Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Ryanair w Google Play:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ghts&hl=pl
Ryanair w App Store (iOS):
https://itunes.apple.com/al/app/ryanair ... 70602?mt=8

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 152 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 02 Lip 2016 10:28 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
niebieski
Przydało by sie podać więcej informacji odnośnie lini lotniczych i lotniska.
 Profil Relacje PM off
Abcn lubi ten post.

Ale cena 😮❗️ Wycieczka do Gruzji za 288 PLN 🔥 Loty do Kutaisi i hotel w cenie 😎 Ale cena 😮❗️ Wycieczka do Gruzji za 288 PLN 🔥 Loty do Kutaisi i hotel w cenie 😎
Stambuł i Goa za 1297 PLN 🔥⚡ Egzotyka na wyciągnięcie ręki i w supercenie 👋☀️🌴 Stambuł i Goa za 1297 PLN 🔥⚡ Egzotyka na wyciągnięcie ręki i w supercenie 👋☀️🌴
#122 PostWysłany: 02 Lip 2016 12:36 
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 227 790
niebieski
@pajuś dokładnie tak, jak napisał @gruby_inversia . Wszystko zależy od linii lotniczych oraz tego, czy lotnisko obsługuje mobilne karty pokładowe. Rozumiem, że chodzi o Passbooka? SAS czy LOT czy Lufthansa spokojnie umożliwi pobranie takiej karty pokładowej do Walleta. Ale jeśli jest to kwestia ewentualnego braku możliwości odebrania karty pokładowej (papierowej) w check-in desku albo w automacie na lotnisku, to może warto tak czy inaczej pobrać sobie na telefon a jeśli zechcesz jednak mieć papierową - wydrukować. Ja zawsze pobieram na telefon, a gdy muszę udać się do check-in'u (np. z bagażem), w zależności od mojego kaprysu proszę o wydrukowanie karty pokładowej lub też nie (czyt. jak mam trochę rozmów do wykonania, proszę o papierową, żeby nie trzeba było przerywać... jak nie - pokazuję w telefonie i po problemie).
 Profil Relacje PM off
gruby_inversia lubi ten post.

#123 PostWysłany: 02 Lip 2016 21:09 

Przepraszam za nieporozumienie byłem pewien że posta był w temacie Ryanair, już zmieniłem temat
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 02 Lip 2016 21:18 
Awatar użytkownika

niebieski
@pajuś

Tak, możesz odprawić się przez stronę 3w i później pobrać kartę przez aplikację.
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 24 Paź 2016 23:31 
Awatar użytkownika

Loty: 103
Kilometry: 107 114
Orientujecie się może, ile danych pożera odprawa przez aplikację z pobraniem kart pokładowych? Pytam pod kątem roamingu. To chyba nie powinno być więcej niż 1-kilka MB, czy się mylę?

Image
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 26 Gru 2016 15:44 

Kochani, potrzebuję wsparcia psychicznego, porad tych co już przez to przechodzili i praktycznych uwag na co uważać. Chodzi o karty mobilne w Ryanair. Oczywiście co się dało to przeczytałam z regulaminu ale bardziej mi chodzi o podzielenie się doświadczeniami tych co robili to już nie raz. W styczniu mam trochę polatać, czas odprawy się skrócił do 4 dni i nie mam najmniejszej ochoty bulić za rezerwowanie miejsc by móc się wcześniej odprawić i wydrukować karty pokładowe. W czasie podróży raczej nie widzę szans bym je gdzieś wydrukowała więc zostaje mi aplikacja w tablecie i korzystanie z kart mobilnych. I tu problem bo umieram ze strachu czy sobie z tym poradzę. Moja umiejętność korzystania z tableta jest dość podstawowa. Czy mając zainstalowaną aplikację Ryanair dam radę? Czy te karty trzeba jakoś specjalne zapisywać i potem ich szukać w jakiś ukrytych plikach? Jestem takim trochę elektronicznym pechowcem co to mu bankomat kartę zżera, bramka w metrze nie przepuszcza, zegarek elektroniczny na basenie nie otwiera szafki i takie tam…
Podzielcie się doświadczeniami, poradźcie czy mogę liczyć na karty mobilne czy lepiej nie ryzykować?
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 26 Gru 2016 15:52 

niebieski
Zrób zrzut ekranu tym kartom, bo aplikacja potrafi wyrządzić psikusa.
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 26 Gru 2016 16:08 

HON fly4free
nie miałem dotąd żadnych przykrych niespodzianek związanych z aplikacją ryana, czy kartami mobilnymi
zrzuty to niezłe zabezpieczenie, ale możesz też sobie zainstalować aplikację passwallet do zarządzania i archiwizowania kart pokładowych
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 26 Gru 2016 16:12 

Dzięki za pierwszą podpowiedź - to idę przerabiać temat "jak zrobić zrzut ekranu" w moim tablecie.
Czy ktoś jeszcze podzieliłby się jakimiś doświadczeniami?
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 26 Gru 2016 16:23 

srebrny
"sit back, relax and enjoy your flight "
 Profil Relacje PM off
caterina7 lubi ten post.

#131 PostWysłany: 27 Gru 2016 17:44 

Zawsze działały bez problemu :)
pierwszym razem też miałam stresa - a co jak nie będę mogła tego otworzyć itp. ;) a teraz nie wyobrażam sobie innej opcji. Wygoda - przede wszystkim.
Odprawa trwa z 30 sek, a karty otwierasz jednym kliknięciem - więc naprawdę nie musisz się martwić ani stresować!!!
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 18 Sty 2017 18:58 
Awatar użytkownika

Loty: 103
Kilometry: 107 114
Korzystam od roku, zero problemów. Zainstaluj sobie dodatkowo w komórce i weź powerbank na wszelki wypadek.

Image
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 17 Sie 2017 19:37 
Awatar użytkownika

Loty: 217
Kilometry: 450 288
niebieski
Teraz po aktualizacji aplikacja pokazuje też numer gate. Warunkiem działania jest połączenie z Internetem.

#134 PostWysłany: 26 Paź 2017 21:03 
Awatar użytkownika

niebieski
Zastanawiam się czy ta aplikacja w ogóle jest potrzebna.

Odbyłem wczoraj dwa loty. Jeden z Malty do Gdańska i drugi z Gdańska do Warszawy.
Na obu lotniskach używałem jedynie kart pokładowych w moim telefonie w formacie PDF pobranych po wykonaniu odpraw.
Kody kreskowe z tych kart czytały się w czytnikach przed kontrolami bagaży oraz w czytnikach podczas przechodzenia przez bramki prowadzące do samolotów.
Wchodząc do samolotów pokazywałem stewardesom także te karty w PDFie.
Ani razu nie musiałem użyć ani aplikacji Ryanair ani karty pokładowej wydrukowanej na kartce.
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 27 Paź 2017 02:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie jest (póki co) potrzebna i nie jest też obowiązkowa. Chcesz - używasz, nie chcesz - nie używasz. Nikt nie zmusza.
Ale bywa wygodna gdy nie masz dostępu do komputera / drukarki.
Zasadniczo jak już masz kartę pokładową to możesz ją pokazać na "byle czym" aby "zczytało".

Mój ulubiony nośnik - czytnik ebooków. Trudniej rozładować niż telefon czy tablet.
 Profil Relacje PM off
ELBE lubi ten post.
ELBE uważa post za pomocny.

#136 PostWysłany: 27 Paź 2017 08:38 
Awatar użytkownika

niebieski
Aplikacja mobilna Ryanair a dostęp do internetu:

Jakby ktoś nie był pewien czy aplikacja Ryanair potrzebuje dostępu do internetu w celu wyświetlania karty pokładowej to napiszę, że potrzebuje go ona jedynie podczas pierwszego otwierania karty aby pobrała ją sobie z serwera Ryanaira. Nie ma żadnej opcji 'Zapisz kartę pokładową'. Zapisuje się ona automatycznie. Jak już jeden raz się kartę otworzy w aplikacji to automatycznie zapisuje się ona w telefonie. Po czym można już nie mieć dostępu do internetu i aplikacja automatycznie otwiera kartę pokładową z karty pamięci telefonu.
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 04 Lis 2017 10:59 
Awatar użytkownika

HON fly4free
W nowej wersji aplikacji na Androida pojawiła się możliwość wykorzystania voucherów podczas płatności :)
 Profil Relacje PM off
Mario21 lubi ten post.

#138 PostWysłany: 06 Lis 2017 15:00 

W której wersji? Bo u mnie w 3.38 (490) takiej możliwości nie ma, a aktualizacji póki co też nie widzę
 PM off  

#139 PostWysłany: 06 Lis 2017 15:08 

Loty: 386
Kilometry: 569 051
niebieski
3.39.0 (136) ios

Image

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 06 Lis 2017 15:11 

U ciebie Ios, a skrzat o android???
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 152 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości