Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: AirAsia
#1 PostWysłany: 10 Wrz 2011 11:52 
Site Admin

Moze jestem slepy ale nie moge znalezc info na ten temat - czy check in online jest obowiazkowy (jak w europejskich lowcostach) w AirAsia? Czy tez jedynie jest to "udogodnienie"?
Pozdrawiam

Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥 Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥
Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥 Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥
 Temat postu: Re: AirAsia
#2 PostWysłany: 10 Wrz 2011 12:12 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Air Asia wprowadza zmiany na tym polu. Do tej pory było to udogodnienie, teraz będzie obowiązek. Jeśli się nie odprawisz, na lotnisku za tę usługę zapłacisz. Daty zmiany nie pamiętam, na pewno we wrześniu.

#3 PostWysłany: 10 Wrz 2011 12:13 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Dobra, znalazłem. http://www.airasia.com/my/en/latestnews ... ss_ak.page

AirAsia will continue to provide limited conventional check-in counters at all airports where it operates. However, a check-in fee of RM10 per guest will apply for all flights which bookings are made from 21 September 2011 onwards.

Czyli na tę chwilę nadal mozesz odprawiać się na lotnisku bez opłat dodatkowych.

#4 PostWysłany: 10 Wrz 2011 12:18 
Site Admin

Dzieki:)

#5 PostWysłany: 10 Wrz 2011 16:45 

Loty: 41
Kilometry: 92 000
Jeśli dobrze rozumiem, to jeśli loty wykupiłem w sierpniu na terminy październikowo/listopadowe to robiąc odprawę na lotnisku nie ponoszę dodatkowych kosztów?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 26 Gru 2012 19:32 
Awatar użytkownika

Loty: 238
Kilometry: 642 982
niebieski
Ja miałem sytuację, że będąc w drodze zamówiłem sobie kartę z kodem na smarfona, a dostałem całkiem normalnego pdf'a, którego nie dało się ni jak zeskanować na lotnisku. Wydaje mi się, że to mogła być moja wina ale pan poinformował mnie, że mają czasem jakieś błędy systemu i albo mi pani w w check in wydrukuje sama albo będę musiał dopłacić. Nie musiałem. :)

#7 PostWysłany: 26 Gru 2012 19:47 

Mateusz odprawa możliwa jest na 14 dni przed planowanym lotem. Najprawdopodobniej Twój lot powrotny odbędzie się w terminie odleglejszym. Racja?

#8 PostWysłany: 29 Gru 2012 12:48 

za ile dni będzie miał miejsce lot powrotny?

#9 PostWysłany: 29 Gru 2012 13:06 

niebieski
Ja sie odprawilem na lotnisku w Bangkoku za free. Sa stanowiska do self check in.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości