Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 488 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Noclegi - Dubaj
#481 PostWysłany: 28 Sie 2023 12:09 

niebieski
No tak, tylko że:
- po pierwsze należy jechać jednak "w ciemno" i...
- po drugie: jeśli wynajmujący olewa kilka sekund na napisanie odpowiedzi, to na 100% oleje potem w trakcie pobytu wszystko inne :(
 Relacje PM off  

#482 PostWysłany: 28 Sie 2023 12:21 

niebieski
Dlatego zamawiam w Dubaju tylko od 4*. Tam często jedną * można spokojnie odjąć. Tydzeń temu trafił mi się wypasiony Hyatt, 4 dni, 3 noce ze śniadaniami, 3-dania kolacjami + butelka wina czerwonego (wyśmienite z Libanu), total 3444 zł. Mam Golda w hotels.com i trafiają się fajne promocje.

Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień.
 Relacje PM off  

#483 PostWysłany: 28 Sie 2023 12:51 

niebieski
No tak, ale co innego np. we dwójkę a co innego całą rodziną. Inna kasa, inne zasady, inne hotele - nawet mało który ma takie lokum.
 Relacje PM off  

#484 PostWysłany: 28 Sie 2023 12:52 

Można jeszcze napisać do Huberta ( Podróże z Hubertem ) - ma parę apartamentów w Dubaju, a odpisuje szybko :)
 Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#485 PostWysłany: 28 Sie 2023 13:26 

niebieski
Napisałem, dzięki za chęci.
Huber odpisał, że w jego apartamentach "startowe" to od 5 dni i od 6700 zł. :oops:

Pojawiły się nowe, świeże komentarze do tego lokum z którego zrezygnowałem po ponad 3 tygodniach braku odpowiedzi - podaję linka dla przestrogi. Przy przeglądaniu opinii proszę uporządkować "od najnowszych" - ostatnie to prawie same "1" z opisami np. "Katastrofa" oraz zdjęciami.

Jednocześnie napisałem - na AirBnB jak wiadomo jest taka możliwość bez dokonywania rezerwacji - do 6 różnych gospodarzy z prostym pytaniem/prośbą o potwierdzenie bezpłatnego parkingu. Póki co (po 2 godzinach) odpisał tylko jeden, odpisał prawie natychmiast. Co ciekawe lokum chyba (bo AirBnB nie podaje dokładnej lokalizacji) w tym samym budynku, co ww. "Marina Inn". Ale same pozytywne komentarze, no i widać, że inny właściciel. Jeszcze poczekam, ale jako że zaraz minie pełna doba od wiadomości wysłanej przeze mnie przez Booking (dla dokonanej już rezerwacji), to chyba (znowu! jeszcze nie miałem pod rząd w krótkim czasie tylko anulowań rezerwacji :( :o ) również... anuluję. Widać, tak to u Arabów jest, że "łaskę robimy, że pozwolimy tobie kliencie dać nam kasę". I to niemałą, jakby nie patrzeć.
 Relacje PM off  

#486 PostWysłany: 01 Lis 2023 14:44 

Loty: 46
Kilometry: 131 112
niebieski
Faktycznie hoteli jest mnóstwo, ale ciężko się na coś zdecydować.
Z uwagi na dobre w tym wątku opinie wstępnie zarezerwowaliśmy tydzień w Days Hotel by Wyndham Dubai Deira.
Pokój deluxe ze śniadaniami dla 2 osób 3650pln.
Teraz się jednak zastanawiam żeby 2 ostatnie doby spędzić w hotelu z pokojami z balkonem i basenem.
Co ciekawe nie sądziłem, że balkon w tym mieście będzie "luksusem".
Powód prozaiczny - po 5 dniach zwiedzania chciałbym się trochę zrelaksować z piwkiem w ręku.
Skoro nie bardzo da się na mieście to fajnie by było przynajmniej usiąść na balkonie czy iść na basen.
Gdyby hotel był jeszcze gdzieś blisko plaży to by było już całkiem fajnie....
Macie coś godnego polecenia?
 Relacje PM off  

#487 PostWysłany: 01 Lis 2023 17:24 

niebieski
Ja mam od jutra rezerwację przez Airbnb w Marinie z balkonem (ale nie tarasem) - dam znać czy godne polecenia albo napisz pw, jeśli Cię interesuje ;)
Co do Huberta to mnie zabanował na FB jak napisałem - bardzo grzecznie i uprzejmie - że info na jego FB oraz stronie dot. konieczności posiadania międzynarodowego prawa jazdy dla Polaków jest nieaktualne.
Dziwne postępowanie, małostkowe i - jak zawsze - świadczy o człowieku. :lol:
 Relacje PM off  

#488 PostWysłany: 11 Lis 2023 22:48 

Loty: 64
Kilometry: 105 797
złoty
Rozglądam się za hotelem dla siebie i mamy na święta. Budżet do 4000 zł za 5 nocy. Po moim wstępnym rozeznaniu, wpadł mi w oko „Al Bandar Rotana - Dubai Creek”. Wydaje się mieć bardzo przyzwoite opinie (8.7 na Booking, 4.6 na Google, 5.0 na Tripadvisor) i ładnie prezentuje się na zdjęciach. Ktoś jest w stanie coś się o nim wypowiedzieć lub o jego okolicy?

Alternatywnie, jesteście w stanie coś polecić w miarę blisko plaży, z potencjalnym widokiem na wodę? Fajnie by było, gdyby śniadania były wliczone w cenę. Ulubiony na forum Atana Hotel z tego co widzę po wpisach i opiniach trochę spadł na jakości.

Z tych ciekawszych zaliczone: Syria, Liban, Izrael, Kosowo, Laponia, Hawaje
 Relacje PM off  

[ 488 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości