Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 149 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 03 Kwi 2015 23:21 

77kylo napisał(a):
Będę w Rio 0d 3 maja do 10 maja.Mam pytanko czy siedem dni to nie zadużo na to miasto?Gdzie mozna wyskoczyć na 1 lub 2 dni poza Rio?

Ja miałam w Rio 4 pełne dni na zwiedzanie - gdybym miała jeszcze 3 dni w zanadrzu, to też wiedziałabym co z nimi zrobić ;) przy naszych 4 dniach nie było czasu na słodkie nieróbstwo i leżenie bez stresu z caipirinhą na plaży. Myślę, że 5-6 dni na samo Rio powinno być ok. Jeśli chcesz gdzieś wyskoczyć poza, to napewno w trakcie tych 7 dni nie będziesz się nudzić :)

-- 03 Kwi 2015 23:28 --

lia napisał(a):
2 dni na wodospady to chyba absolutne minimum, weź poprawkę na przeloty, które zajmują trochę czasu

Nam się udało zrobić wodospady w jeden dzień. Z samego rana strona brazylijska, a potem do końca dnia - strona argentyńska.
I oczywiście przylot poprzedniego dnia wieczorem i wylot następengo rano - tak żeby mieć pełen dzień na podziwanie jednego z najpiękniejszych widoków :)
 Profil Relacje PM off  

Zobacz najpiękniejsze zakątki Filipin 🌴😍 Boracay, Cebu i Palawan w jednej podróży za 3081 PLN 🌊☀️ Zobacz najpiękniejsze zakątki Filipin 🌴😍 Boracay, Cebu i Palawan w jednej podróży za 3081 PLN 🌊☀️
Zakintos all inclusive za 1820 PLN ☀️💙 Słoneczne last minute w ⭐⭐⭐⭐ hotelu na pięknej greckiej wyspie 🏊‍♂️🌴 Zakintos all inclusive za 1820 PLN ☀️💙 Słoneczne last minute w ⭐⭐⭐⭐ hotelu na pięknej greckiej wyspie 🏊‍♂️🌴
#142 PostWysłany: 05 Kwi 2015 03:30 

Loty: 140
Kilometry: 236 052
niebieski
mariol napisał(a):
77kylo napisał(a):
Będę w Rio 0d 3 maja do 10 maja.Mam pytanko czy siedem dni to nie zadużo na to miasto?Gdzie mozna wyskoczyć na 1 lub 2 dni poza Rio?

Ja miałam w Rio 4 pełne dni na zwiedzanie - gdybym miała jeszcze 3 dni w zanadrzu, to też wiedziałabym co z nimi zrobić ;) przy naszych 4 dniach nie było czasu na słodkie nieróbstwo i leżenie bez stresu z caipirinhą na plaży. Myślę, że 5-6 dni na samo Rio powinno być ok. Jeśli chcesz gdzieś wyskoczyć poza, to napewno w trakcie tych 7 dni nie będziesz się nudzić :)

Możesz pomóc zaplanować.
1 dzień-Jezus
2 dzień-głowa cukru
3 dzień-centrum i Maracana,park botaniczny
4 dzień-plaże copacabana,Ipanema
i tyle mam pomysłów na teraz
 Profil Relacje PM off  

#143 PostWysłany: 05 Kwi 2015 21:33 

niebieski
Można wejść na wzgórze Moro na lewym krańcu Copacabany, stamtąd również jest piękny widok, po drodze małe małpki b. przyjazne, a kosztuje to tylko 6 reali.
Polecam też dzielnicę Centrum - jest fascynująca, stare zabytkowe domki dają wyobrażenie jak to kiedyś Rio wyglądało i na wieczór Lapa ze świetną caipirinią. Spędziłam w Rio 6 dni i też miałabym jeszcze co robić dłużej.
 Profil Relacje PM off  

#144 PostWysłany: 28 Wrz 2015 15:02 
Awatar użytkownika

Loty: 31
Kilometry: 110 566
Podepnę się pod temat i od razu składam podziękowania na ręce Washingtona za świetną relację. Liczę na pomoc autora i reszty braci forumowej ;) Korzystając z 'promocji' Turkisha lecimy w 3os składzie do Sao Paulo, lądujemy 27.11 o godz 19 natomiast powrót mamy o 5 rano 10.12. Zainspirowany relacją ułożyłem taki plan podróży:

Jeszcze 27.11 samolot do Foz do Iguazu
28,29 Foz
30,1,2 Pantanal
3,4,5,6 Rio
7,8 Paraty
9 Sao Paulo

Co o tym sądzicie? Oczywiście bardzo możliwe, że gdzieś będzie 1 dzień mniej, gdzieś więcej. Pytania ponumeruję, żeby było bardziej czytelnie.

1. Zastanawiam się nad wykupieniem wycieczki po Pantanalu lub wynajem auta i przejazd Transpantanerią. Warto wykładać 500-600zł na taką przyjemność? Dysponuje ktoś jakimś sprawdzonym i niedrogim organizatorem/relacją/fotami z takiego wypadu?
2. Jeśli zdecydujemy się na opcje samochodu to najkorzystniej dolecieć do Cuiaba, z lotniska zabrać samochód, zrobić trasę Cuiaba-Porto Jofre-Cuiaba i lecieć dalej dalej samolotem do Rio? Jakieś miejsce do którego koniecznie trzeba podjechać mając auto?
3. Lepiej przeznaczyć 1 dzień na Paraty i 2 na Sao czy na odwrót. Oczywiście wszystko subiektywnie.
4. Ostatniego etapu podróży pomimo taniego samolotu Rio-Sao chcę skorzystać z autokaru lub samochodu ze względu na Paraty, które chcemy odwiedzić po drodze. Którą opcję polecacie? Bardzo stresujące będzie przemieszczenie się autem na trasie Rio-Paraty-Sao? Jeśli ma być z tym dużo zamieszania, stania w korkach i nerwów z wjazdem/wyjazdem z miasta to skłaniałbym się nad opcją autokaru.
 Profil Relacje PM off  

#145 PostWysłany: 28 Wrz 2015 15:17 

Loty: 4
Kilometry: 17 154
niebieski
O co chodzi z tym samolotem Ist -Gru ? Obecnie staruje on o 9.30 a ląduje na GRU o 16.55. W listopadzie i dalszych miesiącach samolot startuje równiez o 9.30 , a ląduje o 19.10...Czy ktoś potrafi wyjaśnić tą przeszło dwugodzinną róznicę? Według TK róznica w czasie lotu wynosi tylko 15 minut.
 Profil Relacje PM off  

#146 PostWysłany: 28 Wrz 2015 16:11 
Awatar użytkownika

Też się nad tym zastanawiałem. Od końca października dochodzi jeszcze zmiana czasu zimowy/letni co daje 2h różnicy ale skąd różnica 19.10-16.55 nie mam pojęcia.
 Profil Relacje PM off  

#147 PostWysłany: 28 Wrz 2015 16:35 

niebieski
I w Turcji , i w Brazylii zmieniają czas na zimowy , także to chyba nie ma znaczenia.
 Profil Relacje PM off  

#148 PostWysłany: 28 Wrz 2015 18:17 
Awatar użytkownika

To jeszcze zobacz kiedy się zaczyna w Turcji a kiedy w Brazylii ;)
 Profil Relacje PM off  

#149 PostWysłany: 28 Wrz 2015 19:14 

niebieski
dobra wszystko sie zgadza , od ostatniego weekendu pazdziernika. W Brazylii godzina do przodu , a u nas ( Polska) godzina do tyłu. Czyli teraz jest 5 godzn róznica czasu , a od listopada będą tylko 3 godziny.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 149 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości