Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 165 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 05 Lut 2021 16:23 
Awatar użytkownika

srebrny
A ktos z Was byl juz kiedys w ktoryms z tych hoteli Barcelo w PC? Bo ceny sa podobne, a opinie w internecie sa mieszane:
- Occidental Punta Cana - zdaje sie, ze jest po generalnym remoncie wiec standard calkiem OK, tyle ze na przyklad mniej basenow;
- Occidental Caribe - duzo atrakcji dla dzieci (zjezdzalnie w basenach, place zabaw), ale standard troche wymagajacy juz odswiezenia,
- Bavaro Palace - nad zatoka wiec spokojniejsze morze plus, ale i najdrozszy z tej trojki.

@Kian generalnie dzieci powyzej 6 roku zycia musza miec PCR. Ale nie dotyczy to tranzytu przez Hiszpanie (pewnie beda pytac o boarding pass na kolejny lot).

Loty do Azji w mega cenach od 1793 PLN❗🌏😍 Bali, Borneo, Filipiny, Tajlandia, Wietnam i inne 🔥✈ Loty do Azji w mega cenach od 1793 PLN❗🌏😍 Bali, Borneo, Filipiny, Tajlandia, Wietnam i inne 🔥✈
City break na południu Włoch za 416 PLN ☀️😎 Loty do Kalabrii + noclegi ze śniadaniami 🌋🍝 City break na południu Włoch za 416 PLN ☀️😎 Loty do Kalabrii + noclegi ze śniadaniami 🌋🍝
#42 PostWysłany: 05 Lut 2021 16:29 

platynowy
@Kian Tak dużo pytań, tak mało odpowiedzi... ;)
Ja wolę być w MAD dzień przed, tym bardziej, że nie wiadomo jak z tą zwrotnością oferty i też nie byłem jeszcze w MAD
Jeśli chodzi o testy to post #6, ms993 wrzucił cytat, że lecąc tam w ES będziesz w tranzycie, więc jak pokażesz boarding pass (myślę, że rezerwacja też powinna starczyć) to test nie jest potrzebny. Nie wiem natomiast jak to potraktują na lotnisku wylotu w PL/DE. Może napisz maila do lotniska wylotu PL/DE z opisem sytuacji i czy puszczą Cię bez testu skoro tranzyt. W razie czego będziesz miał maila-podkładkę na gate.
Na powrocie tranzyt w ES to samo, a do PL to już w Twojej gestii
Zeus lubi ten post.

#43 PostWysłany: 05 Lut 2021 16:35 
Awatar użytkownika

niebieski
Gadekk napisał(a):
@kuba0999 jak to wyszło cenowo? zniżka 5% za zapisanie się do programu?

U mnie wyszło 820 $ za 2 osoby w O Caribe więc cena SZTOS!
@Bajerglowa94 w MAD na pewno jeśli będzie otwarty.

Pamiętajcie, że tranzyt w Madrycie jest upierdliwy. Terminale nie łączą się więc nawet jeśli macie transfer, ale przylot i odlot z różnych terminali, to musicie mieć test!

Ostatnio edytowany przez kuba0999, 05 Lut 2021 16:39, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 05 Lut 2021 16:36 
Awatar użytkownika

srebrny
Testu nie trzeba jeśli nie opuści się lotniska (airside), czyli tylko z podręcznym.
Test będzie konieczny na powrocie do Polski w celu zwolnienia z kwarantanny (na dzisiaj).

Evelop z T4 a lufa z T1, więc dupa.
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 05 Lut 2021 16:42 
Awatar użytkownika

niebieski
solek napisał(a):
Testu nie trzeba jeśli nie opuści się lotniska (airside), czyli tylko z podręcznym.
Test będzie konieczny na powrocie do Polski w celu zwolnienia z kwarantanny (na dzisiaj).

Evelope odlatuje z 4 lub 4s. Lufa przylatuje na 2, Air Europe na 1 więc i tak musisz opuścić airside = test

#46 PostWysłany: 05 Lut 2021 16:45 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
i tak wspanialy plan idzie w piz....
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 05 Lut 2021 16:45 

Loty: 285
Kilometry: 460 659
złoty
@kuba0999 @solek @Kian
Dlaczego uważacie, że landside = test?
W FAQ hiszpańskiego ministerstwa zdrowia jest napisane inaczej:
Cytuj:
If they have to go through a health control to make a connection, they will have to prove that they are in transit by presenting the boarding pass for the second flight.

Zaktualizowany link: https://www.mscbs.gob.es/en/profesional ... 022021.pdf

Nie byłem tam, więc nie wiem na 100% jak jest, ale wg tych dokumentów fakt zmiany terminala nic nie zmienia i nadal liczy się jako tranzyt bez testu.
 Profil Relacje PM off
Bajerglowa94 lubi ten post.

#48 PostWysłany: 05 Lut 2021 16:49 
Awatar użytkownika

niebieski
U mnie info z infolinii Iberii sprzed ok. 3 tygodni. Mogło się w tym czasie coś zmienić.

#49 PostWysłany: 05 Lut 2021 16:49 
Awatar użytkownika

srebrny
Cytuj:
If the transit in Spain is carried out without leaving the international zone, the presentation of a AIDT will not be required. If the transit involves passing through border control centers and therefore entry into Spanish territory, it may be required to present an AIDT in the same terms as passengers whose final destination is Spain.
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 05 Lut 2021 16:53 

złoty
Czyli oni w ministerstwie sami nie wiedzą jak to jest (tylko ciekawe kto ma wiedzieć) - w jednym miejscu piszą, że nie trzeba, a w drugim, że "może trzeba". Tak czy inaczej nigdzie nie jest napisane, że definitywnie trzeba.

Ostatnio edytowany przez ms993, 05 Lut 2021 16:54, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 05 Lut 2021 16:53 
Awatar użytkownika

srebrny
Kian napisał(a):
i tak wspanialy plan idzie w piz....

Koszt PCR w hotelu na Dominikanie: 90 usd (ok. 75 eur).
O testach LAMP (tanszych niz PCR) przynamniej w hotelu nie slyszeli.

edit: aktualnie w MAD dzialaja tylko T1 i T4 (UX korzysta aktualnie z tego ostatniego).

#52 PostWysłany: 05 Lut 2021 16:58 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
Jade z rodzina wiec 4 tasty na wylocie i 4 na powrocie (w sumie z 3k pln) powoduja ze oferta nie jest juz taka wspaniala
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 05 Lut 2021 17:02 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja mam wylot 20 marca, więc do tego czasu może się jeszcze coś pozmieniać. Lamp kosztuje 237,50 PLN (więc i tak oferta będzie dobra), a na powrocie trzeba będzie kombinować.

18-28.03.2021 - mam POZ - MAD (via WAW) za 385 PLN RT. Najtańsza LH 20-28.03.2021 za ok. 490 PLN z WAW. Różnica w biletach, dojazdach i parkingu pokryje wartość testów LAMP na wylocie. Dojdą co prawda 2 noclegi w Madrycie, ale chętnie tam zostanę, ponieważ byłem tam tylko na przesiadce. - ta opcja do rozpatrzenia
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 05 Lut 2021 17:32 

platynowy
Panowie, dyskusje o testach jest słuszna i rzeczowa, ale zaraz ją może szlag trafić, jak na gate w miejscu wylotu się uprą na test. Przed chwilą dzwoniłem na WMI, przedstawiłem jak wygląda sytuacja, a dziewczyna po konsultacji z "ludźmi z Ryana" stwierdziła, że Ryan z racji tego, że nie oferuje przesiadek to nie interesuje ich, czy ktoś ma tranzyt i bez testu nie wpuszczą na pokład.

#55 PostWysłany: 05 Lut 2021 18:20 

złoty
@Bajerglowa94 - a czy to nie jest wtedy podstawa do odszkodowania za niesłuszne niewpuszczenie na pokład? Ale pewnie bez sądu by się nie obeszło.

Ja sobie odpuściłem po przeczytaniu opinii o ich hotelach na Dominikanie na Tripadvisorze. W najnowszych opiniach ciągle przewijają się te same problemy - problemy z jedzeniem (mało i niedobre), kolejki do wszystkiego i chamska obsługa - jak miałbym się jeszcze na miejscu denerwować, to sobie dam spokój.
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 05 Lut 2021 18:56 

platynowy
@ms993 nie wiem, ale wolę tego nie sprawdzać na sobie w gate.
Strona Ryana nie pisze nic o tranzycie, tylko że wszystkie paxy muszą mieć testy. Ale jednocześnie w szczegóły odsyłają do strony spth.gob.es, która wiemy co mówi..
Kopać z nimi mi się nie chce i po prostu zrobię ten test

#57 PostWysłany: 05 Lut 2021 20:41 

niebieski
1.Możecie podać godziny odlotu/przylotu w Madrycie?
2.Nie wszystkie hotele w tej ofercie mają AI w cenie? Ale na Dominikanie wszystkie?
3.Lista firm od testów z cenami, antygenowe chyba za darmo:
https://www.drtravelcenter.com/question ... y-country/
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 05 Lut 2021 21:42 

Ad1.
MAD 15:55 -> PUJ 19:45 (E90801);
PUJ 21:15 -> MAD 10:25+1 (E90802).

Godziny dla 20.02-27.02.
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 05 Lut 2021 22:06 

Zrobiłem rezerwacje telefonicznie i otrzymałem tylko potwierdzenie rezerwacji hotelu. Nie mam żadnej informacji o locie. Co w tym przypadku? Dostaliście jakieś potwierdzenie lotu?W poniedzialek zadzwonie raz jeszcze.
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 06 Lut 2021 01:36 

Loty: 20
Kilometry: 80 828
Gregggor napisał(a):
A ktos z Was byl juz kiedys w ktoryms z tych hoteli Barcelo w PC? Bo ceny sa podobne, a opinie w internecie sa mieszane:
- Occidental Punta Cana - zdaje sie, ze jest po generalnym remoncie wiec standard calkiem OK, tyle ze na przyklad mniej basenow;
- Occidental Caribe - duzo atrakcji dla dzieci (zjezdzalnie w basenach, place zabaw), ale standard troche wymagajacy juz odswiezenia,
- Bavaro Palace - nad zatoka wiec spokojniejsze morze plus, ale i najdrozszy z tej trojki.

Byłam w Occidental Caribe rok temu- pokoj bez rewelacji, baseny ok, animacje słabe, jedzenie dość roznorodne. Podobno Occidental Punta Cana lepszy.
Teraz jestem w Punta Cana, ale nie w hotelu. Plaże sa prawie puste, bardzo mało turystów. Z tego co mi mówił znajomy Dominikanczyk hotele, ktore sa otwarte bardzo tną koszty- słabsze jedzenie, mniej ludzi do obslugi, mniej animacji.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
juggler5 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 165 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości