Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 89 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 01 Mar 2016 15:11 

Loty: 12
Kilometry: 31 528
pemat napisał(a):
....warto jednak mieć na uwadze (z TABELI OPŁAT):
Zasilenie Karty przelewem - Bezpłatnie
Zasilenie karty przelewem online - 2% wartości zasilenia

Oczywiście, tylko że wg tej tabeli opłat, przelew zlecany przeze mnie w moim banku to nie jest przelew online. Dla nich przelew online to ten zrobiony poprzez Pay-by-Link, w celu zasilenia karty dowolną walutą obsługiwaną przez kartę.

Cytuj:
Jak zasilić kartę walutą polską?
- Wykonaj przelew bankowy na numer IBAN znajdujący się na odwrocie karty nad kodem kreskowym – środki będą dostępne na karcie w ciągu 1 dnia roboczego po ich zaksięgowaniu
- Wpłać gotówkę w jednym z prawie 1800 wpłatomatów EURONET w Polsce (lista wpłatomatów dostępna na wizztravelcard.com)

Jak zasilić kartę dowolną walutą obsługiwaną przez kartę
- Zaloguj się na wizztravelcard.com i zasil konto kartą kredytową lub debetową albo przesyłając środki z konta bankowego online poprzez Pay-by-Link
- Przelej środki z innej karty WIZZ Prepaid Travel Card za pośrednictwem wizztravelcard.com
 Profil Relacje PM off  

🚨 Malta w supercenie 🚨 6 dni na słonecznej wyspie za 649 PLN 🔥 🚨 Malta w supercenie 🚨 6 dni na słonecznej wyspie za 649 PLN 🔥
Gorące słońce Tunezji w zimie ☀️🏝️ 4* hotel na Dżerbie z all inclusive za 1638 PLN Gorące słońce Tunezji w zimie ☀️🏝️ 4* hotel na Dżerbie z all inclusive za 1638 PLN
#62 PostWysłany: 01 Mar 2016 15:43 
Awatar użytkownika

Cytuj:
Opłata za przedwczesne zamknięcie karty - 20pln

Absurd jakiś totalny. Wychodzi z tego, że na 'do widzenia' jeszcze dodatkowo zapłacę 20 PLN.
Miałem nadzieję, że będzie coś fajnego ale tak kalkuluje i kalkuluje i coraz mniej mi się ta karta podoba :/
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 01 Mar 2016 18:20 
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 227 790
niebieski
Image

- właśnie przybył taki e-mail...
 Profil Relacje PM off
wtak lubi ten post.

#64 PostWysłany: 01 Mar 2016 18:28 

niebieski
Gratuluję mi odpisali że tym razem nie wygrałem generalnie nasuwa się pytanie czy ktoś kto wygrał będzie chciał o kartę aplikować pozdr
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 01 Mar 2016 18:36 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Cytuj:
DZIĘKUJEMY ZA UDZIAŁ W KONKURSIE!
Niestety, tym razem nie udało się wygrać.
Zapraszamy do udziału w naszych kolejnych konkursach.

Miło nam poinformować, że już dziś możesz zamówić kartę.
Wystarczy, że klikniesz w poniższy link:

To dobrze bo i tak bym nie chciał tej karty :P

#66 PostWysłany: 01 Mar 2016 23:20 
Awatar użytkownika

niebieski
No i trochę smuteczek. Dawno temu założyłem sobie Raiffaisena debetówkę tylko po to, żeby mieć to członkostwo. Niby miało być, że tak długo, jak karta będzie aktywna, będzie i aktywne członkostwo. No i co? Po powrocie do domu kliknąłem sobie na link i za nic w świecie nie mogę znaleźć linku do aplikowania. Zadzwoniłem do WizzAir, po 12 minutach mnie połączyło i miła pani powiedziała "nie ma pan aktywnego członkostwa". Ja za telefon do banku i kolejna miła pani "no tak, bo to członkostwo było tylko na rok i już się panu skończyło". Tak więc ani 100zł. nie odbiorę, ani karty nie założę... a za zakup WDC zapłacę więcej niż zyskam, więc bez sensu. To członkostwo też ma takie zniżki, które da się spokojnie wypracować metodami rodem z TS, więc zysk absolutnie żaden. Przedwczesna była moja radość.
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 01 Mar 2016 23:25 

HON fly4free
to jakim cudem wziąłeś udział w tym konkursie?
chyba, że wdc wygasło po wzięciu udziału?
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 01 Mar 2016 23:51 
Awatar użytkownika

Loty: 157
Kilometry: 186 837
niebieski
ja również nie wygrałem, ale i tak bym jej nie zamawiał

Załącznik:
karta.jpg
karta.jpg [ 18.49 KiB | Obejrzany 12220 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 01 Mar 2016 23:57 
Awatar użytkownika

Tez wygralem, zarejestrowany zamowilem karte zgodnie z instrukcja, ale teraz niejasnosc.
Pokazuje ze karta niepolacona. Czy musze zaplacic za karte czy mam czekac?
Jak jest u was? Tez macie ze karta niepolacona?
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 02 Mar 2016 00:00 

Loty: 63
Kilometry: 94 984
KyokoMai napisał(a):
Przedwczesna była moja radość.
Wszystkiego nie można mieć. Styczeń się kłania ;-)
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 02 Mar 2016 00:21 

Loty: 139
Kilometry: 183 310
niebieski
KyokoMai napisał(a):
No i trochę smuteczek. Dawno temu założyłem sobie Raiffaisena debetówkę tylko po to, żeby mieć to członkostwo. Niby miało być, że tak długo, jak karta będzie aktywna, będzie i aktywne członkostwo. No i co? Po powrocie do domu kliknąłem sobie na link i za nic w świecie nie mogę znaleźć linku do aplikowania. Zadzwoniłem do WizzAir, po 12 minutach mnie połączyło i miła pani powiedziała "nie ma pan aktywnego członkostwa". Ja za telefon do banku i kolejna miła pani "no tak, bo to członkostwo było tylko na rok i już się panu skończyło". Tak więc ani 100zł. nie odbiorę, ani karty nie założę... a za zakup WDC zapłacę więcej niż zyskam, więc bez sensu. To członkostwo też ma takie zniżki, które da się spokojnie wypracować metodami rodem z TS, więc zysk absolutnie żaden. Przedwczesna była moja radość.

Przeczytałeś umowę jak podpisywałeś? :) Od początku było wiadomo, że przy karcie debetowej członkostwo przysługuje na rok, przy kredytowej na okres posiadania karty... :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 02 Mar 2016 00:25 
Awatar użytkownika

niebieski
@slotherin nic już nie szkodzi. Podczas rozmowy z Raiffeisenem, od razu zastrzegłem kartę i złożyłem wniosek o zamknięcie konta i wszystkich usług u nich. Może raz z tego WDC skorzystałem, więc niewielka strata.
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 03 Mar 2016 23:59 
Awatar użytkownika

Info dla wygranych: karty zasilone obiecana stowka :):)

Załączniki:
wizz.jpg
wizz.jpg [ 65 KiB | Obejrzany 11759 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 04 Mar 2016 00:09 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Nie wiem czy czytaliście ale na blogu Samcika jest "prześwietlenie" tej karty i z tego co przeczytałem to trzeba mieć mocno "landrynkowe" okulary aby ją dobrze ocenić.
http://samcik.blox.pl/2016/02/Chcieli-u ... ewien.html
becek lubi ten post.

#75 PostWysłany: 04 Mar 2016 00:23 

niebieski
@Gaszpar

tak, @skrzat wrzucil link w poscie #56
 Profil Relacje PM off
Gaszpar lubi ten post.
Gaszpar uważa post za pomocny.

#76 PostWysłany: 04 Mar 2016 00:24 
Awatar użytkownika

srebrny
@Gszapar
Każdą analizę można przedstawić w różny sposób z jego wyliczeń wyszło że koszt przy 1000 zł to 29 zł (3+10+16-5) wg mnie to jest 24 zł ;)
ale
3 zł można pominąć wpłacając co miesiąc 420 zł
10 zł to 1% opłaty tylko po co ją ponosić, jak można zrobić to przelewem i będzie 0 zł
16 zł wymiana 500 zł z PLN na EUR, tylko po co tam wymieniać jak można wpłacić w EUR i też będzie 0 zł

i już z tego minus 29 zł robi się plus 5zł :)

Analiza Samicika (1000 zł) to koszt 29zł (24zł)
Moja analiza (1000 zł) to zysk 5 zł
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#77 PostWysłany: 04 Mar 2016 00:33 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Nie widziałem, że Skrzat wrzucił info.

No to widać, że Samcik się nie postarał. Nie analizowałem tego dokładnie gdyż sam raczej tej karty brać nie będę. wrzuciłem link(nie widziałem, że Skrzat pisał) od niego

#78 PostWysłany: 04 Mar 2016 00:39 

cekace napisał(a):
@Gszapar
Każdą analizę można przedstawić w różny sposób z jego wyliczeń wyszło że koszt przy 1000 zł to 29 zł (3+10+16-5) wg mnie to jest 24 zł ;)
ale
3 zł można pominąć wpłacając co miesiąc 420 zł
10 zł to 1% opłaty tylko po co ją ponosić, jak można zrobić to przelewem i będzie 0 zł
16 zł wymiana 500 zł z PLN na EUR, tylko po co tam wymieniać jak można wpłacić w EUR i też będzie 0 zł

i już z tego minus 29 zł robi się plus 5zł :)

Analiza Samicika (1000 zł) to koszt 29zł (24zł)
Moja analiza (1000 zł) to zysk 5 zł

Kto ma KK Raiffeisen Wizzair nie pomyśli raczej o w/w karcie prepaid (widzę istotną różnice), jakaś tam alternatywa dla tych co latają Wizzair, ale nie mają szans na w/w kartę kredytową, choć to dość sporo okrojona alternatywa.
Przez chwilę byłem nią zainteresowany jako dość rzadką obecnie kartą prepaid, ale ...mi przeszło
 PM off
Gaszpar lubi ten post.

#79 PostWysłany: 04 Mar 2016 00:40 
Awatar użytkownika

srebrny
@Gaszpar
Samcik sie postarał pokazał to co chciał pokazać, taki był jego zamiar :D
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 04 Mar 2016 18:11 

Podstawowym problemem tej karty jest dla mnie 3% spread przy transakcjach w innych walutach niż podstawowe.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 89 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości