Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 73 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 27 Sty 2014 11:00 

niebieski
czy wiecie jak najlepiej dojechać z Sieny do Cinque Terre ?

Chodzi mi poruszanie się komunikacją zbiorową.
 Profil Relacje PM off  

Luksusowy wypoczynek w tureckim Side 🏖️🌴 Ultra all inclusive w 5* hotelu za 2399 PLN 🍹 Luksusowy wypoczynek w tureckim Side 🏖️🌴 Ultra all inclusive w 5* hotelu za 2399 PLN 🍹
Super 🤩 Mediolan z weekendem od 152 PLN 😍💚🤍❤️ Loty z 5 miast 🔥 Super 🤩 Mediolan z weekendem od 152 PLN 😍💚🤍❤️ Loty z 5 miast 🔥
#62 PostWysłany: 27 Sty 2014 15:28 

Pociag przez Pize. Jezdza czesto, co mniej wiecej 20-30 minut. Cennik i rozklady na trenitalia.
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 19 Lut 2014 13:39 

Cześć, nie chcę zakładać nowego tematu a moje pytania wiążą się z rejonami La Spezia i Cinque Terre. Mianowicie czy ktoś z Was był tam w osttanim czasie? Jakie warunki sa na szlakach miasteczek? Czy są czynne? Bo z tego co czytalam to niektóre szlaki są nieczynne jak np. droga zakochanych. Wybieram się tam ok 13 kwietnia, był ktoś w podobym czasie tam? Jaka jest pogoda? Jeżeli macie jakieś inne przydatne info to proszę o przekazanie ich. Z góry dzięki :)
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Noclegi w Pizie
#64 PostWysłany: 10 Wrz 2014 18:24 

Witam,

wybieram się z dziewczyną do Pizy w październiku (09-16, 7 nocy) i poszukuję noclegu w Pizie (+ okolice).
Ogólnie zależy mi żeby nie było jakoś super daleko od centrum, no i niedrogo :) jak dotychczas znalazłem hotel na booking.com za 1140zł, ew. na wimdu też widziałem pokój w okolicach 1030 zł, ale zastanawiam się czy nie ma jakiejś strony gdzie mogę znaleźć więcej ofert prywatnych, bądź po prostu tańszych :)
Byłbym wdzięczny za pomoc w znalezieniu noclegu :)
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 10 Wrz 2014 18:27 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

airbnb
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 10 Wrz 2014 20:59 

Sprawdzałem na airbnb niestety wszystkie oferty jakie widziałem przekraczały kwotę którą podałem :(
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 11 Wrz 2014 02:04 

Loty: 40
Kilometry: 66 987
niebieski
Dobrze sprawdzałeś?

Załączniki:
piza.jpg
piza.jpg [ 21.61 KiB | Obejrzany 4004 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 11 Wrz 2014 13:04 

Wcześniej nie było tej oferty, pisałem z pracy :)

Dzięki za pomoc ;)
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Noclegi w Pizie
#69 PostWysłany: 18 Sie 2017 14:30 

W październiku mamy 7-dniowy wyjazd do Italii. Zastanawiam się nad noclegiem w Pizie lub Lukka. Może macie jakieś lepsze propozycje, dobrze skomunikowane. Będziemy poruszać się głównie pociągami. Chcemy pojechać do Florencji, Cinque Terre, Viareggio, inne miejsca do rozważamy ( Siena, San Gimingnano).
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 18 Sie 2017 15:05 
Awatar użytkownika

niebieski
Swego czasu (w sierpniu) nocowaliśmy tydzień w Pizie, robiąc jednodniowe wypady pociągiem do Cinque Terre, Lukki, Viareggio, a autobusem miejskim na plaże w Marina di Pisa. Potem przenieśliśmy się na dwa dni (i noce) do Florencji. Piza jako baza wypadowa nie jest zła, Viareggio poza sezonem (w październiku) to bym sobie chyba darował, poza plażą to nie ma tam za wiele.

Tylko wtedy, gdy się śmieję...
 Profil Relacje PM off
Kopernik01 lubi ten post.
Kopernik01 uważa post za pomocny.

#71 PostWysłany: 19 Sie 2017 17:59 

Też właśnie mam dylemat gdzie załatwić sobie nocleg w Pizie bądź we Florencji (wtedy lot z Bolonii zamiast z Pizy). Przy czym mój pobyt będzie krótki bo 5-dniowy. A zobaczyć mam zamiar na pewno Florencję, Sienę, Lukkę bądź jakąś wioskę.

ps. W jeden dzień bez noclegu da się zrobić Cinque Terre?
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 19 Sie 2017 18:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Sprawdź na stronie trenitalia, które miasto jest lepiej skomunikowane z miejscami, które chcesz odwiedzić i które ma lepsze ceny noclegów - i to wybierz. IMO Lukka jest przyjemniejsza, czystsza, ale i mniejsza, więc podejrzewam, że w Pizie więcej się dzieje wieczorami, bo jest więcej młodzieży i turystów. Zależy, co lubisz. Florencja z tych trzech miast jest pod względem hoteli zdecydowanie najdroższa. Bolonia też raczej droższa.

Cinque Terre z Pizy czy Lukki w jeden dzień bez noclegu jest jak najbardziej do zrobienia, o ile wyjedziesz do La Spezii ok. 7-8 i planujesz raczej zwiedzenie miasteczek pociągiem niż chodzenie otwartymi częściami szlaku.
Kopernik01 lubi ten post.
Kopernik01 uważa post za pomocny.

#73 PostWysłany: 11 Sie 2025 13:14 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Odświeżam temat :)
Polecam miejscówkę - MY apartment kids-friendly with breakfast
https://www.booking.com/hotel/it/my-apa ... ly.pl.html

Idealne miejsce, jak jedziesz z dzieciakami. Łóżeczko, gry, zabawki, dobre śniadanko, lokalizacja w cichej okolicy i na parterze. Mieszkanie/kawalerka - nówka sztuka po remoncie.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off
Gadekk lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 73 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość