Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 47 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 19 Lut 2019 02:26 
Awatar użytkownika

Loty: 414
Kilometry: 1 349 089
niebieski
Ok. A ta prowizja przy Metalu też występuje? Druga sprawa, to czy jak wypłace dwa razy po 800 PLN to nie naliczy prowizji?

Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN
Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥 Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥
#42 PostWysłany: 19 Lut 2019 07:09 
Awatar użytkownika

Loty: 425
Kilometry: 667 983
srebrny
Po co wypłacać więcej? Płać kartą.

#43 PostWysłany: 19 Lut 2019 08:52 

srebrny
Dokladnie. Za prawie wszystko zaplacisz karta. Siedze tu prawie 3. tydzien, revoluta jeszcze nie uzylem, curve dziala. Na bankomaty trzeba uwazac bo jeden bez prowizji ale chcial wyplacic po bankowym kursie, drugi z niewielka prowizja 3 nzd, zielony kiwi bez prowizji i kursie z curve.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 30 Sty 2020 18:53 

Zjadacz napisał(a):
Ja korzystałem z revoluta w NZ - praktycznie wszędzie była opcja płatności karta i nie miałem nigdy z revolutem problemów - tak samo z wypłata z bankomatów (pamietaj tylko i prowizji powyżej wypłaty 800 pln jak dobrze pamietam)

czy w nowej zelandii revoult w aplikacji lepiej zamienić złotówki na dolary NZ i wybra ć potem z bankomatu?
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 31 Sty 2020 17:38 

Byłem miesiąc, wszędzie płaciliśmy Revolutem, jeśli coś wymienialiśmy to tylko na kempingi i drobne na prysznic. Wszystko inne karta.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 03 Lut 2024 23:23 

Bezpłatne bankomaty Nowa Zelandia (bez surcharge): Westpac. Sprawdzone grudzień 2023r.

Generalnie Revolut duuużo lepszy niż Curve. Szczególnie jak wprowadzili ograniczenia bezpłatnych przewalutowań na Curve do ...250 EUR. Śmiech na sali. Trzeba będzie im odesłać taką kartę do niczego. Revolut bezkonkurencyjny pod względem kursów.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Kri$ uważa post za pomocny.

#47 PostWysłany: 27 Lip 2024 12:54 

Nie ma potrzeby posiadania gotówki w NZ w kwocie większej niż 100 NZD. PRaktycznie wszędzie i za wszystko można płacić karta.

Ja do płatności za granica używam kredytówki mBanku Intensive World. Kursy są doskonale. Oczywiście wiem ze sama karta ma minusy ale do płacenia za granica nadaje się świetnie. Różnica miedzy kursami NBP to około 1%
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 47 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość