Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 06 Lis 2010 16:32 

Witam!
Mój problem jest następujący: muszę zarezerwować bilet bratowej na lot Air China GRU-MAD na 26.12.2010. Podczas rezerwacji na stronie Air China należy podać nr paszportu, który bratowa dopiero otrzyma za miesiąc. Nie chcemy czekać tak długo z kupnem tego biletu, więc pomyślałam, że zarezerwuje go przez esky.pl (mam nadzieję, że nie łamię regulaminu podając tę stronę), tam wymagane jest tylko imię i nazwisko.
Nigdy nie rezerwowałam biletów przez wyszukiwarki lotów i stąd moje obawy, że pójdzie coś nie tak. Jak to jest, że na jednej stronie wymagają numeru paszportu, a na drugiej, która korzysta z usług tej pierwszej już nie trzeba podawać tego numeru?
Proszę o odpowiedź.
Gaandi
 PM off  

🇪🇸 Hiszpańska przygoda 4w1🌞 🤯 Sewilla, Lanzarote , Gran Canaria i Walencja za 591 PLN❗🌴 🇪🇸 Hiszpańska przygoda 4w1🌞 🤯 Sewilla, Lanzarote , Gran Canaria i Walencja za 591 PLN❗🌴
All inclusive na magicznej wyspie 🏝️ 4* hotel na Dżerbie od 1951 PLN All inclusive na magicznej wyspie 🏝️ 4* hotel na Dżerbie od 1951 PLN
#2 PostWysłany: 06 Lis 2010 23:28 

A może bratowa ma jakiś stary paszport i w podróż weźmie oba?

#3 PostWysłany: 07 Lis 2010 17:08 

Tak, posiada stary paszport, ale Obawiam się, że to nic nie pomoże. Przy rezerwacji wymagana jest data ważności paszportu, a ta już dawno minęła.
 PM off  

#4 PostWysłany: 07 Lis 2010 18:19 

niebieski
No to skoro w esky.pl nie jest wymagany ten numer paszportu na "już", a można tam zabookować te bilety to skorzystaj z tego. Esky.pl jest pewny, więc problemów być nie powinno.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 09 Lis 2010 18:50 

Napiszę jak wybrnęłam z sytuacji, bo może komuś się kiedyś przyda :)
Zadzwoniłam dzisiaj na infolinię esky.pl, przedstawiałam mój problem i okazało się, że numer paszportu bratowej powinnam dostarczyć telefonicznie, gdy ta go uzyska. Także za bardzo spanikowałam ;)
Ale mam jeszcze jedno pytanie, muszę również zarezerwować bilet MAD-KTW na 27.12.2010 w Wizzair. Jeszcze wczoraj kosztował 50 euro, dziś już 100. Jest szansa może, że to chwilowy wzrost cen? Nie wiem, czy wstrzymać się z kupem, czy brać teraz.
Dzięki za rady.
Gaandi
 PM off  

#6 PostWysłany: 09 Lis 2010 19:45 
Awatar użytkownika

srebrny
gaandi napisał(a):
muszę również zarezerwować bilet MAD-KTW na 27.12.2010 w Wizzair. Jeszcze wczoraj kosztował 50 euro, dziś już 100. Jest szansa może, że to chwilowy wzrost cen? Nie wiem, czy wstrzymać się z kupem, czy brać teraz
OT, no ale cóż. W WizzAir im wcześniej, tym taniej, 50 EUR pewnie już nie wróci. Zobacz jeszcze, w jakiej cenie jest MAD-KRK Ryanairem, może z dojazdem do Katowic wyjdzie taniej niż 100 EUR
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 28 Gru 2017 01:13 

Czy ktoś może orientuje się jak wygląda kwestia rezerwacji biletu gdy jest się w trakcie wymiany paszportu ?
Czy można wbić w rezerwację stary ( jeszcze aktualny paszport ) a w międzyczasie wyrobić nowy ( stary paszport nie załapię się na 6 miesięczną ważność w dniu wylotu ) i czy potem można zmienić nr paszportu w rezerwacji biletu ?
Ewentualnie czy można zamiast paszportu podać w rezerwacji biletu dow osobisty ?
Lot do Bangkoku przez Dubaj - Emirates
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 28 Gru 2017 02:15 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 72 437
srebrny
Jasne!
Możesz miec przy odprawie inny paszport - w szczególności możesz go stracić do czasu wyjazdu a wyrobić kolejny. W skrócie odpowiadając na pytanie: możesz mieć inny. A w rezerwacji wpisz cokolwiek.

#9 PostWysłany: 28 Gru 2017 12:20 

srebrny
To ja się podepnę do tematu, potrzebuje kupić bilet nie posiadając jeszcze paszportu na UIA, czy jest jakiś pośrednik gdzie nie potrzeba podawać numeru paszportu ?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 28 Gru 2017 12:33 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 147 838
niebieski
Wpisz jakiekolwiek dane, a potem przy odprawie zmienisz.
Edit: Imię i nazwisko podaj swoje. 8-) :lol:
zbyhu lubi ten post.

#11 PostWysłany: 28 Gru 2017 18:29 

srebrny
To tak sie zastanawiam po co się to podaje wcześniej ?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 03 Sty 2018 11:50 

Odnośnie esky - przy mojej ostatniej rezerwacji numer paszportu podawałam dopiero przy check-in'ie online (lot z AirCanada).
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości