Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 46 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 05 Paź 2024 18:34 

platynowy
Wspamniany Voco Katowice ma być już otwarty w pierwszej połowie 2025 roku.

https://www.slazag.pl/konczy-sie-modern ... racownikow
 Profil Relacje PM off
Zeus uważa post za pomocny.

Luksus w Egipcie 😍 Wczasy w 5* hotelu z all inclusive w Makadi Bay za 2193 PLN 🔥 Luksus w Egipcie 😍 Wczasy w 5* hotelu z all inclusive w Makadi Bay za 2193 PLN 🔥
🔥 REWELACJA 🔥 Piękna wyspa w pięknej cenie 😎 Madera bezpośrednio od 352 PLN 😍✈️ 🔥 REWELACJA 🔥 Piękna wyspa w pięknej cenie 😎 Madera bezpośrednio od 352 PLN 😍✈️
#42 PostWysłany: 06 Paź 2024 14:52 
Awatar użytkownika

srebrny
Co do nowych hoteli i marki voco...

Ostatnio pojawiła mi się na Instagramie reklama odnośnie inwestycji w condohotel voco Szklarska Poręba, z napisem "otwarcie już za rok!". Trochę mnie to zaskoczyło, bo pamiętałem los Holiday Inn Resort (który wypadł z IHG, a przynajmniej nie działa pod tym szyldem i nie da się go zarezerwować, bo w apce cały czas wisi niedostępny, choć od miesięcy działa). Zerknąłem więc, co się dzieje z tą inwestycją, bo wydało mi się to nieco podejrzane, że skoro nie funkcjonuje pod marką Holiday Inn Resort, to będzie jednak działał jako voco?

Jeśli wpiszemy nazwę hotelu w google to przeniesie nas do obiektu "Horizon", bo początkowo tak hotel miał się nazywać. W opiniach kilka osób narzeka na opóźnienie w realizacji. Z pewnością muszą być zadowoleni z inwestycji, gdzie przez każdy kolejny rok opóźnienia, nie mają żadnego zwrotu z zainwestowanych środków. Już przy Holiday Inn były opóźnienia - otwarcie było planowane na 2022 rok, faktycznie zaś ruszył w kwietniu 2024, tu inwestorzy musieli jeszcze przełknąć, że to jednak nie będzie markowy hotel, który mógłby dawać nieco większą pewność zysków.

Voco miało być otwarte w 2025 roku, więc chciałem zobaczyć, czy IHG jakoś ten hotel zaanonsował, dodał wizualizacje, albo nawet wrzucił w system - często tak się dzieje i to z dużym wyprzedzeniem. Odkryłem, że w zasadzie nie istnieje żadna wzmianka o voco w Szklarskiej Porębie na stronach związanych z IHG czy gdziekolwiek w anglojęzycznym internecie. Jedynie Holiday Inn Resort nadal wisi na stronach IHG.

Z ciekawości sprawdziłem, kto stoi za inwestycją i okazało się, że to firma condo.pl. W zakładce "O nas" wymienieni są eksperci firmy, którzy tak naprawdę są właścicielami spółki kontrolującej Condo.pl. Pan Prezes nawet wizualnie nie wzbudził mojego zaufania (zawsze uważałem, że jednym z największych problemów rynku nieruchomości jest to, że ich pracownicy wyglądają jak sprzedawcy dywanów i pierwsze wrażenie, jakie się ma, słuchając takiego kogoś, to, że chce Cię okraść, a nie doradzić), dlatego sprawdziłem opinie condo.pl i nie są najlepsze, pierwsze jakie się pojawiają na google to:

Cytuj:
Kupiłam apartament za ogromne pieniądze jako inwestycję. Gwarantowano stałą stopę zwrotu. Tymczasem operator nie opłaca faktur a co gorsza nie można skontaktować się z kimkolwiek. Maile i telefony bez odpowiedzi. Radzę omijać z daleka!

Cytuj:
brak jakiegokolwiek kontaktu z inwestorami, pomimo wielu prób i co najgorsze brak opłacenia faktur, szukam poszkodowanych, proszę o wpisy

Cytuj:
Czar pryska po zakupie. Brak kontaktu w jakiejkolwiek formie, brak opłacania faktur....

Mam więc takie przeczucie, że nie tylko voco Katowice będzie pierwszy, ale też, że w Szklarskiej Porębie nie powstanie drugi hotel tej marki.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#43 PostWysłany: 24 Paź 2024 21:28 

platynowy
HIX Lublin przyjmuje rezerwacje od 31.10
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 18 Lut 2025 20:22 

niebieski
W planach Crowne Plaza Katowice:
https://www.e-hotelarz.pl/artykul/10703 ... own-plaza/
Kalispell lubi ten post.

#45 PostWysłany: 03 Lip 2025 07:13 

platynowy
-- 26 Cze 2025 06:07 --

W 2026 mają otworzyć na Mokotowie Holiday Inn Warszawa Sobieski. Cześć apartamentów będzie na sprzedaż.

https://www.urbanity.pl/mazowieckie/war ... eci,w26092

-- 03 Lip 2025 06:13 --

Pierwszy w Polsce brand Voco z IHG w Katowicach otwarty, średnie stawki około 350 PLN, a za punkty 18-20k czasami znajda się tańsze

https://www.e-hotelarz.pl/artykul/11080 ... -w-polsce/

Załącznik:
Voco.jpg
Voco.jpg [ 78.93 KiB | Obejrzany 420 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#46 PostWysłany: 03 Wrz 2025 18:38 

niebieski
Holiday Inn Poznań:

https://www.e-hotelarz.pl/artykul/11249 ... oltysowce/

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 46 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość