Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Maj 2012 15:40 

Witam,
czy ktoś może polecić jakiś tani nocleg w rejonie jeziora Como w miejscowości z łatwym dojazdem z Bergamo transportem publicznym? Pokój dla dwóch osób lub hostel. Noc z 8 na 9 czerwca.

Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN
Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥 Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥
#2 PostWysłany: 10 Maj 2012 23:11 

ja bylem nad jeziorem garda z bergamo w SIRMIONE. poczytaj piekna niesamowita miejscowosc. dojazd z bergamo 7.4e przesiadka w Bresci okolo 1.5g jady w sumie. mozna dojechac pociagiem do Bresci i stamtad jezdzi bezposredni autobus. Bylem na majowce 8dni za 7 nocy apartament 7os sypialnia salon z kanapa 2os kuchnia lazienka meble ogrodowe taras parasol itp itd na wypasie 770zl apartament byl 4os my bylismy we 2 bo i tak smieszna cena :) To jest gigantyczny kompleks 400 apartamentow tak jakby wielkie osiedle z drogami dojazdowymi w kazdym budynku po 4 apartamenty. Nad sama plaza nad jeziorem z pieknym widokiem na alpy. Baseny czynne od 15maja, ich wlasny supermarket z normalnymi cenami, bar na plazy, pizzerie i restauracje :) minus to duzo niemcow ale kto co lubi. Osrodek nazywa sie residence punta gro'. Do Gardalandu 10min autobusem :) bylem polecam :) w razie zainteresowania pisz smialo :)
ps do werony 25km okolo 50min autobusem za 4e :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 11 Maj 2012 14:23 

No rzeczywiście fajne miejsce ale nocleg tam to chyba trzeba z rocznym wyprzedzeniem rezerwować - wszystko już wyprzedane. Także na razie w dalszym ciągu poszukuję taniego noclegu nad jeziorem Como.

#4 PostWysłany: 11 Maj 2012 14:53 

elkanguro napisał(a):
No rzeczywiście fajne miejsce ale nocleg tam to chyba trzeba z rocznym wyprzedzeniem rezerwować - wszystko już wyprzedane. Także na razie w dalszym ciągu poszukuję taniego noclegu nad jeziorem Como.

Zobacz na kempingi w Domaso. Jest ich tam kilkanascie, wiekszosc wynajmuje stojace przyczepy. W sezonie poza namiotem jest to chyba najtansza opcja. Dojazd z Bergamo bezproblemowy. Do Colico i tam przesiadka w lodke - plywaja co kilkanascie minut, dosc tanie - krotki odcinek.
Aha, teraz doczytalem, ze to tylko na 1 noc. To nie ma sie chyba co pchac tak daleko i w Lecco bym czegos szukal. Chociaz od wysokosci Bellagio to jezioro robi sie dopiero naprawde przyjemne.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 11 Maj 2012 16:22 

elkanguro napisał(a):

pisz bezposrednio do osrodka
http://www.residence-punta-gro-sirmione.it/

na booking niby tez ostatni apartament na swoj okres zarezerwowalem a bylo bardzo duzo wolnych w moim 4 apartamentowym budynku bylismy tylko my. chyba poprostu maja jakas pule dla posrednikow. Probuj bezposrednio do nich pisac na pewno bedzie.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 24 Lip 2012 10:06 
Awatar użytkownika

srebrny
A to ja jednak zapytam o Lago di Como... czy ktoś z Was ma do polecenia jakieś fajne miejsce na nocleg nad tym jeziorem?

#7 PostWysłany: 25 Lip 2012 00:26 

Mogę polecić ten hostel
http://www.hostelsclub.com/hostel-en-6081.html
Spędziłem tam jedną dobę, w 2010 roku zapłaciłem 19E w pokoju szesnastoosobowym (pokoje niekoedukacyjne) i trzeba dodać, że był to najtańszy hostel jaki udało mi się wtedy znaleźć;p
Obsługa bardzo miła i śniadanie w cenie;)

#8 PostWysłany: 25 Lip 2012 09:46 
Awatar użytkownika

srebrny
O! Dzięki, dobrze znać na przyszłość takie miejsce. Choć akurat teraz celuję w coś z bardziej romantyczną atmosferą dla dwojga, najpewniej w Menaggio (w Bellagio jest ponoć tak ładnie i ekskluzywnie, że aż sztywno;)

#9 PostWysłany: 27 Mar 2013 15:45 

W maju wybieram się właśnie nad jezioro Como do miejscowości Lecco. Czy ktoś z was kiedyś w tych okolicach rozbijał się namiotem na 2 dni? Jeśli tak to czy mogli byście podpowiedzieć gdzie najlepiej zrobić to "na dziko" ;) ? A może znacie jakiś nie drogi kemping?

Z góry dzięki serdeczne za informacje!

#10 PostWysłany: 27 Mar 2013 16:33 

Może nie koniecznie nad samym jeziorem Como, ale gdy robiliśmy "trekking" po Alpach Lugańskich, to było kilka schronów jakieś 2-3h drogi od Brunate.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 29 Mar 2013 08:47 

Dzięki, ale właśnie chodzi o to żeby rozbić się możliwie jak najbliżej jeziorka :)

#12 PostWysłany: 29 Mar 2013 09:05 

Skiper napisał(a):
W maju wybieram się właśnie nad jezioro Como do miejscowości Lecco. !

w jakim jesteś będziesz terminie ?
ps. czasami ustalałem miejscówki za pomocą google maps lub google earth , wiadomo zdjęcia satelitarne są sprzed roku ale wstępnie da się coś zacisznego wypatrzeć, a na miejscu ew. korekta

#13 PostWysłany: 29 Mar 2013 09:51 

Lepiej podjechać kilkanaście km dalej za Lecco - znacznie atrakcyjniej jezioro wygląda od wysokości miejscowości Varenna i dalej. Ja się rozbijałem z namiotem w cichej zatoczce Piona (obok Colico), na końcu Como. Polecam też na drugą stronę jeziora wodolotem się przepłynąć:) Jest kilkanaście tras, najkrótsza i najtańsza trasa (~3,5eur) jest z Colico do Domaso. Mapy tras z cenami i godzinami można znaleźć w sieci. W Domaso jest kilkanaście campingów, ładna plaża i sporo surferów. Generalnie mocno lubiana, turystyczna mała miejscowość.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 29 Mar 2013 14:10 

@zib ja będę 23-25 maja, a Ty?

Dzięki maciejwroclaw! Z tego co widziałem na google to strasznie fajnie wygląda to miejsce i chyba właśnie pójdę za Twoją radą :)

#15 PostWysłany: 29 Mar 2013 14:59 

mijamy się , ja planuje 28.V-01.VI

Temat postu: Noclegi w Lombardii
#16 PostWysłany: 15 Wrz 2014 11:07 
Awatar użytkownika

Loty: 13
Kilometry: 14 166
Szukam czegoś taniego w w.w. rejonie jakieś większe miasto, jezioro praktycznie dowolnie gdzie można łatwo dojechać w terminie 27.10-01.11 dla 2óch osób, przeszukałem kilka wyszukiwarek i stron oferujących prywatny hosting i nie znalazłem nic ciekawego w dobrej cenie. Za wszelkie informacje byłbym wdzięczny. Mogą być noclegi w kilku różnych miejscach, jeśli będzie jakieś fajne promo.

Dojazd z lotniska Mediolan Bergamo

Dzięki i pozdrawiam

#17 PostWysłany: 15 Wrz 2014 11:08 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
a jaka to jest dobra cena?

#18 PostWysłany: 15 Wrz 2014 11:45 
Awatar użytkownika

Poniżej 100zł za nocleg, w pokoju z prywatną łazienką dla 2óch osób za noc :)

#19 PostWysłany: 15 Wrz 2014 20:18 
Awatar użytkownika

Loty: 86
Kilometry: 147 286
srebrny
Ciężko będzie w tej cenie .......

Zobacz tu: http://www.bed-and-breakfast-in-italy.com/

Swojego czasu w sezonie znalazłem za 250 €/tydzień w Toskanii ze śniadaniami ...
Może i w Lombardii coś znajdziesz.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 16 Wrz 2014 16:55 
Awatar użytkownika

Dzięki, kilka sensownych "dolnych" cen widziałem zwłaszcza że z śniadaniem. Jak wrócę do domu przyjrzę się dokładniej jak i z czym je się ten portal. Ale chyba czeka mnie dużo pisania.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości