Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 54 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 05 Mar 2012 12:03 
Awatar użytkownika

Loty: 83
Kilometry: 134 504
Czy moglby ktos polecic nocleg w samej Chanii lub niedaleko tej miejscowosci ?
Zamierzam spedzic urlop na w tym roku na Krecie w czesci zach. wiec kazda propozycja mile widziana :)
dziękuję

Ostatnio edytowany przez Abcn, 08 Maj 2018 23:15, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN 🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN
Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN
#2 PostWysłany: 14 Mar 2012 09:24 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 171 925
niebieski
Daj znać jak coś znajdziesz - mnie ten temat czeka na majówkę.

#3 PostWysłany: 14 Mar 2012 10:12 

ja też lecę na majówkę do Chanii w kilka osób :)
szukałam na zoover.com /zoover.nl
porównuje ceny wielu portali z noclegami (np. booking.com, hotels.com, expedia, venere etc).
o tu:
http://www.zoover.co.uk/greece/crete/chania

jak się pojawia flagi to najlepiej wybrać angielską lub NL (najwyżej poprosić googla potem o tłumaczenie).
bo jak się wybierze polską, to pojawią się tylko strony dostępne w języku polskim.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 14 Mar 2012 11:05 

Na początku kwietnia będę na Krecie (wypad na 3 dni), lądowanie w Chania. Zarezerwowałem hotel Sentido
Pearl Beach**** w Rethymnon (przez niemieckiego neckermanna), ok 50 km od Chani.Neckermann ma zazwyczaj przewagę nad booking , ponieważ są w podobnej cenie , ale w neckermanie jest opcja HB, a na bookingu tylko śniadanko. Koszt trzech noclegów w wersji HB ok.100euro/os, w wersji allinklusive ok 150euro/os. Mam zarezerwowany samochód na lotnisku ( Budget com) za 67 euro/3 dni. Jeśli będzie zainteresowanie zdam relacje po powrocie.

#5 PostWysłany: 24 Kwi 2012 11:58 
Awatar użytkownika

Czekam na relacje bo chyba juz wrociles :)

#6 PostWysłany: 14 Maj 2012 09:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Kreta zaliczona ;)

W ciągu 7 dni spaliśmy w dwóch hotelach, jeden z nich mogę z czystym sumieniem polecić.

Jest to Renieris Hotel http://www.booking.com/hotel/gr/renieri ... zAodd39pFw

Hotel na wzgórzu, świetny widok, do plaży trzeba zejść po schodach, ale nie jest przesadnie daleko. Cena 32 euro ze sniadaniami.

Jeśli chodzi o drugi : http://www.booking.com/hotel/gr/captain ... zAodsDM7Ew to jest to fajna miejscówka dla kilku osób - dla dwójki jest to jednak opcja nieopłacalna (42 euro bez śniadań) a i sam pokój jest za duży. Dobra lokalizacja pomiędzy Rethimno a Iraklionem.

Po za tym zroblismy w 7 dni 1100 km autem, więc gdyby ktoś miał jakieś pytania odnośnie Krety czy Santorini to z chęcią odpowiem.

#7 PostWysłany: 14 Maj 2012 09:51 
Awatar użytkownika

Jakbys mogl podac po ile jest cena benzyny na krecie obecnie i w jakiej cenie dostaliscie sie na Santorini i czym :). Skad mieliscie samoch tak bym zobaczyl dla porownania. Jezeli byliscie na Balos to samoch czy promem.
Jeszcze 3 tyg i tez tam bede.

#8 PostWysłany: 14 Maj 2012 13:51 
Awatar użytkownika

niebieski
almal napisał(a):
Jakbys mogl podac po ile jest cena benzyny na krecie obecnie i w jakiej cenie dostaliscie sie na Santorini i czym :). Skad mieliscie samoch tak bym zobaczyl dla porownania. Jezeli byliscie na Balos to samoch czy promem.
Jeszcze 3 tyg i tez tam bede.

To może po kolei.
Auto wypożyczaliśmy w Auto Kappa http://www.auto-kappa.gr/ Ceny podane są na ich stronie, jednakże polecam wysłać zapytanie przez maila - Nam udało się zbić w ten sposób 10 euro.
Za Fiestę z grupy B1 zapłaciliśmy za 7 dni 170 euro. Kappa ma mnóstwo samochodów, a ich siedziba jest może z 100 m od bramy lotniska, więc nie ma problemu z oddaniem auta. Ogólnie cały proces wypożyczenia i zwrotu bezproblemowy. Żadnych kaucji, dodatkowych ubezpieczen itp - jak to w Grecji, pełen luz.
Ceny paliwa porażają jak na polskie warunki : zaczynają się od 1,88 euro do 1,95.

Na Santorini można dostać się przed sezonem jedynie z Iraklionu. Z portu odpływa tam wodolot Flycat4 z Hellenic Seaways. Koszt biletu 48,5 euro OW, więc za dwie osoby przyjemność ta kosztuje prawie 200 euro. Niestety tanio nie jest, ale na jednodniową wycieczkę nie ma innej opcji. Jeśli jednak płyniesz na dłużej niż jeden dzień to warto przejrzeć połączenia Sea Jet lub Anek lines. Płyną dłużej (coś ok 4h, zamiast ok 90 minut), ale są tańsi.
Ogólnie rzecz biorąc jednodniowa wycieczka na Santorini to pomyłka - czasu na miejscu jest zdecydowanie za mało. No ale to temat na dłuższy opis.

Balos widzieliśmy już w 2008r, więc nie dojeżdzałem tam autem teraz. Na mapie droga nie wydaje się zbyt dostępna, dlatego nie wiem czy nie lepiej i przyjemniej będzie popłynąć promem z Kissamos, a i jeszcze zwiedzisz Gramvousse.

Ogólnie z rzeczy must see na Krecie wymieniłbym:
1. Balos + Gramvoussa
2. Elafonisi
3. Port w Chanii
4. Wąwóz Samaria lub ewentualnie Imbros
5. Spinalonga
6. Rethymno
7. Iraklion
+ Santorini

To tak na szybko. Ogółem udało mi się podczas tych dwóch podróży zwiedzić najważniejsze rzeczy od zachodu do Agios Nikolaos, więc gdybyś miał jeszcze jakieś pytanie, to pisz śmiało.

#9 PostWysłany: 24 Mar 2013 18:18 

Loty: 85
Kilometry: 236 428
niebieski
W centrum Chani to widziałem Starsze Panie z karteczkami wynajmujące pokoje. Nawet z ciekawości byłem oglądać i była to całkiem niezła opcja. Nie pamietam dokładnie ceny ale było to ok 20-30 euro za pokój.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 22 Lip 2013 11:27 

hej,

poszukuję noclegu w Chanii lub w okolicach od 30.08 do 9.09. Zależy mi na miejscu, w którym będzie można spokojnie się wyspać i zjeść śniadanie (wystarczy dostęp do kuchni). Czy ktoś z Was może coś polecić? z góry dziękuję :_))
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 24 Lip 2013 16:54 

Hej, ja znalazłam hotel tania, mają pokoje z aneksem kuchennym

http://www.tinahotel.gr/
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 24 Lip 2013 17:07 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
po za sezonem,w maju było taniej, ale warunki idealne :) + śniadanie praktycznie do łóżka w cenie

http://www.theros-hotel.gr/el.html
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 04 Kwi 2014 21:41 

Same luxury, exclusive, inclusive, super, hiper, high prices and others. A u normalnych Greków nikt nie mieszkał?
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 04 Kwi 2014 21:46 

Zbanowany
W centrum Chanii krążą starsze panie oferujące pokoje do wynajęcia.Ceny od 20 euro w górę.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 04 Kwi 2014 22:26 

a czy one są ciągle? Mówiąc szczerze, nie chciałbym mieć na głowie trzech osób wściekłych (w tym dwie Furie ;) ) że nie mogą rzucić bagaży i wyjść, czy to na plażę, czy choćby na taras z widokiem niekoniecznie na morze, może być na makię. I czy oferują samą Chanię czy też okolice. Te 20 euro w górę to - mam nadzieję - od pokoju, a nie od łebka
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 05 Kwi 2014 19:10 

Zbanowany
Od pokoju.Jestem teraz w Chanii i tych pań oferujących pokoje nie widziałem, bo przed sezonem turystów niewielu.
W okolicach portu weneckiego za cieniutką dwójkę, chcą 30-35 euro.
Lepiej chyba szukać w necie np. Hotelcombinet.
Ja mam porządną dwójkę w hotelu Alexis za 27 euro z urozmaiconym, obfitym śniadaniem
 Profil Relacje PM off
Monty lubi ten post.

#17 PostWysłany: 03 Maj 2014 11:34 

Wybieram sie na tydzien na Krete od 19 maja.W tym Alexis cena za dwojke ze sniadaniem to prawie 40 euro.

Gdzie rezerwowales hotel pazur?

Czy pod koniec maja woda w morzu jest juz wzglednie ciepla?
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 03 Maj 2014 11:51 

Zbanowany
Na budgetplaces.com
Ale to był początek kwietnia.Teraz patrzyłem to brak miejsc w Twoim terminie :(
To był najtańszy hotel ze śniadaniem, a całkiem niezły. W necie rezerwowałem po 31 euro, z karty pobrało tylko zaliczkę ok 10 euro. Na miejscu utargowałem w recepcji do 27 za dobę ;)
Miałem zabookowane 3 dni , przedłużyłem do całego tygodnia.
Fajna,niedroga restauracyjka na miejscu.
Widok z balkonu z jednej strony na morze , z drugiej na góry.
Ogólnie fantastic
 Profil Relacje PM off
Monty lubi ten post.

#19 PostWysłany: 07 Maj 2014 14:30 

właśnie wróciliśmy z Krety - polecam przejrzenie oferty hotelopia.pl (ostatnio jakoś nie wyskakuje w przeglądarkach cen);
- najtańsze oferty na maj znaleźliśmy tam, czasem są bezzwrotne, ale serwis jest jak najbardziej ok (już drugi raz korzystamy z tego serwisu, to część TUI)
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 10 Maj 2014 00:39 
Awatar użytkownika

Loty: 133
Kilometry: 206 956
Monty napisał(a):
Wybieram sie na tydzien na Krete od 19 maja.W tym Alexis cena za dwojke ze sniadaniem to prawie 40 euro.

Gdzie rezerwowales hotel pazur?

Czy pod koniec maja woda w morzu jest juz wzglednie ciepla?
W mau 2012 byliśmy właśnie w Alexis. Woda niestety była bardzo zimna, ale z drugiej strony jestem ciepłolubem.

Tu masz statystyki:
http://www.seatemperature.org/europe/greece/chania-may.htm

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 54 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość