Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Lut 2011 22:54 

niebieski
Witam!

Dzisiaj odprawialem sie online w Ryanie na 6 lotow.

Po wydruku kart pokladowych, widze, ze nie ma na nich dat urodzenia i numerow dowodow.

Moze jestem przewrazliwiony :-), ale zaczalem miec watpliwosci, czy w ktorejs odprawie nie podalem blednie daty urodzenia *mar zamiast maj).

I teraz pytania:

1) Czy ma to jakies znaczenie? Czy jest to doikladnie weryfikowane?

2) Moge zadzwonic do Ryana, ale 4zl/min. troche kosztuje, a nawet jakbym zadzwonil to moga to jeszcze zmienic?

Pozdrawiam!
cheesy
 Profil Relacje PM off  

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#2 PostWysłany: 28 Lut 2011 23:28 
Awatar użytkownika

Loty: 97
Kilometry: 149 516
niebieski
Cytuj:
Czy ma to jakies znaczenie? Czy jest to doikladnie weryfikowane?

Nic się nie martw :)
Pewnie w ogóle nie popełniłeś błędu, a nawet jeśli to nikt tego nie sprawdza.
Przy weryfikowaniu karty pokładowej rzucają tylko okiem na dokument tożsamości i "następny proszę" :)
Nie ma czasu na zbędne ceregiele i wypytywanie o wiek :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 01 Mar 2011 00:46 

niebieski
cheesy napisał(a):
Witam!
Dzisiaj odprawialem sie online w Ryanie na 6 lotow.
Po wydruku kart pokladowych, widze, ze nie ma na nich dat urodzenia i numerow dowodow.
cheesy
Też na to zwróciłem uwagę. Na wydruku nie ma żadnych informacji o podawanym numerze dokumentu (chyba, że jest zawarta w informacji ukrytej w postaci kodu kreskowego).
Nie martw się. Odbyłem na takich kartach 4 loty. Chyba to jest standard w Ryanair.

#4 PostWysłany: 01 Mar 2011 00:51 

w ryanie sprawdzaja zazwyczaj tylko imie i nazwisko i odrywaja czesc karty pokladowej dla siebie. skanuja je juz dawno po tym, jak ty siedzisz w samolocie ze swoimi dokumentami :) takze nie martwilbym sie, nawet gdybys faktycznie popelnil jakis blad

#5 PostWysłany: 01 Mar 2011 01:16 

Kiedyś, i to jeszcze chyba nawet na początku zeszłego roku, na karcie pokładowej był i nr dokumentu i data ważności. Pamiętam jak raz bardzo wnikliwie pani sprawdzała czy wszystko się zgadza. Ale teraz już nie ma, więc się niczym nie przejmuj.
Ponadto raz miałam powiedzmy bilet do zmarnowania i eksperymentalnie wpisałam pozmieniany nr dokumentu, czy datę, nie pamiętam, ale na pewno coś źle wpisałam, żeby sprawdzić czy przejdzie. I pokazał się komunikat, że nieprawidłowe dane. Może te informacje są jakoś wzajemnie powiązane i zakodowane, nie wiem, ale śpij spokojnie :)

#6 PostWysłany: 02 Mar 2011 13:14 

niebieski
Dzieki za info :-)

Ale jest jeszcze innakwestia.

Dokonalem juz odprawy, a tu Ryan przesyla mi info, ze musze jej dokonac. Przyslal mi narazie odnosnie dwoch lotow w odstepach kilkugodzinnych... Nie wiem moze przysle tez odnosnie pozostalych.

Wszedlem w zarzadzanie rezerwacja, ale tam nic sie nie zmienilo. Jestem odprawiony.

O co chodzi? Maja taki pokrecony system?

P.S. Nurtuje mnie jeszcze tak rzaecz. Mam bilet dajmy na to za 24zl z darmowa odprawa onlie itd. Tyle tez sciagnelo mi z karty. Rozumiem, ze na lotnisku nikt nie bedzie chcial ode mnie jakis doplat, podatkow miejscowych itp.?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 02 Mar 2011 13:53 

niebieski
cheesy napisał(a):
Dzieki za info :-)

Ale jest jeszcze innakwestia.

Dokonalem juz odprawy, a tu Ryan przesyla mi info, ze musze jej dokonac. Przyslal mi narazie odnosnie dwoch lotow w odstepach kilkugodzinnych... Nie wiem moze przysle tez odnosnie pozostalych.

Wszedlem w zarzadzanie rezerwacja, ale tam nic sie nie zmienilo. Jestem odprawiony.

O co chodzi? Maja taki pokrecony system?

P.S. Nurtuje mnie jeszcze tak rzaecz. Mam bilet dajmy na to za 24zl z darmowa odprawa onlie itd. Tyle tez sciagnelo mi z karty. Rozumiem, ze na lotnisku nikt nie bedzie chcial ode mnie jakis doplat, podatkow miejscowych itp.?

Maile wysyłają do wszystkich pasażerów. Jakbyś doczytał maila w spokoju i uważnie dojrzałbyś informację o zignorowaniu jeśli się odprawiłeś.

To co zapłaciłeś rezerwując bilet na stronie to są wszystkie opłaty. Na lotnisku nic Ci nie doliczą za odprawę itp. Oczywiście musisz się liczyć z opłatą jeśli np zapomnisz kartę pokładową z domu, będziesz miał bagaż o większej wadze lub przekroczonych wymiarów. Ale jeśli bagaż będzie w normie, będziesz miał kartę ze sobą to żadnych opłat od Ciebie nikt nie zażąda.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości