Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Emirates Skywards-mile
#1 PostWysłany: 25 Lut 2013 12:02 

niebieski
Jak wyżej, czy ktoś dołączył po ostatniej promocji?
Mi tam nie zależało więc dołączyłem.Za lot na Seszele 10500mil.
ktoś wie jakie są korzyści itd? Na rezerwacji nie moge zrobic upgrade za mile bo nie wbija numeru skyward

www.amigoucieka.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

Zobacz cuda Portugalii 💎😍 Azory i Lizbona w jednej podróży za 676 PLN💚💙 Zobacz cuda Portugalii 💎😍 Azory i Lizbona w jednej podróży za 676 PLN💚💙
Alicante okołoweekendowo za 769 PLN ⛅👣 Loty piątek-niedziela i hotel w centrum 😲 Alicante okołoweekendowo za 769 PLN ⛅👣 Loty piątek-niedziela i hotel w centrum 😲
#2 PostWysłany: 25 Lut 2013 15:40 

Wpisz sam numerek, bez liter "ek" może pomoże.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 25 Lut 2013 15:55 

Dziewon napisał(a):
ktoś wie jakie są korzyści itd? Na rezerwacji nie moge zrobic upgrade za mile bo nie wbija numeru skyward

Nie da się dopisać numeru skywards do rezerwacji? (jeśli nie podałeś od razu przy kupowaniu)

10500 to trochę mało na upgrade, za tyle można zrobić np. Dubai - Doha...
ew. można dokupić mile a to trochę szalony pomysł (koszta;)
(1000mil to 40USD, minimalny zakup 2000mil, max 25000 na rok, trzeba zaliczyć choć jeden lot by móc kupić mile)

lub poszukać bilet EasyJet za tyle może już coś będzie (teoretycznie ceny od 7500 na krótszych trasach)
Ale z Krakowa są raczej wysokie ceny (w milach) np. do UK , z Berlina jest taniej (bo bliżej pewnie)
albo przekazać na działalność charytatywną lub kupić losy na loterii (2000 mil za jeden)

Najtańszy bilet nagroda w okolicy w Emirates (a nie EasyJet) to Malta - Cypr (Larnaca) 20.000 za lot w dwie strony + podatki (ale mniejsze niż te stosowane w programie M&M)
W jedną 17500 ale większa dostępność dat.
upgrade 10.000-12.500 (w 1 stronę) zależnie od ceny biletu. Można połączyć z lotem Ryanair z Polski na Maltę i zaliczyć dwie wyspy na Morzy Śródziemnym w ramach jednej wycieczki.

Upgrade jednego sektora np. Europa - Dubaj do 25.000 do 32.500 mil zależnie od ceny. Według mnie w A330 jaki obecnie lata do Warszawy nie za bardzo warto robić upgrade.
Lepsza klasę biznes mają w B777 oraz A380 (choć tu chyba niektórzy narzekają, że jest za dużo ludzi jak na tą klasę, ale siedzenia jeszcze wygodniejsze i każde ma oddzielny dostęp do przejścia).

Można też kupić coś w sklepie wysyłkowym (http://www.emirateshighstreet.com/) ale trzeba chyba samemu opłacić przesyłkę. Jest to słabe wykorzystanie mil bo "upgrade" daje znacznie większy "zysk" w niewydanej gotówce.
(10.000 mil jest warte przy zakupie 45USD.
za 32500 można mieć upgrade Europa - Dubaj, w jedną stronę, przy tańszym bilecie. Jest to ok 3500zł taniej niż kupując samodzielnie (choć to chyba ekstremalny przykład bo lot gdzieś dalej niż Dubaj nie jest dużo droższy))
Daje to ok 320USD "zysku" za 10.000mil, czyli 7 razy więcej)

Robiąc upgrade za jeden sektor warto tak zaplanować by lot w wyższej klasie był po dłuższej przesiadce albo w innej sytuacji gdy skorzystanie z saloniku przed lotem będzie dla nas interesujące.
(przy przesiadce rzędu 8h i mniej salonik to często lepsza opcja niż nocleg w hotelu - bez pośpiechu)

Warto też pamiętać, że mile naliczają się dopiero po odbyciu lotu.

Ostatnio edytowany przez Krz 25 Lut 2013 17:17, edytowano w sumie 9 razy
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 25 Lut 2013 15:58 

frei napisał(a):
Z samym numerkiem, bez EK, też nie hula.

Nie za krótki masz ten numer, dobrze liczę, że tylko 8 cyfr??
Ja mam 9 a rejestrowany dosyć dawno temu.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 25 Lut 2013 16:27 

Aktywowałeś konto? albo musisz poczekać..;)
a jak nie to pisz/dzwoń do nich.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 27 Lut 2013 22:44 

frei napisał(a):
Krz napisał(a):
Nie za krótki masz ten numer, dobrze liczę, że tylko 8 cyfr??
Ja mam 9 a rejestrowany dosyć dawno temu.

No nawet właśnie sprawdziłem i taki dostałem w mailu potwierdzającym z Emirates

Także nie mogłam przebrnąć przez rejestrację kodu.Zadzwoniłam do Esky.pl(tam rezerwowaliśmy lot)i pani zarejestrowała mnie w Skywards.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości