Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 506 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Noclegi - Dubaj
#481 PostWysłany: 28 Sie 2023 12:09 

niebieski
No tak, tylko że:
- po pierwsze należy jechać jednak "w ciemno" i...
- po drugie: jeśli wynajmujący olewa kilka sekund na napisanie odpowiedzi, to na 100% oleje potem w trakcie pobytu wszystko inne :(
 Relacje PM off  

#482 PostWysłany: 28 Sie 2023 12:21 

niebieski
Dlatego zamawiam w Dubaju tylko od 4*. Tam często jedną * można spokojnie odjąć. Tydzeń temu trafił mi się wypasiony Hyatt, 4 dni, 3 noce ze śniadaniami, 3-dania kolacjami + butelka wina czerwonego (wyśmienite z Libanu), total 3444 zł. Mam Golda w hotels.com i trafiają się fajne promocje.

Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień.
 Relacje PM off  

#483 PostWysłany: 28 Sie 2023 12:51 

niebieski
No tak, ale co innego np. we dwójkę a co innego całą rodziną. Inna kasa, inne zasady, inne hotele - nawet mało który ma takie lokum.
 Relacje PM off  

#484 PostWysłany: 28 Sie 2023 12:52 

Można jeszcze napisać do Huberta ( Podróże z Hubertem ) - ma parę apartamentów w Dubaju, a odpisuje szybko :)
 Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#485 PostWysłany: 28 Sie 2023 13:26 

niebieski
Napisałem, dzięki za chęci.
Huber odpisał, że w jego apartamentach "startowe" to od 5 dni i od 6700 zł. :oops:

Pojawiły się nowe, świeże komentarze do tego lokum z którego zrezygnowałem po ponad 3 tygodniach braku odpowiedzi - podaję linka dla przestrogi. Przy przeglądaniu opinii proszę uporządkować "od najnowszych" - ostatnie to prawie same "1" z opisami np. "Katastrofa" oraz zdjęciami.

Jednocześnie napisałem - na AirBnB jak wiadomo jest taka możliwość bez dokonywania rezerwacji - do 6 różnych gospodarzy z prostym pytaniem/prośbą o potwierdzenie bezpłatnego parkingu. Póki co (po 2 godzinach) odpisał tylko jeden, odpisał prawie natychmiast. Co ciekawe lokum chyba (bo AirBnB nie podaje dokładnej lokalizacji) w tym samym budynku, co ww. "Marina Inn". Ale same pozytywne komentarze, no i widać, że inny właściciel. Jeszcze poczekam, ale jako że zaraz minie pełna doba od wiadomości wysłanej przeze mnie przez Booking (dla dokonanej już rezerwacji), to chyba (znowu! jeszcze nie miałem pod rząd w krótkim czasie tylko anulowań rezerwacji :( :o ) również... anuluję. Widać, tak to u Arabów jest, że "łaskę robimy, że pozwolimy tobie kliencie dać nam kasę". I to niemałą, jakby nie patrzeć.
 Relacje PM off  

#486 PostWysłany: 01 Lis 2023 14:44 

Loty: 56
Kilometry: 163 872
Faktycznie hoteli jest mnóstwo, ale ciężko się na coś zdecydować.
Z uwagi na dobre w tym wątku opinie wstępnie zarezerwowaliśmy tydzień w Days Hotel by Wyndham Dubai Deira.
Pokój deluxe ze śniadaniami dla 2 osób 3650pln.
Teraz się jednak zastanawiam żeby 2 ostatnie doby spędzić w hotelu z pokojami z balkonem i basenem.
Co ciekawe nie sądziłem, że balkon w tym mieście będzie "luksusem".
Powód prozaiczny - po 5 dniach zwiedzania chciałbym się trochę zrelaksować z piwkiem w ręku.
Skoro nie bardzo da się na mieście to fajnie by było przynajmniej usiąść na balkonie czy iść na basen.
Gdyby hotel był jeszcze gdzieś blisko plaży to by było już całkiem fajnie....
Macie coś godnego polecenia?
 Relacje PM off  

#487 PostWysłany: 01 Lis 2023 17:24 

niebieski
Ja mam od jutra rezerwację przez Airbnb w Marinie z balkonem (ale nie tarasem) - dam znać czy godne polecenia albo napisz pw, jeśli Cię interesuje ;)
Co do Huberta to mnie zabanował na FB jak napisałem - bardzo grzecznie i uprzejmie - że info na jego FB oraz stronie dot. konieczności posiadania międzynarodowego prawa jazdy dla Polaków jest nieaktualne.
Dziwne postępowanie, małostkowe i - jak zawsze - świadczy o człowieku. :lol:
 Relacje PM off
Laczek Feluś lubi ten post.

#488 PostWysłany: 11 Lis 2023 22:48 

złoty
Rozglądam się za hotelem dla siebie i mamy na święta. Budżet do 4000 zł za 5 nocy. Po moim wstępnym rozeznaniu, wpadł mi w oko „Al Bandar Rotana - Dubai Creek”. Wydaje się mieć bardzo przyzwoite opinie (8.7 na Booking, 4.6 na Google, 5.0 na Tripadvisor) i ładnie prezentuje się na zdjęciach. Ktoś jest w stanie coś się o nim wypowiedzieć lub o jego okolicy?

Alternatywnie, jesteście w stanie coś polecić w miarę blisko plaży, z potencjalnym widokiem na wodę? Fajnie by było, gdyby śniadania były wliczone w cenę. Ulubiony na forum Atana Hotel z tego co widzę po wpisach i opiniach trochę spadł na jakości.

Z tych ciekawszych zaliczone: Mikronezja, Syria, Liban, Izrael, Kosowo, Laponia, Hawaje, Kazachstan, Guam, Wietnam, Filipiny
 Relacje PM off  

#489 PostWysłany: 15 Sty 2024 21:30 

Hej.
Klepnąłem nocleg w Marinie przez booking.
Dostałem odpowiedź z automatu (ma być self check-in):

Thank you for booking with us. Please send us a clear photo of all passports for all guests staying in the apartment with you.

This is a legal requirement to check you in Dubai.

Thank you!

Kurczę.
Serio - to normalne?
Co gorsza, chcą abym miał 900 AED na karcie na poczet ewentualnych zniszczeń. Rezerwacja zwrotna, jakby co. Dwie oceny na portalu.
Dzięki.
 Relacje PM off  

#490 PostWysłany: 16 Sty 2024 15:26 

niebieski
@Laczek Feluś

Jeśli nie za półdarmo to zrezygnowałabym.

Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień.
 Relacje PM off
trocha lubi ten post.
trocha uważa post za pomocny.

#491 PostWysłany: 16 Sty 2024 15:45 

niebieski
Nie wiem jak inni, ale w trakcie mojego pobytu w Marinie w listopadzie 2023 też koniecznie chcieli skanów paszportów - przed samym przyjazdem.
 Relacje PM off
trocha lubi ten post.
trocha uważa post za pomocny.

#492 PostWysłany: 28 Sty 2024 19:25 

Po powrocie.
Potwierdzam pozytywne opinie na temat Days Hotel by Wyndham Dubai Deira.
Mnie udało się spędzić dwie noce (czteroosobowa rodzina) za łącznie nieco poniżej 900 zł. Przy czym był problem, czy możemy spać razem w jednym pokoju ("1 Bedroom Queen Family Suite with Skyline View") - system niby dopuszczał taki układ ale nie dawało się zakończyć rezerwacji. Po wymianie maili miałem dopłacić za dodatkowe łóżko, finalnie nic nie dopłacałem :)
Lokalizacja nad stacją metra - genialna.
 Relacje PM off  

#493 PostWysłany: 25 Lut 2024 04:39 

niebieski
Uhuhu widzę same krezusy tu... Przypominam, że to jest forum f4f, ludzie tu jak jadą do Norwegii to wyrabiają kartę wędkarską żeby samemu ryby łowić.

Proszę o polecenie sprawdzonego osobiście noclegu w Dubaju w kwocie max 300zł/pokój/noc. Przez "w Dubaju" rozumiem cokolwiek w granicach administracyjnych emiratu Dubaju. Mogę wydawać i 200zł dziennie na taksówki jeśli pokój ma mnie kosztować 200zł a nie 800. A może ktoś ma doświadczenie z hostelami w Dubaju? Są one najczęściej zlokalizowane w Old Dubai i na zdjęciach wyglądają normalnie, pytanie tylko czy tego typu obiekty w takim miejscu nie oznaczają, że będę dzielił dorma z samymi imigrantami z Bangladeszu.

#494 PostWysłany: 25 Lut 2024 08:46 

platynowy
Cytuj:

Osoby pochodzące z krajów subkontynentu indyjskiego to 50% społeczeństwa. 

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Zjednoc ... y_Arabskie

Z powyższego wynika, że masz szanse na współdzielenie pokoju z szejkiem, ale jest ona niska.

A co do cen, niestety poszybowały w górę. W 2019 roku za Ibis Al Barsha w terminie 6-11 grudnia płaciłem 1168 zł. (za dwójkę ze śniadaniem). W tym roku kosztuje już 2019 zł (również za dwójkę, ale bez śniadań). Dodam, że to jest jeden z tańszych hoteli w Dubaju w niezłej lokalizacji (okolice metra).

Reasumując: albo otwórz swój portfel szerzej albo integruj się z bangladeskim imigrantem. Polecam szukać hoteli blisko metra, w przeciwnym wypadku to co oszczędzisz na hotelu zostawisz w Careem (o straconym czasie nie wspominam).
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Kafar uważa post za pomocny.

#495 PostWysłany: 25 Lut 2024 12:02 

złoty
Kafar napisał(a):
Proszę o polecenie sprawdzonego osobiście noclegu w Dubaju w kwocie max 300zł/pokój/noc. Przez "w Dubaju" rozumiem cokolwiek w granicach administracyjnych emiratu Dubaju. Mogę wydawać i 200zł dziennie na taksówki jeśli pokój ma mnie kosztować 200zł a nie 800. A może ktoś ma doświadczenie z hostelami w Dubaju?

To pytasz o hotele do 300zł/pokój/noc, czy o hostele? W jakim okresie? Bo ceny zależą też od sezonu, ale do 300 zł, a często mocno poniżej, to jesteś w stanie dostać porządny hotel przynajmniej 4-gwiazdkowy. Co prawda nie Dubaj, ale brałem nocleg w Abu Dhabi trzy tygodnie temu i wyczekując trochę na spadek cen, hotel 4* wyszedł nas dla dwóch osób tyle, ile pokazywało za 2 miejsca w hostelach, czyli jakieś 180 zł.
 Relacje PM off  

#496 PostWysłany: 25 Lut 2024 13:02 

platynowy
Jaki sens ma pisanie o Abu Dhabi, jeżeli hotele w Dubaju są droższe o jakieś 20-30%?

Porównaj sobie ceny w okolicach np. Corniche Beach w Abu Dhabi i zestaw je z hotelami przy JBR w Dubaju, dopiero wtedy radź innym.

Dwójka za 300 zł. w Dubaju to co najwyżej hotelik drugiej kategorii w Deira.
 Relacje PM off  

#497 PostWysłany: 25 Lut 2024 13:36 

złoty
:shock:

1. Jeśli hotele w Dubaju są droższe o 20-30%, to wciąż dodając ten procent do podanej przeze mnie ceny wychodzi poniżej 300 zł, więc nie widzę problemu.

2. Napisałem o Abu Dhabi w drugiej części, bo to mój najbliższy przykład, ale to nie zmienia pierwszej części, która odnosiła się do Dubaju i dalszy wtręt o Abu Dhabi nic w niej nie zmienia.

3. Miałem też na luty rezerwację na Dubaj i wciąż była mocno poniżej 300 zł, ale musiałem ją anulować przez pozmieniane loty.

4. Odpuść sobie wtrącenia w stylu "porównaj sobie [ble ble ble] i dopiero radź innym", bo

a) patrz punkt 3
b) oczywiście, że sprawdziłem ceny przed napisaniem tego posta, bo nie jestem debilem, który wypisuje na tematy, o których nie ma pojęcia. Przeszukaj moje posty i znajdź mi choć jeden, skoro chcesz zgrywać jakiegoś mentora. I tak, w randomowej dacie, którą wpisałem w połowie marca, znalazłem kilkadziesiąt hoteli w cenie poniżej 300 zł, nawet poniżej 200 zł, w tym takie naprawdę dobrze oceniane. Przypominam, że kolega nie szukał w okolicach JBR, tylko gdziekolwiek w Dubaju. Więc napisałem wyraźnie, że zależy to od sezonu, ale często znaleźć taki hotel to żaden problem.

5. 300 zł to dwójka w hoteliku drugiej kategorii w Deira?

Pierwszy z brzegu termin, który wyszukałem w marcu. Nie musi to być najlepsza opcja, znalezienie zajęło mi minutę. Hotelu nie znam, ale opinie niezłe. Deira daleko.
Image

Drugi termin, który wklepałem w marcu, 3 noce. Znowu minuta szukania, więc znowu nie musi to być najlepsza opcja. 1,5 km do Burj Khalifa, 400 metrów do metra. Lokalizacja chyba więcej niż niezła. Sam oceń czy to Deira czy nie.
Image

Zresztą nawet Deira mieści się w warunkach "cokolwiek w granicach administracyjnych emiratu Dubaju. Mogę wydawać i 200zł dziennie na taksówki[...]".

Ty poszukałeś coś przed napisaniem mi tego czy tak sobie sam rzuciłeś, robiąc to, co mi zarzucasz?
 Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#498 PostWysłany: 04 Mar 2024 11:26 
Awatar użytkownika

srebrny
A ktory z hoteli IHG byscie polecili na 2-3 noce pobytu (blisko metra i atrakcji, niekoniecznie blisko lotniska, ale z basenem na dachu:)
W relacjach w kilku miejscach przewijal sie voco Dubai, tyle ze tam z Platinum Elite sniadania chyba nie dostane w pakiecie.

#499 PostWysłany: 04 Mar 2024 11:48 

srebrny
Polecam opisywany już przeze mnie - Staybridge Suites Dubai Internet City - spełnia idealnie wszystkie podane przez Ciebie wymagania. Do tego śniadanie jest w cenie dla wszystkich.. Minus od tego czasu trochę podrożał. To jednak zależy od terminu bo widzę że na kwiecień ceny już całkiem dobre. Inne Staybridge Suites też do rozwazenia jeżeli cenowo dobrze wychodzi.
 Relacje PM off  

#500 PostWysłany: 04 Mar 2024 16:05 
Awatar użytkownika

srebrny
Faktycznie, Staybridge Suites w Internet City sporo drozsze niz w Financial Center... zastanawia mnie tez dlaczego prawie wszystkie Holiday Inn Expressy sa tak znaczaco tansze, czyzby HIX w Dubaju oznaczal slabszy standard?

[ 506 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości