Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 83 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Nykoping
#21 PostWysłany: 03 Sie 2014 16:00 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
2 pytania co do Nykoping:
jak wygląda sytuacja z pogodą w połowie września?
czy opłaca wybrać się tam w niedzielę, czy jak w wielu skandynawskich miastach nawet knajpa jest zamknięta?
;)
 Profil Relacje PM off  

🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍 🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍
🌴 Słońce, plaża i relaks ☀️Tydzień na Zakintos w 4* hotelu z wyżywieniem za 2311 PLN ✈️🇬🇷 🌴 Słońce, plaża i relaks ☀️Tydzień na Zakintos w 4* hotelu z wyżywieniem za 2311 PLN ✈️🇬🇷
#22 PostWysłany: 03 Sie 2014 16:57 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 428 084
srebrny
ciacho_majonez napisał(a):
czy opłaca wybrać się tam w niedzielę, czy jak w wielu skandynawskich miastach nawet knajpa jest zamknięta?
;)

Z pogodą to pewnie podobnie jak w Polsce w tym okresie - jak trafisz ;)
Ja byłem na początku października rok temu i była złota jesień, słonecznie i powyżej 15 stopni. Poza sezonem właśnie tylko w niedziele jest otwarty do zwiedzania zamek (darmowy wstęp). Sklepy w centrum też były otwarte (nie pamiętam dokładnie do której godziny).
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 05 Sie 2014 14:25 

ciacho_majonez napisał(a):
;)

W niedzielę 31 sierpnia 2014 przy lotnisku Skavsta na terenie muzeum F11 odbędzie się "Motordag". początek imprezy o 10.00, wstęp darmowy.
Dla niezdecydowanych jednodniówką może to być nie lada gratka. Szczegóły -> http://www.f11museum.se/index.html
Ja będę :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 19 Sie 2014 13:36 

Cześć :) Jadę na jesień do Nykoping i szukam połączeń autobusowych.. Gdzie mogę sprawdzić rozkład jazdy linii autobusowych 515 i 715 z lotniska Skavsta Airport (w te i we w te ;) ) ? Może uda mi się zwiedzić jeszcze Oxelosund, tylko ile pieniędzy przygotować w przypadku jazdy z Oxelosund na lotnisko? Gdzie znajdę rozkład jazdy również autobusu 815 (mam na myśli Internet oczywiście). Jak wam się udało zwiedzić oba miasta???? Po moich wyliczeniach wyszło, że aby być na godzinę przed lotem to mogłabym spędzić w Oxelosund tylko pół godziny, o ile na Nykoping ze zwiedzaniem zamku i innymi przygodami oraz dojściem z Nykoping Lasarette do centrum wzdłuż rzeki poświęcę w sumie 3,5 godziny. Gdybym znała rozkład jazdy, jakoś gładko by poszło z ustaleniem czasu przejażdzki autobusami z miasta do miasta i na lotnisko. Oczywiście biorę udział w wycieczce jednodniowej.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 22 Sie 2014 16:03 

"Pani K" Wszystkie połączenia autobusowe nie tylko zresztą w Nykoping znajdziesz na stronie http://reseplanerare.resrobot.se/bin/qu ... _resrobot& Wpisujesz skąd, dokąd, datę, godzinę i wybierasz połączenie. Podobne informacje można znaleźć na google maps klikając na symbol interesującego Cię przystanku (autobus, tramwaj, pociąg, prom, metro) w wielu miastach Europy.
Jeszcze informacja o biletach jednorazowych: w hali wyjściowej lotniska Skavsta po lewej stronie są kasy gdzie można kupić bilety jednorazowe na 515 do Nykoping za gotówkę (u kierowcy tylko kartą).
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 22 Sie 2014 22:25 

Dziękuję pięknie za odpowiedź i pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 16 Paź 2014 18:05 

Loty: 277
Kilometry: 348 934
srebrny
Orientuje się ktoś może czy można wypożyczyć rowery w informacji turystycznej? Czytałem jakąś relację i ktoś w komentarzu coś wspomniał o rowerach ale nigdzie indziej nie znalazłem informacji na ten temat.

#28 PostWysłany: 16 Paź 2014 18:52 

niebieski
Ja wypożyczałem ale to było dwa lata temu mniej więcej o tej porze roku. Dzięki temu udało nam się wówczas zobaczyć także Oxelosund. Trzeba oddać w godzinach pracy informacji turystycznej. Nam wtedy za 6h policzyli jak za 4h (opcje wypożyczenia były na 4 lub 8 godzin). Chyba daliśmy po 50-60 SEK za rower.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 27 Lut 2015 11:45 
Awatar użytkownika

JJ2010 napisał(a):
Ja wypożyczałem ale to było dwa lata temu mniej więcej o tej porze roku. Dzięki temu udało nam się wówczas zobaczyć także Oxelosund. Trzeba oddać w godzinach pracy informacji turystycznej. Nam wtedy za 6h policzyli jak za 4h (opcje wypożyczenia były na 4 lub 8 godzin). Chyba daliśmy po 50-60 SEK za rower.

Wypożyczał ktoś ostatnio rower z informacjiw Nykoping? czy ceny są aktualne?
w jakich dniach i godzinach informacja jest czynna?

Image
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Odp: Nykoping
#30 PostWysłany: 28 Lut 2015 10:15 
Awatar użytkownika

Zeus napisał(a):
Tak, łosie

Wysyłane z mojego HTC Vision za pomocą Tapatalk 2

dokładnie!
My spotkaliśmy przy samym lotnisku Skavsta

Najpierw jednego siedział sobie i na nas patrzył, nie reagował

Załącznik:
IMG_1253.JPG
IMG_1253.JPG [ 115.19 KiB | Obejrzany 7116 razy ]

Potem wystraszył go huk jakiegoś małego samolotu i znalazł się też drugi i niebezpiecznie przebiegły przez ulicę

Załącznik:
IMG_1255.JPG
IMG_1255.JPG [ 47.48 KiB | Obejrzany 7116 razy ]

Image
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 28 Lut 2015 19:46 

niebieski
aaabbb napisał(a):
Wypożyczał ktoś ostatnio rower z informacjiw Nykoping? czy ceny są aktualne?
w jakich dniach i godzinach informacja jest czynna?

może niektórym się przydadzą namiary na informację turystyczną w Ratuszu na rynku (to tam można wynająć rowery)

Address: Town Hall, Main Square, 611 83 Nyköping
Opening
the off-season (August 18 to June 8) Monday - Friday 9-17 hours
high season (9 June to 17 August) Monday - Friday 8-18 Saturday-Sunday 10-16
 Profil Relacje PM off
mashacra lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#32 PostWysłany: 18 Mar 2015 19:58 

Loty: 55
Kilometry: 76 411
Mam takie pytanko. Opłaca się lecieć na 6h czasu łącznie? Od wyladowania samolotu do startu samolotu. Mianowicie chciałbym odwiedzić Nykoping i po nim pochodzić, właściwie to tyle.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 18 Mar 2015 20:08 

Loty: 280
Kilometry: 372 147
złoty
Opłaca się. Nawet bym powiedział, że to optymalna ilość czasu na przejście Nykoping.

#34 PostWysłany: 18 Mar 2015 20:16 
Awatar użytkownika

genselecta napisał(a):
Mam takie pytanko. Opłaca się lecieć na 6h czasu łącznie? Od wyladowania samolotu do startu samolotu. Mianowicie chciałbym odwiedzić Nykoping i po nim pochodzić, właściwie to tyle.

Jaką trasę robisz? Myślałem o RT z GDN, ale na miejscu znowu spędza się kilkanaście godzin.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 18 Mar 2015 20:31 

a mogę się dowiedzieć jak często jeżdżą autobusy do Nykoping?
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 18 Mar 2015 20:39 
Awatar użytkownika

Co ok. 30 minut.
 Profil Relacje PM off
genselecta lubi ten post.

#37 PostWysłany: 18 Mar 2015 20:42 

Jednodniowke z poznania chcialem zmotac;)
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 18 Mar 2015 20:42 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
niebieski
genselecta napisał(a):
a mogę się dowiedzieć jak często jeżdżą autobusy do Nykoping?

Jak zajrzysz do tematu dojazd-z-lotniska-do-centrum,41,71&start=0 to się dowiesz.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 18 Mar 2015 21:12 

niebieski
Meduzy napisał(a):
genselecta napisał(a):

Jaką trasę robisz? Myślałem o RT z GDN, ale na miejscu znowu spędza się kilkanaście godzin.

Jak masz kilkanaście godzin, to na spokojnie zwiedzisz i Nykoping i Oxelosund. Wg mnie warto. Może warto skorzystać z rowerów (pisałem o wypożyczalni w tym wątku). Jak dotrzesz rano do Nykoping, to bierzesz rower, ruszasz na południe do Oxelosund, potem wracasz, oddajesz rower (max do 17, chyba że teraz można oddać po zamknięciu informacji) i masz jeszcze czas aby zobaczyć nieco Nykoping, a wieczorem wrócić autobusem na lotnisko.
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 02 Sty 2016 17:20 
Awatar użytkownika

Loty: 83
Kilometry: 159 869
Mam pytanie odnośnie wizyty w Nykoping. Zastanawiam się, czy jest sens lecieć na 5 godzin? Ile czasu przed odlotem najlepiej być na tym konkretnym lotnisku? Wystarczy godzina? Są tam jakieś większe kolejki, czy wszystko sprawnie?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 83 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość