Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 83 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Sardynia/Cagliari
#41 PostWysłany: 03 Wrz 2014 12:27 

Loty: 40
Kilometry: 80 330
Szukam jakiegoś przyzwoitego hotelu (i niedrogiego ;) ) w okolicach Cagliari na 7 dni w październiku.
Jeżeli możecie coś polecic to bedę wdzięczny.
 Profil Relacje PM off  

Niezapomniana wycieczka po Tajlandii 🛺 Bangkok, Phuket i Chiang Mai w jednej podróży z Warszawy za 2716 PLN 🌺 Niezapomniana wycieczka po Tajlandii 🛺 Bangkok, Phuket i Chiang Mai w jednej podróży z Warszawy za 2716 PLN 🌺
Luksusowy 5* hotel z aquaparkiem w Egipcie 🏝️🏊‍♂️🌴 Tydzień z all inclusive za 2390 PLN 🍹😎 Luksusowy 5* hotel z aquaparkiem w Egipcie 🏝️🏊‍♂️🌴 Tydzień z all inclusive za 2390 PLN 🍹😎
 Temat postu: Re: Noclegi w Sardynii
#42 PostWysłany: 12 Sty 2015 21:40 

W Alghero budżetowo polecam https://www.booking.com/hotel/it/alghero-4u-rooms.en-gb.html.

Mieszkanie w kamienicy, z kilkoma czystymi pokojami ze wspólna łazienką. Duża kuchnia do dyspozycji. W pobliżu supermarket, nie było tez problemu z zaparkowaniem auta.
Jakieś 15 min piechota do centrum. Mogę podesłać zdjęcia

#43 PostWysłany: 24 Kwi 2015 11:13 

Witam
z żoną lecimy na Sardynię w terminie 09.05 - 19.05 (loty już zaklepane).
Wciąż szukamy taniego lokum. Pierwsza kwestia - czy ktoś potrafi doradzić jakieś konkretne miejsce gdzie można względnie tanio wynająć pokój dla 2 osób (raczej na południu wyspy)? Druga kwestia - może ktoś leci/chce lecieć w podobnym terminie i chce się przyłączyć do wynajęcia 4-osobowego pokoju (wiem że pewnie jest już trochę za późno na takie planowanie, nie mniej może ktoś akurat się trafi).

Pozdrawiam serdecznie!
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 24 Kwi 2015 11:38 

Loty: 27
Kilometry: 41 527
niebieski
Jak ma byc potaniości to tutaj masz ciekawy apartament:
http://pl.hotels.com/mobile/hotelDetail ... 2015&rooms[0].numberOfAdults=2&roomno=1&validate=false&previousDateful=false&reviewOrder=date_newest_first&cur=PLN&hotelid=275595&rffrid=mdp.hcom.PL.011.200.02&view=prices&wapa4=275595
Po kliknięciu szukanie, cena zmniejszy się do 496zl, na bookingu cena jest prawie dwa razy wyzsza
 Profil Relacje PM off
adamkuku uważa post za pomocny.

#45 PostWysłany: 24 Kwi 2015 12:32 

Dokładnie tak jak napisałeś, "po taniości" - tj. na bok luksusy, może to być klitka, np z dostępem do wspólnej kuchni. Priorytetem jest koszt i bezpieczeństwo - żeby się nie naciąć na jakieś oszustwo.
Ciekawa ta oferta którą przesłałeś, ta cena jest na osobę, czy za pokój, bo aż zaskakująco niska jeżeli dla 2 osób.

Edit: Już bym miał zaklepany nocleg, gdyby nie to że strona przestała działać >_<

Ostatnio edytowany przez adamkuku, 24 Kwi 2015 12:58, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 24 Kwi 2015 12:46 

niebieski
Cena jest za pokoj.
Rezerwując z telefonu tzn. strona mobilna, wpisz 10% kod znizkowy - MOBAND1
Cena obniży się o 45zł, czyli bedzie juz tylko 450zl:)i jeszcze się zarejestruj na hotels.com, bo te noclegi bbędą liczyć sie do ich programu rewards po 10 noclegach - 1gratis...nigdy nie uzbieralem, wiec nie wiam jak to dziala ale napewno warto sprobowac. Radzilbym sie niezastanawiac zbyt dlugo bo zostal tam w tej cenie tylko 1 apartament.
 Profil Relacje PM off

#47 PostWysłany: 24 Kwi 2015 12:56 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 377 901
niebieski
Adam,ja lecę na Sardynię ze znajomymi (w terminie 06.05.-14.05.),tyle,że będziemy na północy wyspy.

Uzi,przy używaniu jakichkolwiek kodów rabatowych na hotels.com noclegi nie są naliczane.

Załączniki:
H.jpg
H.jpg [ 48.52 KiB | Obejrzany 11271 razy ]
2 ludzi uważa post za pomocny.

#48 PostWysłany: 24 Kwi 2015 13:02 

niebieski
Ahaa to nie wiedziałem,
Adamakuku wiec masz do wyboru: albo obniżyć 10% albo zalapac sie na jeden darmowy nocleg, ale tez w granicy 50zl wiec ja rezerwację robilbym z kodem
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 24 Kwi 2015 13:06 
Awatar użytkownika

Loty: 157
Kilometry: 186 837
niebieski
Niedawno wróciłem z północnej Sardynii, spałem w hotelu http://www.booking.com/hotel/it/speraes ... wgodQ1MAqw
za 3 noce ze śniadaniem wyszło 420 zł za 2 osoby.
Hotel polecam, w okolicach dwie ładne plaże.
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 24 Kwi 2015 13:10 
Awatar użytkownika

niebieski
Adam,będziecie tam na tyle długo,że proponowałabym Wam "rozbić" noclegi na 3-4 miejscowości. My tak właśnie zrobiliśmy i w przeliczeniu na osobę wyszło 74€ za 8 nocy (najdrożej wyszły noclegi w Alghero). Poszukiwania zaczęliśmy w styczniu i dość szybko złożyliśmy pod tym kątem cały wyjazd.

#51 PostWysłany: 24 Kwi 2015 13:28 

Ciekawa propozycja Tulsa, a powiedz jaki szlak obraliście? Tj. ile czasu przewidzieliście na zwiedzenie poszczególnych obszarów wyspy? Podejrzewam że podróżujecie wynajętym samochodem, czy też komunikacją publiczną?
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 24 Kwi 2015 21:46 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak,będziemy mieć samochód,bo tam bez niego,jak bez ręki. Lądujemy w Olbii,skąd ruszamy niedaleko na południe,do San Teodoro,gdzie mamy 3 noclegi. Stamtąd stopniowo będziemy kierować się na północ i zachód wyspy,wzdłuż wybrzeża,przez okolice Isola Rossa (2 noclegi),aż do Alghero (3 noclegi). Ostatniego dnia wracamy do Olbii jadąc już tylko w głębi lądu.

#53 PostWysłany: 25 Kwi 2015 17:08 

Brzmi sensownie, zwiedzicie całą północną część. My za Twoją radą postanowiliśmy rozbić wyjazd na dwa noclegi (większość hoteli przewiduje opłaty dodatkowe za np sprzątanie pokoju niezależne od czasu pobytu, przez co im bardziej byśmy rozbili tym więcej byśmy zapłacili).
Znalazłem naprawdę bardzo skuteczną stronę (agoda.com) na której można wejść w tryb "mapy" która pokazuje lokalizacje i oferty hoteli w wybranym okresie czasu - okazało się to bardzo przydatne - obrałem taktykę o której gdzieś zasłyszałem, napisałem do kilku hoteli znalezionych przez tą stronę z propozycją własnej oferty cenowej, na razie 2 hotele odpisały że są skłonne przyjąć ofertę (proponowałem 100 euro za 4 noclegi dla 2 osób, sam jestem w szoku że się udało). Gdy wszystko się ułoży napiszę jak taka taktyka się sprawdziła w praktyce, może ktoś jeszcze skorzysta z podobnego rozwiązania :-)
 Profil Relacje PM off
Wintermute lubi ten post.

#54 PostWysłany: 30 Maj 2015 09:30 

Loty: 2
Kilometry: 3 632
niebieski
Hej lądujemy w Calgarii w lipcu, czy tam są ładne plaże? bo naczytałam się o plażach na północy i teraz nie wiem czy mam tam jechać i w tamtych rejonach szukać hotelu? Polećcie nocleg na południu z ładnymi plażami dla dzieci.

pzdr

#55 PostWysłany: 30 Maj 2015 10:35 

Loty: 77
Kilometry: 99 326
Moim zdaniem najlepiej jechać w okolice Villasimius lub Costa Rei. Całkiem przyjemne plaże
 Profil Relacje PM off
helka2003 lubi ten post.
helka2003 uważa post za pomocny.

#56 PostWysłany: 13 Cze 2015 13:58 

helka2003 napisał(a):
Hej lądujemy w Calgarii w lipcu, czy tam są ładne plaże? bo naczytałam się o plażach na północy i teraz nie wiem czy mam tam jechać i w tamtych rejonach szukać hotelu? Polećcie nocleg na południu z ładnymi plażami dla dzieci.

pzdr

To zależy od długości pobytu. Trzeba pamiętać że droga na północ do krótkich nie należy. Weź pod uwagę godziny przylotu, odlotu i przekalkuluj czy nie spędzisz w podróży połowy wyjazdu.
Lądując w Cagliari skupił bym się właśnie na tym regionie który też jest piękny.

https://www.google.pl/maps/@38.931266,8 ... 648!8i2736
https://www.google.pl/maps/@38.895257,8 ... 000!8i2000
https://www.google.pl/maps/@39.151278,9 ... 560!8i1920
https://www.google.pl/maps/@39.1327234, ... 600!8i1064
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 09 Lip 2015 20:36 

Na tegoroczne wakacje wybrałam Sardynie. Robię sobie plan całego wyjazdu i znalazłam taki oto opis rejsu po archipelagu La Maddalena - http://azpohoryzontukres.blogspot.com/2 ... ien-3.html, sprawdzałam też stronę tego polecanego przewoźnika http://www.deadelmare.com/EN/palau-book ... sions.html i wszystko wygląda fajnie, faktczynie jest polecany przez tripadvisor. Czy ktoś z Was może korzystał także z oferty deadelmare? Gdzie najlepiej przenocować tego dnia gdy będe pływać po La Maddalena? W Palau a może na samej wyspie ?
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 09 Lip 2015 21:23 
Awatar użytkownika

Loty: 141
Kilometry: 275 605
Przeprawa promowa z Palau na La Maddalenę trwa 10-15 min. Jeśli masz możliwość to zostań na La Maddalenie jak najdłużej. Razem z Golf di Orosei to najpiękniejsze regiony Sardynii. Byłem w tamtym roku na wakacjach. Jeśli Cię interesuje to możesz poczytać relację na moim blogu.

Image
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 31 Lip 2015 14:54 

niebieski
Szukam noclegu w Olbii na ostatnią noc. Jedyny warunek to blisko przystanku, z którego ok. 4.30-5.00 rano odjeżdżają autobusy na lotnisko.
Czy ktoś był i może podpowiedzieć? dziękuję.
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 04 Sie 2015 20:55 

niebieski
Palau czy Santa Teresa G. - które miasteczko lepsze na bazę (4 dni airbnb) ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 83 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość