Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 03 Lut 2013 16:55 

Hej. Odswiezam temat :)
Dzieki Fly4free, jak wielu z Was, kupilem bilet do Peru. Szukajac srodkow lokomocji po tym kraju natknalem sie na tanie loty liniami Taca. Niestety przeszukujac internet dowiedzialem sie, ze ceny promocyjne obejmuja tylko obywateli Peru, co znalazlo potwierdzenie przy probie rezerwacji na stronie przewoznika ale tylko w przypadku polaczen miedzy Lima a Cusco. Czy moze ktos korzystal z tych lini? Ktos wie moze czy na inne trasy, bilety w promocyjnych cenach, sa takze dla obcokrajowcow?

Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

Wietnam z północy na południe 🥢🛵🍜 Hanoi i Sajgon w jednej podróży za 2531 PLN 🏯🐉🏮 Wietnam z północy na południe 🥢🛵🍜 Hanoi i Sajgon w jednej podróży za 2531 PLN 🏯🐉🏮
All inclusive na Malcie w 5* hotelu 🌊🏝️ Zimowy odpoczynek w Mellieha Bay za 1767 PLN All inclusive na Malcie w 5* hotelu 🌊🏝️ Zimowy odpoczynek w Mellieha Bay za 1767 PLN
#2 PostWysłany: 09 Lut 2013 22:29 

Hej,
ja leciałem tymi liniami, właśnie na trasie Cuzco - Lima (w 2009).
Byłem całkiem zadowolony, cena była przyzwoita, odlot o czasie.
To był krótki lot - coś koło godziny. Samolot, chyba A320.
Jeżeli masz taką możliwość, to jak najbardziej się decyduj, moim zdaniem to przyzwoite linie na tej trasie.

#3 PostWysłany: 09 Lut 2013 22:34 

spróbuj jeszcze poszukać na starperu.com, mogą być tańsze.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 24 Lut 2013 22:41 
Awatar użytkownika

niebieski
nie wiem czy lachu jeszcze się tutaj pojawi ale drążę temat przelotów w Peru od dłuższego czasu i poniżej zamieszczam fragment odpowiedzi od TACA:

Regarding your inquiry, we would like to indicate that, all of our channels to purchase tickets in Promo fare have restrictions, about routes in Peru that involve:
- Cuzco-Lima-Puerto Maldonado
- Lima- Cuzco and Puerto Maldonado
- Puerto Maldonado - Lima and Cuzco

The Access, Flexible, Benefit, Premium or Elite are eligible for non Peruvian residents.
If your are unable to show documents certifying Peruvian residency you will have to pay an additional charge at the airport. This charge is subject to the fare conditions. However, in the other routes, the previous fee does not apply when you are using one of our direct channels to purchase tickets (http://www.TACA.com), Reservation Call Center, or AviancaTACA office.

What we would like to explain is that, if you choose the previous routes in a multicity ticket, you need to select the Unrestricted fare, otherwise the system will provide you the Promo rate. However, if you choose other routes, not included any of the restricted routes, the policy explained does not apply.

W przypadku który jest dla mnie istotny (pogrubiony) okazuję się, że na innych trasach niż wyżej wymienione można kupować każdą taryfę.
Znalazłem taką ofertę multicity (2 odcinki) za 90$. Jest to dużo taniej niż na StarPeru i Peruvian. Na tripadvisor znalazłem wpis osoby która odbyła takie loty (wymienione wyżej) i nie miała żadnych problemów. Myślę, że się zdecyduję na ten przelot i biorę ze sobą kopię maila na lotnisko. Wiem, że to nie EU ale może pomoże gdy będą problemy. No i teraz są w *A to może też będzie w jakiś sposób pomocne.

Może na forum ktoś odbył taki przelot i może podzielić się doświadczeniem?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 24 Lut 2013 22:54 
Awatar użytkownika

niebieski
też swego czasu interesowałem się TACA i też znalazłem, że restrykcje są tylko na wymienionych przez Ciebie odcinkach (inaczej w porównaniu do LANa, który na wszystkich kierunkach wymaga peruwiańskiego obywatelstwa dla najtańszych taryf). Poza tym w TACA można fajne multicity skleić.
Jaki sobie lot wybrałeś?

#6 PostWysłany: 24 Lut 2013 23:46 
Awatar użytkownika

niebieski
Znalazłem LIM-JUL AQP-LIM za 90$. Z Juliaca autobusem do Cuzco i potem autobusem do Arequipy.
Jest też LIM-AQP-CUZ JUL-LIM za 200$ ale to już ponad 2x więcej. Poza tym chciałem też się przejechać autobusem.
Ten pierwszy lot też super nie jest biorąc pod uwagę, że trzeba się przemieścić z JUL do CUZ (prawdopodobnie zabraknie czasu na Titicaca) ale chciałbym uniknąć powrotu autobusem z CUZ lub AQP do LIM który jest dłuższy od innych tras. A jeszcze daty ograniczają.
Pogrzebie jeszcze w tym multi to może coś znajdę lepszego dla mnie.

A czy Ty kupiłeś taki bilet w TACA? Jeśli tak to czy leciałeś już może? Miałeś jakieś problemy?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 25 Lut 2013 14:43 

niebieski
mordek napisał(a):
Znalazłem LIM-JUL AQP-LIM za 90$. Z Juliaca autobusem do Cuzco i potem autobusem do Arequipy.
Jest też LIM-AQP-CUZ JUL-LIM za 200$ ale to już ponad 2x więcej. Poza tym chciałem też się przejechać autobusem.
Ten pierwszy lot też super nie jest biorąc pod uwagę, że trzeba się przemieścić z JUL do CUZ (prawdopodobnie zabraknie czasu na Titicaca) ale chciałbym uniknąć powrotu autobusem z CUZ lub AQP do LIM który jest dłuższy od innych tras. A jeszcze daty ograniczają.

A czy Ty kupiłeś taki bilet w TACA? Jeśli tak to czy leciałeś już może? Miałeś jakieś problemy?

Dzięki! Wykorzystałem patent tylko w drugą stronę - LIM-JUL + CUZ-AQP-LIM! Polecam, wychodzi $160/osobę! :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 25 Lut 2013 17:42 
Awatar użytkownika

niebieski
mordek napisał(a):

nie leciałem ale z tego co jest napisane na stronce i w tym mailu, który dostałeś nie powinno być żadnych problemów.

#9 PostWysłany: 01 Mar 2013 23:50 

mordek napisał(a):

Hej Mordek!wybieram sie w czerwcu do peru, i własnie zainteresowały mnie Twoje znalezisko ;-)jestem ciekawa czy kupiłes te loty, jak ja sprawdzam na stronce Taca to tez mi wychodzi ponad 100 $ za dwa loty, wiec jest tanio. Daj znac dzieki
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 05 Mar 2013 14:43 

A czy orirntujecie się czy można w najniższej taryfie kupować na lcperu???
Tu wychodzi najtaniej ale nie mogę się do nich dodzwonić.
Może ktoś ma jakieś wiadomości na ten temat Bo lot z Limy do Cusco RT wychodzi coś ok 120 dolców.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 10 Kwi 2013 23:04 
Awatar użytkownika

niebieski
Parę osób pytało o mój lot na pw to napiszę tutaj.

Leciałem LIM-JUL AQP-LIM TACA Airlines. Bez żadnych dopłat (dla cudzoziemców, podatków itp).

To co zapłaciłem na stronie (90$) było kwotą całkowitą.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 10 Kwi 2013 23:57 

Loty: 65
Kilometry: 183 102
niebieski
pytanie, czy na tych trasach jakis catering byl? Moze nie najbardziej istotne pytanie, ale zawsze warto byc przygotowanym;)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 11 Kwi 2013 10:13 

Loty: 341
Kilometry: 691 144
złoty
Leciałem z TACA w 2009 MIA-GUA-MIA.
Już na trasach ponad 1,5h dają bardzo dobry catering. Nigdy nie widziałem by tak jak z TACA wózki z napojami jeżdziły niemal non-stop przez cały lot. Leciałem czyściutkim nowym A320. To z pewnością jedne z lepszych linii jakimi leciałem na krótkiej trasie. Pod każdym względem powyżej poziomu LOT, nie ma się czego obawiać ;)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 11 Kwi 2013 10:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Na obydwu odcinkach była taka jakby bułka/ciastko z serem w środku + słodkie ciastko. Całkiem niezłe.
Co mnie odrobinę zaskoczyło to, że poza standardowymi napojami do wyboru były również mocniejsze alkohole (Jack Daniels itp). Nigdy nie piję alkoholi w samolocie toteż nie wiem czy jest to standard ale pierwszy raz widziałem, żeby ktoś pił coś innego poza winem bądź piwem w Y.

W samolocie są takie małe ekrany co kilka rzędów i wyświetlane są seriale po hiszpańsku. Jak ja leciałem to było to Big Bang Theory i Two and a half men.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 11 Kwi 2013 18:58 

Loty: 65
Kilometry: 183 102
niebieski
dzieki za odpowiedz, na pewno skorzystam!!!

Dzis przy zakupie biletu LIM-JUL AQP-LIM spotkala mnie niemila niespodzianka, bo cena wzrosla z 90usd do 295usd. Problem jednak szybko rozwiazlem: wybieramy na stronie 'Change country = Peru' i cena wraca do pierwotnej warosci 90usd. Takze zachecam do skorzystania z tej opcji!!!! :D
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości