Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 30 Sty 2024 20:40 

niebieski
Niestety próby w grudniu nie przynosiły pozytywnego rezultatu. Przy locie z terminalu 4 można było wejść jedynie na PP do VIP ONE w Terminalu 1, który jest przed kontrolą bezpieczeństwa. Obsługa odmówiła wejścia do airside w terminalach 1 i 5.
 Profil Relacje PM off  

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#22 PostWysłany: 04 Lip 2025 11:08 

złoty
Czy na JFK, po przylocie międzynarodowym na T1 wychodzi się z samolotu w taki sposób, że można z powrotem wsiąść do tego samego samolotu bez potrzeby przejścia przez immigration?
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 04 Lip 2025 11:35 
Awatar użytkownika

Loty: 190
Kilometry: 364 966
srebrny
Nie ma takiej opcji, żeby wrócić do samolotu, z którego się wysiadło, bez przejścia immigration. Zresztą jest tak na każdym lotnisku w USA. Obsługa dokładnie pilnuje, żeby osoby, które wysiadły trafiły na immigration.
Jak gdzieś przysiądziesz, to zaraz się pojawi ktoś i zapyta, czy nie trzeba pomóc.
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 04 Lip 2025 11:45 

złoty
@jimi Zakładając, że mam bilet i kartę pokładową na lot powrotny, tym samym samolotem którym przyleciałem i nie mam bagażu nadanego, to w jakim celu by mnie chcieli przegonić na immigration? Pytanie dotyczyło tylko tego, czy wychodzi się z samolotu bramką, którą potem znów będzie boarding?
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 04 Lip 2025 11:53 

HON fly4free
W US musisz przejść kontrolę imigracyjną niezależnie czym, jak i dlaczego sobie wracasz.
Nawet gdyby technicznie próba pozostania "w strefie" była możliwa w danym układzie (lotnisko / terminal) można sobie narobić niepotrzebnych poważnych problemów takim działaniem, tzn przylotem do US i nie przejściem procedur.

Ostatnio edytowany przez marek2011, 04 Lip 2025 11:54, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#26 PostWysłany: 04 Lip 2025 11:53 
Awatar użytkownika

Loty: 190
Kilometry: 364 966
srebrny
Wiem, czego dotyczyło pytanie. Zapomnij o tym co w takiej sytuacji widziałeś w Europie. W USA, Kanadzie i krajach Ameryki Południowej nie ma takiego "airside", że na przylocie międzynarodowym trafiasz pod bramkę i możesz dalej lecieć international. Jak wysiadasz z samolotu to trafiasz do korytarza który prowadzi do immigration/customs.
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Chupacabra uważa post za pomocny.

#27 PostWysłany: 04 Lip 2025 12:17 

złoty
@jimi Na pewno w Kanadzie @ YUL jest opcja przejścia w terminalu międzynarodowym z jednego samolotu prosto do drugiego w trybie ekspresowym.
Była tam kontrola imigracyjna, ale właśnie taka jakby fast track, specjalnie dla osób w przesiadce.
Przyleciałem z NRT (AC) i poszedłem dalej na lot do AMS (KL).
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 11 Lip 2025 17:55 
Awatar użytkownika

złoty
Jeśli Twój lot z JFK w dniach 17 lub 18 lipca będzie opóźniony lub odwołany otrzymasz darmową Margaritę Cayman Jack. Przez 2 dni w lipcu, jeśli znajdziesz się w takiej sytuacji, udaj się do hotelu TWA w Terminalu 5, gdzie dzięki uprzejmości Cayman Jack otrzymasz za darmo Margaritę 17 lipca w godz. 15:00-22:00 oraz 18 lipca w godz. 9:00-17:00
Jedyne wymaganie to przedstawienie boarding pass z opóźnionym lub odwołanym lotem.
Załącznik:
Marg.JPG
Marg.JPG [ 100.67 KiB | Obejrzany 210 razy ]

Także dla podróżujących z problemami z innych lotnisk istnieje możliwość uzyskania nagrody.
Aby uzyskać możliwość wygrania darmowej Margarity i innych nagród o tematyce podróży, należy przejść do https://missedflightlounge.caymanjack.com/ i podzielić się opisem zakłóceń z dnia podróży. Internetowy klub Cayman zamknie swoje podwoje 1 września.

https://upgradedpoints.com/news/cayman- ... fk-pop-up/
 Profil Relacje PM off
Chupacabra lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość