Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Mar 2018 13:22 

Chcę kupić taniej bilet. O ile opcja podstawowa jest cenowo w miarę ok, tak juz bagaż 20kg kosztuje drugie tyle. Czy jest gdzies możliwość by te klocki dokupić na własną rękę poza pakietem przewoźnika czy zawsze muszę kupować wszystko u jednego?
 Profil Relacje PM off  

🔥 Malediwy w sezonie☀️ 🌴 Loty Turkish Airlines + hotel z wyżywieniem za 4141 PLN 😍🍹 🔥 Malediwy w sezonie☀️ 🌴 Loty Turkish Airlines + hotel z wyżywieniem za 4141 PLN 😍🍹
Rajska Dominikana czeka 🌴🏝️ Tydzień w 4⭐️ hotelu z all inclusive za 5580 PLN ✈️ Rajska Dominikana czeka 🌴🏝️ Tydzień w 4⭐️ hotelu z all inclusive za 5580 PLN ✈️
#2 PostWysłany: 18 Mar 2018 13:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie bardzo sobie wyobrażam co chcesz wykombinować. Nie kupisz "normalnie" biletu i nie dokupisz bagażu "u kogoś innego". Możesz go wysłać kurierem, pocztą nadać jako cargo ale wątpię aby było to dużo taniej a na pewno mniej wygodnie. Zalezy jak stoisz z możliwościami odbioru.
 Profil Relacje PM off
becek uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 18 Mar 2018 13:38 

Szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem. W samolocie raczej nie ma opcji dać kilka monet pilotowi za zapakowanie bagażu, jak pewnie można w autokarach.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 18 Mar 2018 13:41 

Może niejasno to określiłem. Po prostu chciałbym wiedzieć czy jeśli już wybrałem jakąś tanią linię i datę taniej podróży to czy muszę zawsze kupować wszystko u jednego tego właśnie wybranego przewoźnika?

Tzn wchodzę na np: Ryanera i tam mam do podstawowej ceny doliczany bagaż, miejsca, pierwszeństwo wejścia na pokład itp. Czy to wszystko zawsze muszę kupować tylko od tego przewoźnika którego wybieram, czy mogę gdzieś np: bagaż (No bo nie miejsca:)) dokupić gdzie indziej? Pytam, bo słyszałem o czymś takim w informacji na lotnisku - że gdzieś w sieci mogę kupić sobie to taniej. Pytanie czy tak jest naprawdę, a jeśli już tak to gdzie to znaleźć i jak to działa?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 18 Mar 2018 13:46 
Site Admin
Awatar użytkownika

Jeśli chcesz żeby bagaż leciał z Tobą w samolocie, to musisz go kupić u przewoźnika, nie ma innej opcji kupić tego gdzieś indziej, bo wszystko musi być wpisane w rezerwacji (bilecie lotniczym) dostępne dla agentów i linii lotniczej

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 18 Mar 2018 13:47 

chcesz kupić bilet od Ryana a bagaż np. od Wizzara?
Nigdy na to nie wpadłam, ale z niemal pewnością mogę rzec, że nie ma takiej opcji. No chyba, że gdzie indziej dotyczy miejsca zakupu. Wówczas tak. Możesz dokupić bagaż przez aplikację czy na lotnisku ale wówczas jest drożej.
 Profil Relacje PM off
tunczaj lubi ten post.

#7 PostWysłany: 18 Mar 2018 13:52 

DaDa: Nie bardzo rozumiem: "No chyba, że gdzie indziej dotyczy miejsca zakupu. Wówczas tak." - ?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 18 Mar 2018 13:55 

Możesz dokupić bagaż na lotnisku (dla ścisłości u tego samego przewoźnika, wg cennika), ale jest drożej. Gdzie indziej = nie przez Internet a na lotnisku.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 18 Mar 2018 13:58 

Airmatt napisał(a):
Chcę kupić taniej bilet. O ile opcja podstawowa jest cenowo w miarę ok, tak juz bagaż 20kg kosztuje drugie tyle. Czy jest gdzies możliwość by te klocki dokupić na własną rękę poza pakietem przewoźnika czy zawsze muszę kupować wszystko u jednego?

Wszystko u jednego, co generalnie zamyka temat
Masz tanio to się ciesz, a da się lecieć wyłącznie w tym przypadku z 2 podręcznymi wliczonymi w cenę
Generalnie co wielokrotnie tu powtórzono: w pupach się poprzewracało jak jest tanio
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#10 PostWysłany: 18 Mar 2018 14:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Ale generalnie ogarniasz to, że bilet właśnie jest dlatego tani, żeby przewoźnik mógł zarobić na Tobie na innych usługach, a nie dlatego, że właściciel Ryanaira ma dobre serce? :lol:

Airmatt napisał(a):
Pytam, bo słyszałem o czymś takim w informacji na lotnisku - że gdzieś w sieci mogę kupić sobie to taniej.

Rozmowa w informacji dotyczyła zapewne sytuacji w której ktoś płacił za bagaż nadawany na lotnisku, bo jego torba przekroczyła wymiary lub limit wagowy bagażu podręcznego. W takim przypadku kupienie z wyprzedzeniem bagażu online na stronie przewoźnika faktycznie wyszłoby taniej.
elwirka lubi ten post.

#11 PostWysłany: 18 Mar 2018 14:01 

Loty: 46
Kilometry: 151 136
srebrny
Mam wrażenie, że przydałaby się wstępna weryfikacja osob które zapisują się na forum. Kilka prostych pytań :D.
 Profil Relacje PM off
d-t-x lubi ten post.

#12 PostWysłany: 19 Mar 2018 05:57 
Awatar użytkownika

Loty: 427
Kilometry: 671 145
srebrny
Pytanie ma sens. Skoro często można kupić taniej bilet przez OTA to może istnieje również możliwość dokupienia samego bagażu przez agencję, która zaoferuje niższą cenę niż przewoźnik?

Odpowiedź brzmi: nie.

Ostatnio edytowany przez Apocalipse, 19 Mar 2018 06:30, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 19 Mar 2018 06:27 

Po konkluzji faktycznie ma sens :!: :?:
Nie tyle można było kupić taniej, co dawało free
Taniej to co najwyżej można kupić torbę na nadawany np. torba ruska bazarowa duża Polecam :!:
http://torbygospodarcze.pl/category/274 ... dlowe.html
 PM off
Apocalipse lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości