Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Lut 2023 14:40 
Awatar użytkownika

Hej.Dostalem przed chwilą maila z Hiltona Nordica:

We regret to inform you that since the 15th of February there is an ongoing labor strike in Iceland with an unforeseeable end date that impacts all hotels in Reykjavik.

Due to the strike, we have no other option than to cancel all bookings for Hilton Nordica from February 23rd 2023 until further notice.

Should you wish to rebook or cancel your booking, no cancellation fee will apply, regardless of previous terms and conditions.

We are saddened by how these events have unfolded and are very sorry for the inconvenience we know this will cause you. We are in a situation beyond our control and seek your understanding during these uncertain times.

Strajkuje większość personelu większych hoteli w Reykjaviku.Rozmawialem z menagerem ,nie mają czystych pokoi.Brudnego do samodzielnej zmiany pościeli też nie chcą dać :) Pobyt 2 noce od dziś.Za 7 h mam wylot i szukam czegoś na Cito.O ile dla 2 osób można coś znaleźć w sensownej cenie,o tyle dla 3 ceny są nieakceptowalne.A lecimy w 3 osoby.Ktos coś doradzi?Mamy wynajęte auto.
 Profil Relacje PM off  

Wypoczynek w Hiszpanii 🌞🏖️ 4* hotel przy plaży w Benalmadenie za 1760 PLN Wypoczynek w Hiszpanii 🌞🏖️ 4* hotel przy plaży w Benalmadenie za 1760 PLN
🤌 Pizza, pasta i piękne widoki 🍕🍝😍 City break w Bergamo za 460 PLN 🇮🇹 🤌 Pizza, pasta i piękne widoki 🍕🍝😍 City break w Bergamo za 460 PLN 🇮🇹
#2 PostWysłany: 23 Lut 2023 15:00 
Awatar użytkownika

Loty: 370
Kilometry: 645 917
HON fly4free
ZENNNEK napisał(a):
Mamy wynajęte auto.

Due to strike by truck drivers, there will be disruptions in the transport of fuel. This will effect fuel stations in Reykjavík and the Capital Area, South Iceland, Reykjnes peninsula, West Iceland and the Westfjords. As more days pass, you can expect stations to close or to run out of certain types of fuel. You can track which stations are open on the companies' websites.
 Profil Relacje PM off
ZENNNEK uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 23 Lut 2023 15:10 

srebrny
Nawet jak nie będzie co wlać do baku to zawsze to jakiś dach nad głową ;) Może jednak na miejscu uda się znaleźć jakiś kwaterunek bezpośrednio w hotelu.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 23 Lut 2023 15:22 

srebrny
bookowane bezposrednio?

moze Keflavik na jedna noc, a potem dalej
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 23 Lut 2023 15:23 
Awatar użytkownika

Dzwoniłem do wypozyczalni.Problem z paliwem jest tylko w Reykjaviku,poza nie ma problemu.Znalazlem jakiś nocleg w Selfoss.Takze chwilowo problem rozwiązany.Ciekawe co nas jeszcze spotka :)
 Profil Relacje PM off
igore lubi ten post.

#6 PostWysłany: 23 Lut 2023 15:29 
Awatar użytkownika

platynowy
Ten w Selfoss za £80 jutro dla trzech, dzis nocleg w aucie i ogladanie zorzy ;)
https://www.airbnb.co.uk/rooms/28666809 ... 2023-02-25

chyba bez sensu bo bardzo daleko od wszystkiego ale za £18 dla 4 osób dzisiaj:
https://www.booking.com/hotel/is/tangs. ... map_closed
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 23 Lut 2023 15:59 
Awatar użytkownika

@ibartek Niestety przez pośrednika.
@LonDynia dzięki ale juz mam nocleg.

Najlepsze jest to, że od pośrednika nie dostałem żadnej informacji o anulacji.I gdyby nie to ,że kilka dni temu pisałem z hotelem bezpośrednio z mojego maila, to bym się dowiedział ,że nie mam noclegu pewnie dopiero w hotelu.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#8 PostWysłany: 23 Lut 2023 16:08 
Awatar użytkownika

Loty: 370
Kilometry: 645 917
HON fly4free
Wg Icelandic Tourist Board na razie zamknięte są te:

As of February 21.:

Hotel Reykjavík Saga
Fosshotel Rauðará
Fosshotel Lind

As of February 23.
:Berjaya Reykjavik Natura Hotel
Hilton Reykjavik Nordic

As of February 25.:
Berjaya Reykjavik Marina Hotel

Może jakiś kupon lotto puścisz? ;)
 Profil Relacje PM off
ZENNNEK uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość