Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 846 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 39, 40, 41, 42, 43  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Odprawa PLL LOT
#821 PostWysłany: 05 Lis 2024 15:44 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 570
Kilometry: 1 186 935
Według mnie też się nie da. Dwa razy mieć waw na przywieszce bagażowej

💣Petarda❗💣 Dreamlinerem PLL LOT bezpośrednio z Azji do Warszawy za 399 PLN ✈🔥😍 💣Petarda❗💣 Dreamlinerem PLL LOT bezpośrednio z Azji do Warszawy za 399 PLN ✈🔥😍
🔥 WOW🔥 Malta na przedłużony weekend za 360 PLN🔥 Loty + świetnie oceniany hotel z basenem 😍 🔥 WOW🔥 Malta na przedłużony weekend za 360 PLN🔥 Loty + świetnie oceniany hotel z basenem 😍
#822 PostWysłany: 05 Lis 2024 16:22 

niebieski
IMO można od razu na ostatni odcinek, technicznie się da, ogarnięty agent sobie poradzi jeśli zechce.
 Profil Relacje PM off  

#823 PostWysłany: 05 Lis 2024 18:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Trochę nalegałem, więc była mała burza mózgów bo koleś zawołał dwie koleżanki i nikt nic nie wymyślił, ale w końcu olałem i nadałem w Rzeszowie.

#824 PostWysłany: 05 Lis 2024 19:06 

srebrny
@grodek
Też kiedyś próbowałem tak zrobić, ale podobno technicznie nie da się nadać bagażu jeśli na rezerwacji jest lot w przeciwnych kierunkach na tej samej trasie.

#825 PostWysłany: 05 Lis 2024 19:38 

HON fly4free
Złota zasada : przy takich kombinacjach z tymi samymi rotacjami nie nadaje się bagażu, bo to dodatkowo komplikuje i tak już bardziej złożoną niż standardowo sytuację.
Z resztą w ogóle sugeruje nauczyć się latać bez rejestrowanych - życie jest wtedy o wiele piękniejsze ;-)
 Profil Relacje PM off  

#826 PostWysłany: 05 Lis 2024 19:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Prywatnie można, ale służbowo jak mam kilka kilo sprzętu to się nie da. Następnym razem nadam dzień wcześniej do paczkomatu :)

#827 PostWysłany: 27 Gru 2024 09:56 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
na locie łączonym PL-WAW- non shengen po odprawie nie jest już dostępny mobilny BP na krajówkę. Wysyła tylko potwierdzenia, a po BP każe iść do okienka. Wczoraj jeszcze był BP, a dziś już nie. Da się coś z tym zrobić?

#828 PostWysłany: 27 Gru 2024 10:07 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Iść do okienka, pokazać dokumenty do kraju non schengen i dostać BP
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
katka256 uważa post za pomocny.

#829 PostWysłany: 27 Gru 2024 10:22 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
miałam na myśli czy da się uzyskać ponownie mobilny BP, żeby nie podchodzić do desku

#830 PostWysłany: 27 Gru 2024 10:39 
Awatar użytkownika

Loty: 720
Kilometry: 996 938
platynowy
Pewnie jest LF 100% lub over I chcą ogarnąć bagaże podręczne, albo jakieś specjalne wymogi kraju docelowego, ale to chyba nielotem
 Profil Relacje PM off  

#831 PostWysłany: 06 Kwi 2025 08:31 
Awatar użytkownika

srebrny
Jest szansa odprawić się i nadać bagaż w WAW na lot do USA wcześniej niż 3 godziny przed odlotem? Muszę się uczyć i najchętniej ogarnąłbym już bagaż, kontrolę i spędził ten czas na lotnisku.

#832 PostWysłany: 06 Kwi 2025 08:33 

HON fly4free
Można, odprawy LO są czynne cały dzień.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#833 PostWysłany: 14 Maj 2025 07:12 

Loty: 150
Kilometry: 276 297
złoty
Mam lot NRT-WAW-HAM nie udała się odprawa na drugi odcinek, przy wyborze miejsca pokazało się stb, karta pokładowa się nie wygenerowała.
Czy to może mieć związek, że do drugiego lotu są ponad 2 doby i odprawa nie jest otwarta, czy może spodziewać się overbookingu?
 Profil Relacje PM off  

#834 PostWysłany: 14 Maj 2025 07:47 
Awatar użytkownika

HON fly4free
stb = standby, czyli prawdopodobny overbooking
 Profil Relacje PM off
terrop lubi ten post.
terrop uważa post za pomocny.

#835 PostWysłany: 14 Maj 2025 08:08 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 570
Kilometry: 1 186 935
Teoretycznie @skrzat. Miałem też taką sytuacje na locie UA i livechat wyjaśnił mi,że cały samolot był zablokowany do wyważania bo długi czas do odlotu.
2 ludzi lubi ten post.

#836 PostWysłany: 20 Maj 2025 10:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Hej
Co o tym myślicie:
Podróż długodystansowa z USA do Polski, tylko bagaż podręczny. Jestem odprawiony online z przydzielonym miejscem, mam kartę pokładową w telefonie. Lot wypełniony na full. Podchodzę do gate’u normalnie w kolejce - już widać że na boku stoi „nadpodażowa” liczba pasażerów na jakimś pewnie standby’u - nie wiedzieć „czemu”😉 traktowani jak VIP-y, sami mówią sobie z uśmiechem pod nosem „ostatni będą pierwszymi”.
Jak to standardowo bywa w innych liniach podaję pani paszport a sam skanuję bilet z telefonu. Na co pani wybucha wściekłością, że nie wolno było tego robić (!!!), zabiera mi paszport na 10 minut i każe czekać, wpuszcza kolejnych pasażerów, zatrzymuje jeszcze jedną kobietę z polskim paszportem odprawioną online którą rzekomo tak samo jak ja (uwaga) „nie jest odprawiona proszę państwa, bo nie ma wydrukowanej karty pokładowej”.
Pracownice bramki dosłownie pocą się nad moim statusem w systemie i mówią do siebie „pasażer ze statusem odprawiony, nic nie zrobimy…dobra wpuść go”. Spod lady wyjmują nie wiedzieć po co wydrukowany mój bilet (ten sam eticket co mam w telefonie) i bez słowa wyjaśnień czy przeprosin puszczają iść dalej.
Ta dziewczyna za mną, też odprawiona online, pewnie nie poleciała tylko dlatego, że nie zeskanowała biletu z pdfa…
 Profil Relacje PM off  

#837 PostWysłany: 25 Sie 2025 18:55 
Awatar użytkownika

Loty: 319
Kilometry: 620 405
niebieski
-- 25 Sie 2025 17:55 --

Przelecialem watek, ale w koncu nie wiem, bo zbliżone byly ostatnie pytania, ale chyba inne.
Czy da się nadać bagaż wszystko LOTU
WAW-MAD-WAW-TOKIO
MAD-Tokio na jednej rezerwacji do tego odcinek WAW-MAD-WAW na 2 rezerwacja, ale ten sam samolot, Czy w ogole to wykonalne, żeby taką rotacje wykonać, żeby wsiasc w Wawie, wysiasc w Madrycie, nastepnie ponownie Mad- Waw?

To już wiem, że bedzie problem, a czy ktoś przerabial taki pomysl, że nie nadal bagazu na pierwotnym lotnisku, a na dosc dlugiej przesiadce?

Ostatnio edytowany przez Robaku, 25 Sie 2025 20:00, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#838 PostWysłany: 25 Sie 2025 19:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Miałem podobny przypadek, ale WAW-RZE-WAW-IEG i nie dało się nadać bagażu do lotniska docelowego. W RZE musiałem nadać ponownie. Tłumaczono mi, że nie mogą nadać od razu do IEG, ponieważ WAW się powtarza i system nie pozwala.
Robaku lubi ten post.

#839 PostWysłany: 26 Sie 2025 04:35 
Awatar użytkownika

srebrny
rdw napisał(a):
Hej
Podchodzę do gate’u normalnie w kolejce - już widać że na boku stoi „nadpodażowa” liczba pasażerów na jakimś pewnie standby’u - nie wiedzieć „czemu”😉 traktowani jak VIP-y, sami mówią sobie z uśmiechem pod nosem „ostatni będą pierwszymi”.
Jak to standardowo bywa w innych liniach podaję pani paszport a sam skanuję bilet z telefonu. Na co pani wybucha wściekłością, że nie wolno było tego robić (!!!), zabiera mi paszport na 10 minut i każe czekać, wpuszcza kolejnych pasażerów, zatrzymuje jeszcze jedną kobietę z polskim paszportem odprawioną online którą rzekomo tak samo jak ja (uwaga) „nie jest odprawiona proszę państwa, bo nie ma wydrukowanej karty pokładowej”.
Pracownice bramki dosłownie pocą się nad moim statusem w systemie i mówią do siebie „pasażer ze statusem odprawiony, nic nie zrobimy…dobra wpuść go”. Spod lady wyjmują nie wiedzieć po co wydrukowany mój bilet (ten sam eticket co mam w telefonie) i bez słowa wyjaśnień czy przeprosin puszczają iść dalej.
Ta dziewczyna za mną, też odprawiona online, pewnie nie poleciała tylko dlatego, że nie zeskanowała biletu z pdfa…

Na pewno nikt nie będzie zdejmował pełnopłatnych paxów z lotu, żeby tylko poleciały sby. A to że niektórym odbija i wydaje im się, że na sby są ponad wszystkimi to inna kwestia. Nie wiem z którego lotniska był lot, ale na przykład w Chicago pracujący na check in/gate Polacy zawsze starają się zmieścić wszystkich lecących na standby. Ale na pewno nie kosztem zwykłych pasażerów.

#840 PostWysłany: 26 Sie 2025 19:56 

srebrny
Robaku napisał(a):
-- 25 Sie 2025 17:55 --

Przelecialem watek, ale w koncu nie wiem, bo zbliżone byly ostatnie pytania, ale chyba inne.
Czy da się nadać bagaż wszystko LOTU
WAW-MAD-WAW-TOKIO
MAD-Tokio na jednej rezerwacji do tego odcinek WAW-MAD-WAW na 2 rezerwacja, ale ten sam samolot, Czy w ogole to wykonalne, żeby taką rotacje wykonać, żeby wsiasc w Wawie, wysiasc w Madrycie, nastepnie ponownie Mad- Waw?

To już wiem, że bedzie problem, a czy ktoś przerabial taki pomysl, że nie nadal bagazu na pierwotnym lotnisku, a na dosc dlugiej przesiadce?

Bagażu na całą trasę pewno nie uda się nadać, nawet jeśli trafisz na bardzo pomocnego agenta. Takie są ograniczenia systemu, nie można nadać bagażu w dwóch kierunkach na tej samej trasie.

Z bagażem jedną rotacją nie jest to wykonalne.

Miałem podobną sytuację, WAW-ARN-WAW-LAX ale z nocką WAW i bez problemu nadałem bagaż w Warszawie do LAX.

Weź pod uwagę jeszcze ryzyko, czy uda się odprawić online na segment MAD-WAW-NRT, bo może się okazać że nie dostaniesz BP ( nie wiem jak to wygląda w przypadku NRT, formalnie wiza nie jest wymagana, więcnie powinno być problemu )

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 846 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 39, 40, 41, 42, 43  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość