Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 24 Lut 2010 13:28 

Witam,
wybieram się do Oslo i chciałam wydrukować karty pokładowe w dwie strony odrazu by mieć
problem już z głowy i spotkałam się z napisem (po wykonaniu już odprawy w jedną stronę) "Nie zezwalamy na odprawę online". Robię to pierwszy raz więc proszę o pomoc bo może po prostu jestem nie doinformowana:)
 PM off  

Ferie na Florydzie ☀️ Tydzień w Miami za 3676 PLN ✈️😎 Ferie na Florydzie ☀️ Tydzień w Miami za 3676 PLN ✈️😎
Przedświąteczna wycieczka na Lazurowe Wybrzeże 🌊🎄 Loty do Nicei i hotel za 719 PLN 🇫🇷 Przedświąteczna wycieczka na Lazurowe Wybrzeże 🌊🎄 Loty do Nicei i hotel za 719 PLN 🇫🇷
#2 PostWysłany: 24 Lut 2010 14:31 

Jaka linia? Ile dni przed odlotem chcesz się odprawić? Napewno w faq masz wszystko napisane.
 PM off
majcykowa lubi ten post.

#3 PostWysłany: 24 Lut 2010 14:43 

napisane jest na stronie wizzair ze od tygodnia do 3h przed lotem można wykonać odprawę online. Wykonałam ją dzisiaj, jutro wylatuję a wracam w sobote i chciałam już wydrukować w powrotną stronę również(bo wiem że jest taka możliwość a tutaj wychodzi że jednak na tej trasie nie).
 PM off  

#4 PostWysłany: 24 Lut 2010 15:17 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Wizz oficjalnie z odprawą online rusza od 1 kwietnia, na razie działa to testowo, wiec pewnie po prostu coś im się sypie.

#5 PostWysłany: 24 Lut 2010 17:04 

aha no to świetnie bo nie będę miała zbyt wiele czasu by tam drukować karty pokładowe (jak w ogóle wskoczy możliwość odprawy online) i dlatego chciałam zrobić to już tutaj. No nic albo na miejscu albo płacić w Oslo za odprawe na lotniskiu:/

ps co do faq na stronie wizzair nie widziałam ani jednej wzmianki o takim problemie który ja mam.
 PM off  

#6 PostWysłany: 24 Lut 2010 17:35 

ok, znalazłam sama przyczynę... http://wizzair.com/useful_information/web_check-in/
czyli i tak będę musiała płacić przez swoją nie uwagę.
Dziękuję za chęć pomocy.

pozdrawiam
 PM off  

#7 PostWysłany: 06 Mar 2010 06:37 

Dlaczego będziesz musiała płacić?
Jestem w podobnej sytuacji.
Kartę pokładową z Polski bez problemu wydrukowało, zaś dla lotu powrotnego jest "Nie zezwalamy na odprawę"
Czy na miejscu odprawa jest płatna?
Proszę o opinie jeśli ktoś był w takiej sytuacji.
Pozdrawiam
 PM off  

#8 PostWysłany: 06 Mar 2010 10:27 
Awatar użytkownika

Chyba coś weronika trochę namieszała, bo nigdzie nie widzę w cenniku wizzair ceny za odprawę - nie ma takowej ;) ale może pojawi się dopiero 1 kwietnia zobaczymy

więc sądzę, że po prostu odprawa w Oslo odbędzie się normalnie bez żadnych opłat dodatkowych :)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 06 Mar 2010 22:09 

ja ostatnio kupowałam bilet w wizz i dostałam takie info:

Cytuj:
Wizz Air wprowadza odprawę online

Wizz Air ma przyjemność ogłosić nową usługę odprawy online. Usługa ta jest obecnie dostępna dla wszystkich wylotów z następujących portów lotniczych:

Bruksela Charleroi (CRL)
Budapeszt (BUD)
Bukareszt (BBU)
Cluj-Napoca (CLJ)
Cork (ORK)
Doncaster/Sheffield (DSA)
Dortmund (DTM)
Eindhoven (EIN)
Frankfurt Hahn (HHN)
Gdańsk (GDN)
Glasgow Prestwick (PIK)
Goteborg (GSE)
Hamburg Lubeka (LBC)
Katowice (KTW)
Kolonia (CGN)
Liverpool (LPL)
Londyn Luton (LTN)
Malmo (MMX)
Memmingen (FMM)
Paryż Beauvais (BVA)
Piza (PSA)
Poznań (POZ)
Praga (PRG)
Sofia (SOF)
Sztokholm Skavsta (NYO)
Timisoara (TSR)
Tirgu Mures (TGM)
Turku (TKU)
Warszawa (WAW)
Weeze (NRN)
Wrocław (WRO)
Zagrzeb (ZAG)

Usługa ta będzie stopniowo rozszerzana na dalsze porty lotnicze i jej wprowadzanie zakończone zostanie wiosną 2010 r.

Odprawy przez Internet można dokonać od 7 dni do 3 godzin przed planową godziną odlotu i dotyczy ona zarówno pasażerów podróżujących z bagażem rejestrowanym, jak i bez.

Pasażerowie podróżujący wyłącznie z bagażem podręcznym powinni stawić się z wydrukowaną kartą pokładową bezpośrednio przy bramce wyjścia do samolotu nie później niż 30 minut przed odlotem.

Pasażerowie podróżujący z bagażem rejestrowanym powinni stawić się w punkcie oddania bagażu, po czym udać się do wyjścia do samolotu, nie później niż 40 minut przed odlotem.

W celu zapewnienia swym pasażerom jak najniższych kosztów i tańszych biletów, od 1 kwietnia 2010 r. Wizz Air wprowadza opłatę za odprawę na lotnisku. Opłata za odprawę na lotnisku uiszczona przy rezerwacji wynosić będzie 5 EUR lub 10 EUR, jeżeli zostanie opłacona na lotnisku w dniu odlotu. Odprawa online jest całkowicie bezpłatna.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 11 Mar 2010 13:56 

Kilka dni temu byłem w Oslo-Torp lecąc wizzair-em, w Polsce odprawa on-line, bezpłatnie a tam podszedłem tylko do miejsca odpraw pokazałem numer rezerwacji oraz dokument i dostałem kartę pokładową - beż żadnych dodatkowych kosztów oczywiście (przynajmniej na razie - niedługo wizzair chce wprowadzić jakieś opłaty za odprawy na lotnisku).

Dokument którym się posługiwałem to oczywiście tylko DOWÓD OSOBISTY. Na szczęście czasy paszportów w podróżowaniu po europie powoli się kończą ;-)

Pozdrawiam i życzę miłego latania ;-)
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości