Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 05 Sie 2015 23:53 

...znaleźć nocleg bez uprzedniej rezerwacji?
I nie mówię o namiocie...
 Profil Relacje PM off  

Gorąca obniżka w Wizz Air 🤍💜✈️ Znakomite kierunki w cenach już od 143 PLN Gorąca obniżka w Wizz Air 🤍💜✈️ Znakomite kierunki w cenach już od 143 PLN
🔥HIT❗🔥 Bezpośrednio Dreamlinerem PLL LOT z Azji do Polski za 470 PLN ✈😱😍 🔥HIT❗🔥 Bezpośrednio Dreamlinerem PLL LOT z Azji do Polski za 470 PLN ✈😱😍
#2 PostWysłany: 30 Sie 2015 11:31 

pewnie trochę za poźno na odp., ale ostatnio jak gadałem z jakimś typem z Norwegii to mówił, że najtaniej i najszybciej można znaleźć nocleg na lofotach w jakiś szkółkach wspinaczkowych ;p z tego co mówił to jest tanio (pewnie jak na ich standardy ;p) i zawsze da rade ogarnąć :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 31 Sie 2015 14:39 

ano za późno ;) po sezonie, tak jak byłam, były miejsca. W sezonie podobno ciężko.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 23 Gru 2024 03:14 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 86 397
srebrny
Wiem, temat sprzed 9 lat, ale może ktoś był w międzyczasie i nie rezerwował wszystkiego wcześniej oraz nie spał pod namiotem?

#5 PostWysłany: 23 Gru 2024 09:14 

Loty: 160
Kilometry: 345 326
HON fly4free
A dlaczego nie chcesz rezerwować wcześniej?

Im wcześniej tym większy wybór i lepsze ceny.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#6 PostWysłany: 23 Gru 2024 10:45 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
srebrny
Odpowiem przewrotnie, w sezonie to i z miejscem na campingu pod namiot gdzieniegdzie bywało ciężko gdy przyjechaliśmy bez rezerwacji rok temu.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 23 Gru 2024 17:46 

W lipcu znalazłem nocleg w hotelu w Harstad w tym samym dniu.
Oczywiście nie wiem czy to jest reguła, bo mówiąc językiem statystycznym - próba mało liczna.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 24 Gru 2024 00:38 
Awatar użytkownika

srebrny
jar188 napisał(a):
A dlaczego nie chcesz rezerwować wcześniej?

Im wcześniej tym większy wybór i lepsze ceny.
Z Tromso na Lofoty jest odległość 8h autem, siedzę, pierwiastkuję i wciąż nie mogę wydumać jak rozlozyc noclegi :)
Dlatego podpytuje jak w 2024 to wygląda, czy Norwegowie jak cały świat przenieśli się do internetu czy może jednak jest szansa na znalezienie czegoś na miejscu. Chyba muszę szukać jednak w internecie z bezpłatnym odwołaniem.

#9 PostWysłany: 24 Gru 2024 14:30 

Loty: 160
Kilometry: 345 326
HON fly4free
Weź pod uwagę, że tam lepiej jeździć przepisowo, mandaty sporo kosztują.
Zdecydowanie lepiej a na pewno taniej zarezerwować wcześniej.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 24 Gru 2024 15:12 
Awatar użytkownika

srebrny
My potrzebowaliśmy tylko jednego noclegu z marszu, reszta była pod namiotem i udało się bez problemu w sezonie, jadąc autem na 3h przed przyjazdem znaleźć. Myślę, ze jeśli jesteś mobilny i jesteś w stanie odbić na bok parę km od głównego szlaku to bez problemu. Jeśli chodzi o ceny to na aribnb róznicy nie było. O wiele większy problem był z tym na Islandii.

Image
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 24 Gru 2024 16:28 
Awatar użytkownika

złoty
jar188 napisał(a):
Zdecydowanie lepiej a na pewno taniej zarezerwować wcześniej.

W zeszłym roku w lipcu, jak jechałem na weekend na północ Norwegii, to "z marszu" było taniej o 1/3 niż jak sprawdzałem dwa miesiące wcześniej jak kupiłem bilet. Aczkolwiek to raczej dowód anegdotyczny dotyczący 2 noclegów...
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 24 Gru 2024 16:49 
Awatar użytkownika

srebrny
Wydaję mi się ze wszystko jest zalezne od sposobu rezerwacji i rodzaju obiektu (hotel, kwatera, dom etc.) Ale to taka uwaga natury ogólnej.

Na Lofotach szczególnie na "końcu" moze byc problem z dostępnością, jednak po drodze nie spodziewałbym się.

Image
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 25 Gru 2024 10:23 
Awatar użytkownika

srebrny
@jar188 wiem, że mandaty kosztują, poza tym krętość dróg raczej nie zachęca do wyprzedzania i przekraczania prędkości.

@kubus571 Niestety jadę w marcu z małym rocznym bobasem (1. urodziny podczas wycieczki) więc jak na razie spanie w namiocie odpada, a nie ukrywam, że w kolejnych latach jak bobas podrośnie, to tylko i wyłacznie będę korzystał z Allemansrätten :mrgreen:

Dziękuję za porady. Przylatuję o 15:40, więc wezmę coś w połowie drogi z Tromso na Lofoty potem w ciągu dnia przejadę akurat E10 na Lofoty, tam gdzieś znajdę nocleg na praktycznie całość wyjazdu i w przedostatni dzień od rana do wieczora będę jechał do Tromso po drodze zahaczając o kilka miejsc. Prześpimy się w Tromso, zwiedzimy miasto rano, oddamy auto i powrot do kraju.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość