Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Kwi 2023 08:35 
Awatar użytkownika

Loty: 235
Kilometry: 443 730
srebrny
W sumie chciałbym poleciec na Islandię, bo nie byłem. Zabralibyśmy naszego 3 latka. No ale sprawdzam te noclegi i jakoś mnie to lekko blokuje.
Strasznie drogie te noclegi, dla 3 osób. Booking, Airbnb przeleciałem. Drogo. Wiem ze można spać w aucie, ale spać przez tydzień w aucie z dzieckiem, to chyba średnio. Namiot? Hmm.. tez chyba nie bardzo już dla mnie.
Ktoś z Was z dziećmi przechodził ten temat? Jak to sobie ogarnąć, koszt wyjazdu na tydzień nie był większy niż kilka miesięcy w Azji? :)

No chyba ze pozostaje płać i płacz, bo bez tego pozostaje tylko czytanie relacji z podróży.
Temat może nieco clickbait, ale brakuje mi na forum dzielenia się dobrymi praktykami w dziedzinie rodzicielstwa i podróżowania.
brzemia lubi ten post.

Riwiera Majów w sezonie ☀️🌴 Tydzień w Meksyku za 2574 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ noclegi ) 😎🐢 Riwiera Majów w sezonie ☀️🌴 Tydzień w Meksyku za 2574 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ noclegi ) 😎🐢
Riwiera Turecka w luksusowym wydaniu 🌴🏖️ 5* hotel z all inclusive za 1499 PLN 😍 Riwiera Turecka w luksusowym wydaniu 🌴🏖️ 5* hotel z all inclusive za 1499 PLN 😍
#2 PostWysłany: 22 Kwi 2023 10:18 
Awatar użytkownika

srebrny
@DAD drogo tzn. po ile?

Islandia moim zdaniem z krajów nordyckich jest najdroższa, droższa niż Norwegia czy Szwecja i trzeba się z tym pogodzić. Powiem więcej, bedąc teraz w marcu była masa turystów, głównie chińczyków z grubymi portfelami i noclegi nie dość, że drogie to mocno przebrane.
Zdarzyło mi się spać po taniości, 225 pln za apartament w domie szeregowym za dobę ale to było w czasach covidu i testów gdzie turystów było praktycznie zero. Teraz ten sam apartament za dobę ponad 600 pln.

Więc jak chcesz odwiedzić tą niesamowitą i unikalną w skali świata krainę to trzeba się pogodzić z kosztami.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
DAD uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 22 Kwi 2023 10:26 
Awatar użytkownika

srebrny
No tak z 500zł trzeba za noc trzeba dać. To już tak w sumie mało nie jest mimo wszystko. Jeszcze może przy wyjeździe 1-2 w roku to ok, ale jak człowiek częściej jeździ, to zbiera się tego już dużo :roll:
To ze Islandia piękna nie mam wątpliwości. Czasami człowiek wydaje dużo pieniędzy na jednorazową atrakcję, ale tutaj przy tym wyjeździe byłaby spora kumulacja kosztów, a nocleg to nie jest jedyny koszt. Wtedy człowiek kalkuluje, czy poleciec w 2-3 inne miejsca w zamian, czy jedno to konkretne.
Prędzej czy później pewnie się zdecyduje, może jakaś konfiguracja będzie bardziej korzystna. Dzięki za odpowiedz.

#4 PostWysłany: 22 Kwi 2023 10:35 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Zawsze można sprawdzić oferty kamperów

https://www.kukucampers.is/
 Profil Relacje PM off

#5 PostWysłany: 22 Kwi 2023 10:55 

niebieski
Za 5 stówek to masz raczej tani nocleg, często w atrakcyjnych lokalizacjach będzie to pokój ze wspólną łazienką. To tak ogólnie. Druga rzecz, najdroższy będzie lipiec. Miejscowi mają wakacje i trudno cokolwiek zarezerwować, o cenach nie warto wspominać.

Planuj z dużym wyprzedzeniem, to szansa na obniżenie kosztów. Na plus, potaniał wynajem aut w porównaniu z szaleństwem z zeszłego roku. W moim odczuciu turystyka wraca do poziomu sprzed covid, pojawili się Chińczycy, tanio już było.
 Profil Relacje PM off

#6 PostWysłany: 22 Kwi 2023 11:06 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 315 989
platynowy
Za 495 doba/3 os (z kodem zniżkowym) jest pod koniec czerwca np. pięknie położony TUI Kids Club w Wenns w Tyrolu i to z All Inclusive, jednorazowym wstępem do Pitz-Park + wiele innych atrakcji w rejonie Pitztal. Nawet przez tydzień jest co robić...
Jeśli nie byliście, to polecam, bo cena promocyjna. Dobre również ceny na karnety na atrakcje.
http://www.pitztal.com/en/summer/highli ... in-pitztal
Islandia -najlepiej teraz chyba w maju lub we wrześniu lecieć, przynajmniej kiedyś było taniej.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 22 Kwi 2023 11:14 
Awatar użytkownika

srebrny
OK, czyli najnormalniej jest drogo i nie ma co wydziwiać. Płac lub nie leć. Dzięki :)

@pabloz - ok, ale o co chodzi? :lol:

#8 PostWysłany: 22 Kwi 2023 11:18 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 315 989
platynowy
@DAD Albo zaliczenie nieznanej Ci Islandii za "kapuchę" , albo wypoczynek z rodziną w niezłych warunkach za 2/3 a może nawet 1/2 cen w sezonie...
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 22 Kwi 2023 11:23 
Awatar użytkownika

srebrny
No tak tak... myślałem ze pomyliłeś wątki :)

#10 PostWysłany: 25 Kwi 2023 13:46 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
niebieski
My planowaliśmy w ten sposób, że noclegi rezerwujemy na zadoopiu, z dala od atrakcji. Islandię, ostatnio fiordy zachodnie zwiedzamy pętlami, czyli daną trasę robimy tylko raz. Wiec taniej jest znaleźć nocleg 20 km przed i 5 w bok od danej atrakcji, niż w jej okolicy. Czyli szukamy noclegów z dojazdem bocznym od głównej drogi.

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość