Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 41 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 08 Sie 2019 13:37 

niebieski
Zeus napisał(a):
Było nie raz opisane, także jest w regulaminie lotu.

Mogę poprosić o punkt tego regulaminu? Bo, kurczę, nie umiem znaleźć.

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#22 PostWysłany: 08 Sie 2019 16:55 

srebrny
@Pudelek Poszukaj na stronie Wizzair w " najczęściej zadawane pytania" .Jak nie znajdziesz to uwierz bardziej oblatanym .....w temacie ;)
 Profil Relacje PM off
vivere lubi ten post.

#23 PostWysłany: 08 Sie 2019 23:10 

niebieski
Poszukam :) Wierzyć wierzę, ale człowiek zawsze lubi mieć coś... na piśmie ;)

#24 PostWysłany: 08 Sie 2019 23:51 

niebieski
Pudelek napisał(a):
Zeus napisał(a):
Było nie raz opisane, także jest w regulaminie lotu.

Mogę poprosić o punkt tego regulaminu? Bo, kurczę, nie umiem znaleźć.

Nie można podać punktu regulaminu przewozów WizzAir, bo tam po prostu brak jest punktu o konieczności odbywania lotów w określonej kolejności, który to podpunkt pozwala tradycyjnym przewoźnikom na kasowanie rezerwacji.

Np. LOT:
Cytuj:
3.3. KOLEJNOŚĆ ODCINKÓW BILETU
Taryfy przewoźnika wymagają, aby poszczególne rejsy odbywały się z zachowaniem ich kolejności.

Lufthansa
Cytuj:
3.3.3 Jeżeli wybrałeś taryfę, która wymaga zrealizowana poszczególnych etapów podróży zgodnie z kolejnością podaną na bilecie, pamiętaj, że jeżeli nie wykorzystasz przewozu na poszczególnych odcinkach lub nie odbędziesz podróży w kolejności podanej bilecie lotniczym, nie zmieniając przy tym pozostałych danych podróży, dokonamy przeliczenia opłaty biletowej zgodnie ze zmienioną trasą.

British Airways
Cytuj:
3c2) Twój bilet traci ważność, jeśli nie korzystasz ze wszystkich kuponów w kolejności określonej na bilecie.

Swiss
Cytuj:
3.3.1 Bilet może zostać wykorzystany, jeżeli wszystkie jego Kupony zostaną wykorzystane w kolejności, w jakiej występują.

Emirates
Cytuj:
3.4.1 Bilet jest ważny wyłącznie dla przewozów wymienionych na Bilecie, z miejsca odlotu, przez dowolne Miejsca Międzylądowań, do miejsca docelowego. W przypadku wykorzystania Kuponów Lotniczych w sposób niezgodny z kolejnością określoną na Bilecie, Bilet traci ważność

i tak dalej... :)
 Profil Relacje PM off
Pudelek lubi ten post.
Pudelek uważa post za pomocny.

#25 PostWysłany: 20 Sty 2022 09:11 

Witam,

odgrzeje kotleta z 2017 roku bo nie znalazłem innych postów na ten temat. Mam zarezerwowany lot na jutro i lot powrotny w niedzielę. Niestety ze względów osobistych nie mogę polecieć. Anulowanie w Wizzair kosztuje kosztuje zgodnie z regulaminem: "Jeżeli do odlotu pozostało mniej niż 14 dni, opłata za niewykorzystane miejsce: ‎391 zł za pasażera za lot". Bilety kupiłem w cenach promocyjnych w dużo niższej cenie więc anulacja teoretycznie nie ma sensu. Czy poniosę jakieś konsekwencję jak nie stawię się na lot ? Z poprzednich postów wynika że nie ale chciałbym się upewnić.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 20 Sty 2022 09:14 

złoty
Żadnych konsekwencji nie poniesiesz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#27 PostWysłany: 20 Sty 2022 09:20 

A jest to gdzie w regulaminie wizzair ? Bo chciałbym być pewny na 100 % :)
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 20 Sty 2022 09:26 
Awatar użytkownika

złoty
To raczej przykład podejścia "regulamin sobie, życie sobie".
 Profil Relacje PM off

#29 PostWysłany: 20 Sty 2022 09:38 

Też tak myślę bo chyba logiczne jest, że jeżeli nie stawiamy się na lot to bilet przepada a leci powietrze aczkolwiek mógłby kupić to miejsce ktoś drożej i dlatego przewoźnik mógłby mieć pretensję. Dlatego miałem wątpliwości.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 20 Sty 2022 10:12 
Awatar użytkownika

srebrny
@MłodyJanek
No show - nie stawienie się w tradycyjnych liniach typu Lufthansa, LOT to możliwość odzyskania części kosztów, nawet przy bilecie bezzwrotnym w najniższej taryfie.
W przypadku Wizzair nic nie musisz robić ;)
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.
7 ludzi uważa post za pomocny.

#31 PostWysłany: 20 Sty 2022 10:53 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
MłodyJanek napisał(a):
abelincoln napisał(a):
To raczej przykład podejścia "regulamin sobie, życie sobie".

Też tak myślę bo chyba logiczne jest, że jeżeli nie stawiamy się na lot to bilet przepada a leci powietrze aczkolwiek mógłby kupić to miejsce ktoś drożej i dlatego przewoźnik mógłby mieć pretensję. Dlatego miałem wątpliwości.

M. in. dlatego linie stosują overbooking. Nikt do Ciebie pretensji mieć nie będzie.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

#32 PostWysłany: 20 Sty 2022 10:57 

ok, dziękuję za informację.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 20 Sty 2022 17:22 

Loty: 261
Kilometry: 782 938
Czy ktoś ma jakieś świeże doświadczenia z United? Interesuje mnie możliwość rezygnacji lub zmiany środkowego odcinka trasy. Domyślam się, że w taryfie Basic Economy nie zrobię modyfikacji za darmo, ale czy w ogóle jest taka opcja? Oficjalna strona przewoźnika twierdzi, że nie.
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 20 Sty 2022 17:30 

niebieski
Jezeli oficjalna strona przewoznika twierdzi, ze nie, to zostaje Ci a/ przeczytanie jeszcze raz warunkow taryfy b/ telefon na infolinie pt "a moze sie uda". Moze United zmieni rozklad to wtedy bedziesz mial o wiele wieksze szanse cos ugrac (a w dzisiejszych czasach zmiany rozkladu sa na porzadku dziennym).
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#35 PostWysłany: 15 Kwi 2022 19:24 

Witam, pierwszy raz spotyka mnie taka sytuacja że nie mogę stawić się na lot więc chciałbym dopytać ekspertów w temacie ;) Miałem w planie tzw "szybki strzał", jednodniówkę gdzie wylot z Polski miał być Ryanairem i powrót Wizz Airem, w związku z tym w obu przypadkach miałem wykupiony bilet w jedną stronę. Niestety ten pierwszy zepsuł mi plany zmieniając godzinę lotu o +8h więc wystąpiłem o zwrot środków. Zatem nie stawię się także na lot Wizz Aira. Anulacja biletu wiąże się z opłatą kilkaset PLN, a biorąc pod uwagę że bilet "upolowałem" za kilkadziesiąt PLN jest to zupełnie dla mnie nieopłacalne. Rozumiem że jeśli zaniecham temat, nie odprawię się i nie stawię na lot to Wizz Air nie będzie żądać ode mnie za to dodatkowej opłaty?
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 15 Kwi 2022 19:30 

srebrny
Nie będzie
LNR lubi ten post.
LNR uważa post za pomocny.

#37 PostWysłany: 15 Kwi 2022 19:30 

HON fly4free
nie będzie
nic nie rób
 Profil Relacje PM off
LNR lubi ten post.
LNR uważa post za pomocny.

#38 PostWysłany: 11 Sie 2024 20:59 

Cześć wszystkim
Czy Wizzair nakłada kary za to że nie polecę samolotem na który mam kupiony bilet ?
Anulowanie biletu nie opłacalne bo kosztował 69 zł
Proszę o pomoc bo nie wiem co robić teraz
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 11 Sie 2024 21:10 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Nie nakłada

BTW Gratki za wybór działu..
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.
kubus95 uważa post za pomocny.

#40 PostWysłany: 11 Sie 2024 21:15 
Awatar użytkownika

złoty
I pisanie przymiotników z NIE rozdzielnie
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 41 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości