wiem , jeśli chodzi o ryanaira ...
tym niemniej myślę że mógłbyś podać szczegóły twego hal@ :)

linia ma obowiazek dostarczyc pasazera w konkretne miejsce, obie strony zawarły przeciez umowe na konkretny odcinek. Nawet jesli to jest ryanair, to musi zorganizowac komunikacje zastepcza i przewiezc klienta na lotnisko docelowe. Jesli klient ma kolejny lot na tym samym bilecie (zazwyczaj linie tradycyjne), to nie ma problemu bo przebookuje lot i leci dalej. W przypadku tanich linii pojawia sie juz problem.

Dlatego warto o tym pamietac w przypadku przesiadek, zwlaszcza w Skandynawii. Ostatnio, znany niektorym, Humbak mial podobny problem - zamiast wyladowac w NYO wyladowal w Arlandzie, przez co stracil kolejny lot i musial kupowac lastminute ;)

Generalnie odszkodowanie przyszluguje, jesli dotrzemy na miejsce docelowe z >3h opoznieniem. Pamietajmy jednak, ze pogoda jest czynnikiem niezaleznym od przewoznika, wiec za to >250€ na pewno NIE dostaniemy.

czyli w skrócie - czlowiek uczy sie na wlasnych bledach. Dlatego ja wole sie przespac na lotnisku i wiedziec, ze zdaze na poranny lot, nawet z ew dojazdem kombinowanym, niz nie zdazyc na kilkugodzinnej przesiadce z powodu np. pogody.

..no chyba ze lecę przez np. Hiszpanie, to tam ew. moglbym sie zgubic :-)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 17 Lis 2011 00:09 

Loty: 14
Kilometry: 20 013
niebieski
Blackall napisał(a):
..no chyba ze lecę przez np. Hiszpanie, to tam ew. moglbym sie zgubic :-)

Ja również.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości