Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Mar 2013 09:05 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Czy korzystał ktoś z usług tego przewoźnika? Chodzi mi np. o trasę Taszkient - Nukus,czy Taszkient - Urgencz.
Kupując u pośrednika zapłacimy około 300 PLN w jedną stronę i mamy okazję polecieć Iłem 114 (w zależności od kursu,bo są trzy połączenia dziennie,pozostałe dwa obsługiwane Airbusem A 320).
Znajomy podsunął mi pomysł zakupu biletu na miejscu,który podobno wychodzi taniej.
Czy ktoś jest w stanie zweryfikować tę informację?
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kanada, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image
 Profil Relacje PM off  

Majówka na rajskich Malediwach 🏝️🌴 Loty i 4* hotel z basenem infinity i wyżywieniem za 4929 PLN 🔥 Majówka na rajskich Malediwach 🏝️🌴 Loty i 4* hotel z basenem infinity i wyżywieniem za 4929 PLN 🔥
🔥 TANIO 🔥 17 dni w Sri Lance za jedyne 1947 PLN 😍🏝️ 🔥 TANIO 🔥 17 dni w Sri Lance za jedyne 1947 PLN 😍🏝️
#2 PostWysłany: 12 Mar 2013 09:35 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Tu masz nieco napisane:
http://www.fly4free.pl/forum/viewtopic. ... 12#p138912
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 12 Mar 2013 10:36 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Dzięki.Czytałem te informacje,ale czy ktoś faktycznie korzystał z tych połączeń i czy udało mu się kupić bilet na trasie Taszkient - Urgencz,powiedzmy dwa dni po przylocie do stolicy?
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kanada, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 12 Mar 2013 10:43 
Awatar użytkownika

Ja spóźniłem się na lot do Urgenczu (przez opóźniony przylot z Moskwy), poszedłem do kasy kupić nowy bilet i dowiedziałem się, że najbliższe wolne miejsca są na loty za prawie tydzień.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 12 Mar 2013 11:09 
Awatar użytkownika

HON fly4free
I o to właśnie mi chodziło.Zakup biletu z dnia na dzień,szczególnie w sezonie tj.lipcu czy sierpniu.Pamiętasz może ile ten nowy bilet na lotnisku miał kosztować?
Image
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 12 Mar 2013 11:25 

HON fly4free
Znajomi w lipcu ub. r. dwa razy kupowali bilety na połaczenia krajowe dzień wcześniej i nie było problemów. Co do cen to były chyba porównywalne do oferowanych teraz w systemach, ok. 80-100 $ za segment.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 12 Mar 2013 13:02 

W czerwcu 2012 pytaliśmy się (ja z kolegami) w biurze w Taszkiencie o dostepne bilety do Nukusu lub do Urgenczu. Do Nukusu nic nie było przez kilka następnych dni, do Urgenczu były pojedyncze miejsca na lot za dwa dni. Moim zdaniem nie ma co zakładać, że bilety będą dostępne.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 12 Mar 2013 17:58 
Awatar użytkownika

nelson 1974 napisał(a):
I o to właśnie mi chodziło.Zakup biletu z dnia na dzień,szczególnie w sezonie tj.lipcu czy sierpniu.Pamiętasz może ile ten nowy bilet na lotnisku miał kosztować?

Cena była lepsza od tej z internetu o tyle, że można było za bilet zapłacić walutą kupioną na czarnym rynku. :) Natomiast cena w dolarach była z tego co pamiętam taka sama, co w necie, oscylowała w okolicach 80 dolarów.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 12 Mar 2013 19:03 

Awerik napisał(a):
Cena była lepsza od tej z internetu o tyle, że można było za bilet zapłacić walutą kupioną na czarnym rynku.
W biurze, gdzie ja byłem, twierdzili, że obcokrajowcy muszą płacić w dolarach. Choć wcale mnie nie dziwi, że w innym biurze w Taszkiencie dało się zapłacić w sumach i to przeliczonych po oficjalnym kursie.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 12 Mar 2013 22:45 

orientujecie się czy coś ciekawego do Uzbekistanu znajdzie się na lipiec 2013 w podobnej cenie jsk było zeszłym roku na UTair? patrzyłem na Air Baltic , ale ceny całkiem średnie.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 12 Mar 2013 23:53 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Cena,która była rok temu (Brno - Taszkient) musiała być wynikiem jakiegoś błędu,bo żadna linia za takie pieniądze nie będzie wozić pasażerów na takiej trasie,więc na powrót tej oferty nie liczyłbym w ogóle.
Airbaltic tylko jeden jedyny raz (pod koniec 2010 roku) miał cenę,która zadowoliłaby każdego (Warszawa - Ryga - Taszkient za 615 PLN RT,wykorzystywało się wtedy Travel e-Voucher/),więc jeśli jest cena na lato w okolicach 1000 PLN RT,to jest super.
Niestety przegapiłeś promocję Airbaltic z końca listopada,wtedy były loty za rozsądne pieniądze w interesujących Ciebie terminach,ja kupiłem bilety na trasie Wilno - Ryga - Taszkient za 214 EUR RT,ale może do lata jeszcze jakaś obniżka będzie,a jeśli takowa będzie dam znać na forum oczywiście.
Image
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 13 Mar 2013 00:17 

dzięki serdeczne, w okolicach 1k bedzie sensowne, a do Kirgizji tez sie wybierasz? bo niby zniesli tam wizy, a jednak na stronie ich ambasady nie ma takowego info
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 13 Mar 2013 00:57 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Kirgizja bez wizy dla Polaków,na pewno,ale to kiedy indziej.
http://www.msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/wizy
Image
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 18 Mar 2013 23:13 

Loty: 352
Kilometry: 661 325
niebieski
ja leciałem z Urgenczu do Taszkentu we wrześniu ale bilety kupiłem kilka miesięcy wcześniej przez edreams (Ił 114)
i płaciłem koło 80 USD na ten lot
samolot był pełny i chyba sami zagraniczni turyści
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Chupacabra, J.1 oraz 5 gości