Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 846 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 43  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: odprawa PLL LOT
#161 PostWysłany: 04 Cze 2015 11:02 
Awatar użytkownika

srebrny
Czy jest jakiś prosty sposób, żeby zapisać mobilną kartę pokładową na tablecie z androidem ? Walczę już jakiś czas i nic nie wskórałem. Mogę zapisać sobie pdf, a karty mobilnej nie (Passbook na androidzie nie działa). Mogę mieć ewentualnie dostęp do karty mobilnej ale tylko jak jestem online, a z tym na lotnisku może być różnie.
 Profil Relacje PM off  

🏝️ 5* hotel w Turcji z 24h all inclusive 🍹 Tydzień w Alanyi za 1799 PLN 🏝️ 5* hotel w Turcji z 24h all inclusive 🍹 Tydzień w Alanyi za 1799 PLN
Egzotyczna przygoda 🔥 Grecja, Singapur i Australia w jednej podróży za 2969 PLN 😍 Egzotyczna przygoda 🔥 Grecja, Singapur i Australia w jednej podróży za 2969 PLN 😍
#162 PostWysłany: 04 Cze 2015 11:07 

Zrzut z ekranu aka screenshot.
 Profil Relacje PM off
maczala1 uważa post za pomocny.

#163 PostWysłany: 04 Cze 2015 11:43 
Awatar użytkownika

srebrny
Zobaczymy czy przejdzie screenshot. Co prawda karta wygląda inaczej niż ta z Passbooka ale ma kod QR, wiec może będzie OK.
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 04 Cze 2015 11:45 
Awatar użytkownika

srebrny
Przejdzie na 100%.

#165 PostWysłany: 04 Cze 2015 11:52 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Dzisiaj rano kolega klikał w WAW screenshota. Bezproblemowo.
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 22 Cze 2015 21:44 

Mam na jednej rezerwacji kupione bilety dla dwóch osób (w dwie strony). Chcemy się odprawić w na stronie mobilnej LOT z mobilną kartą. Czy da się tak, żeby zrobić to osobno, no tak żeby każdy miał na swoim smartfonie/tablecie kartę pokładową?
 Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 22 Cze 2015 21:45 
Awatar użytkownika

srebrny
Można razem, a potem na drugim telefonie zalogować się i pobrać kartę pokładową. Można też przesłać screenshota, albo kartę do passbooka. Można też wysłać ją mailem, bądź SMSem bezpośrednio ze strony mobilnej. Opcji jest wiele :)

#168 PostWysłany: 22 Cze 2015 21:58 
Redaktor F4F

Miałem ostatnio rezerwację na krajówkę w LO w dwie strony, której nie mogłem wykorzystać. Z ciekawości postanowiłem odprawić się na lot powrotny i udało się. Więc jak to jest z tym no-show na pierwszym odcinku w LO? Czy dopiero na lotnisku powiedzieliby mi, żebym się bujał z powrotem do domu? ;)
 Profil Relacje PM off
wtak lubi ten post.

#169 PostWysłany: 23 Cze 2015 07:32 
Awatar użytkownika

srebrny
Interesujące pytanie. Też mam parę takich rezerwacji.

#170 PostWysłany: 23 Cze 2015 08:16 
Awatar użytkownika

Loty: 51
Kilometry: 29 292
Coś mi się wydaje, że to jest jakby ręczna robota. Jak jakiś zawzięty służbista siedzi przy wylocie TAM, to usunie Z POWROTEM, jeśli mu ciacho z majonezem nie chodzi. A jeśli ma to w tyle, to można robić powrót.
 Profil Relacje PM off  

#171 PostWysłany: 23 Cze 2015 08:36 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Mialem podobnie na WAW-CDG-WAW, jedna osoba nie poleciala WAW-CDG, gdy odprawialem sie na powrot to wciaz byl komplet osob na rezerwacji i "brakujacy" pasazer rowniez sie odprawil.
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 23 Cze 2015 10:28 
Redaktor F4F

Pytanie brzmi: czy w takiej sytuacji jak już się odprawiłem, to znaczy, że polecę? Czy jednak mogą mnie cofnąć (najpóźniej przy gate ;) )?
 Profil Relacje PM off  

#173 PostWysłany: 23 Cze 2015 10:47 

srebrny
Sądząc po naliczaniu mil, w tym czasem jest niezły burdel. Są takie lotniska (np. CDG), gdzie już kilka razy nie naliczyło mil, a po wypełnieniu formularza przychodziła odpowiedź "brak nazwiska na liście pasażerów" i trzeba się było bujać z reklamacjami. Zastanawiam się, jak ma się to do sytuacji, gdy polecę, a mil nie naliczą, bo mnie na bramce nie zarejestrowali. Nawiasem mówiąc przy sytuacjach awaryjnych, np. zmiana samolotu, też była kicha, bo pani sobie nie zanotowała i usadzali po dwie osoby na każdym miejscu, albo kazali wyciągać jeszcze raz karty pokładowe, bo się ilostan nie zgadzał.
 Profil Relacje PM off  

#174 PostWysłany: 23 Cze 2015 15:45 

srebrny
ciacho_majonez napisał(a):
Pytanie brzmi: czy w takiej sytuacji jak już się odprawiłem, to znaczy, że polecę? Czy jednak mogą mnie cofnąć (najpóźniej przy gate ;) )?

Mogą , ale to mało prawdopodobne. Miałem kilka razy sytuację że moja karta pokładowa została anulowana, ale w innych okoliczonościach.

#175 PostWysłany: 02 Lip 2015 23:39 
Awatar użytkownika

srebrny
Czy w KRK można odprawić się na lot LOTem w samoobsługowym terminalu?
Dostaje się wtedy jakiś wydruk biletu?
A jeśli można się tak odprawić, to czy mogę się w takim terminalu w KRK odprawić na lot WAW-GDN ?
Testował Ktoś? ;)

#176 PostWysłany: 02 Lip 2015 23:44 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Jeżeli masz całość na jednym bilecie to w KRK dostaniesz karty pokładowe na oba loty, jeżeli masz na oddzielnych biletach to być może pracownik check-in wydrukuje Ci kartę na lot WAW-GDN, ale tylko być może.
 Profil Relacje PM off
wtak uważa post za pomocny.

#177 PostWysłany: 03 Lip 2015 10:29 
Redaktor F4F

wtak napisał(a):
Czy w KRK można odprawić się na lot LOTem w samoobsługowym terminalu?
Dostaje się wtedy jakiś wydruk biletu?
A jeśli można się tak odprawić, to czy mogę się w takim terminalu w KRK odprawić na lot WAW-GDN ?
Testował Ktoś? ;)

W Krakowie nie ma chyba automatów i po bilety musisz udać się do check-in'u (względnie wydrukować je wcześniej samemu lub mieć na komórce).

Tak jak powyżej, jeśli masz na jednym bilecie, to w check-in dostaniesz wszystkie karty pokładowe. Jeśli na różnych pewnie zależy to od pracownika.

Co do samej odprawy - leciałem ostatnio WAW-KRK o 22:45, czyli jeden z ostatnich lotów tego dnia. Po drodze na lotnisko był jakiś totalny paraliż komunikacyjny (choć fakt, nie wyszedłem z domu tak, żeby być na lotnisku 2h przed odlotem) i wpadłem na lotnisko dosłownie w ostatniej chwili. Odprawa w automacie już niemożliwa, brak ludzi na stanowiskach LO. Udało mi się znaleźć w pobliżu jakąś mobilną osobę z LO i ona skierowała mnie do innego pracownika, który patrząc na mnie z politowaniem zadzwonił na gate czy jeszcze zostanę wpuszczony, po czym wydrukował mi kartę pokładową i prosił, żeby to lepiej ogarnąć na przyszłość :D Na security byłem jedynym pasażerem, szybki sprint do bramki i udało mi się załadować do autobusu.

Inna sprawa, że autobus czekał jeszcze z 5 minut, pewnie zgarniali jeszcze ostatnich salonikowych niedobitków ;) Ogólnie byłem pozytywnie zaskoczony obsługą przy check-in, bo równie dobrze mogli kazać mi pocałować się w nos.
 Profil Relacje PM off
wtak lubi ten post.

#178 PostWysłany: 03 Lip 2015 10:48 
Awatar użytkownika

srebrny
W WAW chyba często opóźniają krajówki w oczekiwaniu na spóźnialskich. Niedawno leciałem do GDN i gotowy do odlotu Bombardier stał z pasażerami jakieś 20 min. W końcu dowieźli jakimś małym samochodem chyba ze 3 osoby, w tym parkę Rosjan, która usiadła obok nas. Myślałem, że żonka ich pogryzie, bo przez to opóźnienie musieliśmy czekać w GDN prawie godzinę na wieczorny autobus. Zresztą większość ludzi w samolocie (oprócz załogi) była wkurzona, a babka za nami domagała się rozmowy z pilotem i wręcz żądała startu. Załoga łągodziła sytuację mówiąc, że nadrobią wszystko w locie ale przecież Bombardier to nie wehikuł czasu :)
 Profil Relacje PM off  

#179 PostWysłany: 03 Lip 2015 10:59 
Redaktor F4F

U nas odlot był o czasie, dlatego nie rozumiałem czemu tak szybko się zwinęli z check-in'u :P
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 03 Lip 2015 20:19 

Cześć, właśnie próbuję odprawić się online na stronie LOTu, ale mam jeden problem: co należy wpisać w momencie podawania danych paszportowych w okiernku "Liczba" ? Czy to jest liczba paszportów, czy numer paszportu?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 846 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 43  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości