Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 83 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 02 Sty 2014 22:12 

Witam ^^
Po zakończeniu studiów chciałabym się wybrać do Japonii, niestety nikt z moich znajomych nie jest zainteresowany wycieczką w tak odległe miejsce, a wyjazd w pojedynkę mnie nie przekonuje ^.~
Czy ktoś chce się dołączyć? Dokładny termin jeszcze nie ustalony :)
 Profil Relacje PM off  

🔥UWAGA❗🔥 Bezpośrednie loty na Wyspy Kanaryjskie (Fuerteventura) za 145 PLN 😱😍☀️ 🔥UWAGA❗🔥 Bezpośrednie loty na Wyspy Kanaryjskie (Fuerteventura) za 145 PLN 😱😍☀️
Zobacz najpiękniejsze zakątki Filipin 🌴😍 Boracay, Cebu i Palawan w jednej podróży za 3081 PLN 🌊☀️ Zobacz najpiękniejsze zakątki Filipin 🌴😍 Boracay, Cebu i Palawan w jednej podróży za 3081 PLN 🌊☀️
#2 PostWysłany: 02 Sty 2014 22:21 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 464 968
niebieski
Do Japonii zawsze chętnie się znowu wybiorę. Napisz na PM (musisz mieć 5 postów), może termin mi podpasuje i ogólny plan, żeby znowu się przelecieć.

#3 PostWysłany: 02 Sty 2014 22:54 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 8 613
Akurat lato to słaby moment na wizyte w Japoni.Najlepiej wiosna/sakura i jesień.
Lato w Tokyo jest dla hardkorów.
Jakbyś chciał to mam dobry nocleg w Tokyo.

#4 PostWysłany: 02 Sty 2014 23:19 

Wybieram się do Japonii właśnie na wiosnę.
Obecnie jestem na etapie poszukiwania taniego przelotu - niestety jestem nowicjuszką w temacie polowań na okazyjne bilety (na razie udało mi się znaleźć ok 2100 w obie strony Emirates, ale jestem przekonana, że można taniej).
Zaciekawił mnie "dobry nocleg w Tokyo" - chętnie posłucham też innych dobrych rad i tipów dotyczących Japonii.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 02 Sty 2014 23:35 
Awatar użytkownika

niebieski
Katrina napisał(a):
Obecnie jestem na etapie poszukiwania taniego przelotu - niestety jestem nowicjuszką w temacie polowań na okazyjne bilety (na razie udało mi się znaleźć ok 2100 w obie strony Emirates, ale jestem przekonana, że można taniej).

2100 to akurat dośc dobra cena. Raczej z polski nie da się taniej, więc bym kupował. Na Japonię za 1500, jak w zeszłorocznej bitwie nie ma co liczyć. Ostatnio co najwyżej z pragi było za niecałe 1900, ale trzeba doliczyć dojazd/dolot do innego kraju.

#6 PostWysłany: 03 Sty 2014 00:04 

Ja tez chętnie bym się wybrał do Japonii i ta promocja Emirates mi bardzo odpowiada. Wolałbym jednak wcześniej niż w lato :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 03 Sty 2014 21:28 

A jednak da się 1950 zł z Warszawy do Tokio 23.04-05.05.
Dało się taniej? Dało :)
To teraz wszystko jeszcze zaplanować i w drogę :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 04 Sty 2014 17:53 

Gratuluję Katrina ^u^

CamperWestfalia napisał(a):
Lato w Tokyo jest dla hardkorów..
Czemu? Pogoda/stada turystów czy coś innego? ;)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 04 Sty 2014 18:33 
Awatar użytkownika

niebieski
asia_asia90 napisał(a):
Lato w Tokyo jest dla hardkorów..
Czemu? Pogoda/stada turystów czy coś innego? ;)

Byłem juz w Japonii 2 krotnie podczas lata na kilka pobytów. Nie sądzę, że to dla hardocrów, chociaż pogoda daje czasami popalić. W lipcu i sierpniu najczęściej dość spore upały, nawet po 35-40 stopni i wilgotnośc 80-90% sprawia, że można poczuć się trochę jak w saunie, ale jest wbrew pozorom mało uciążliwe słońce. Poza tym od czasu do czasu popada, bo to pora deszczowa. W każdym razie po kilku dniach mozna się przyzwyczaić do aury i nie jest to takie uciążliwe. Wszystkie wewnętrzne pomieszczenia sa klimatyzowane, a w światyniach jest chłodno. Turystów oprócz miejsc typowo turystycznych jest małom więc to nie problem.

#10 PostWysłany: 11 Sty 2014 06:48 

Ja wybieram sie do Japonii 14 Lipca. Wylot z Sydney.
Tydzien w Japonii i 21ego lot do Warszawy ( z przesiadka w Zurich)
Plan: Tokyo, Kyoto, Nara i moze Nikko
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 14 Sty 2014 22:41 

Chętnie bym się wybrał, nawet planowałem samemu się wybrać pod sam koniec sierpnia ale z kimś zawsze jest ciekawiej :)
Daj znać kiedy planujesz się wybrać.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 14 Sty 2014 22:48 

Loty: 15
Kilometry: 12 258
niebieski
Akurat lato to słaby moment na wizyte w Japoni.Najlepiej wiosna/sakura i jesień.
Lato w Tokyo jest dla hardkorów.
Jakbyś chciał to mam dobry nocleg w Tokyo.

daj namiar na nocleg w Tokio
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 15 Sty 2014 20:00 

Chętnie się dołacze do podrozy , dodam jeszcze ze od 3 lat ucze sie japonskiego wiec moze bede uzyteczny hmmm?.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 16 Sty 2014 01:15 
Awatar użytkownika

LKay napisał(a):
Katrina napisał(a):

2100 to akurat dośc dobra cena. Raczej z polski nie da się taniej, więc bym kupował. Na Japonię za 1500, jak w zeszłorocznej bitwie nie ma co liczyć. Ostatnio co najwyżej z pragi było za niecałe 1900, ale trzeba doliczyć dojazd/dolot do innego kraju.

Tak czy siak chyba by się opłacało - można dorwać bilety z PB (np. z Gdańska do Pragi na koniec stycznia, czyli termin dość bliski, za 30zł), które nie przekroczą na pewno 200zł, a może da się uszczknąć dzionek na zwiedzanie Pragi :D Choć podejrzewam, że jak ktoś wybiera się do Japonii, to okoliczne stolice ma obskoczone po pięć razy...
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 16 Sty 2014 18:26 
Awatar użytkownika

Witam,
Także chętnie wybiorę się do Japonii, ale raczej wiosną lub jesienią. Z tego co czytałam to najlepiej pojechać tam na dłużej, tak na 3 tygodnie.

Jeśli coś się będzie kluło, chętnie się dopiszę :)
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 16 Sty 2014 19:38 
Awatar użytkownika

Witam wszystkich serdecznie.
Chętnie dołącze do wyprawy. Byłem w Japonii w zeszłym roku 2 razy, więc być może moje doświadczenie okaże się pomocne. Głównie przebywałem w Tokio, ale również w okolicznych regionach. Nie mam konkretnego terminu - jestem pod tym względem elastyczny. Wydaje mi się że okolice kwietnia byłyby dobrym terminem. Jakby ktoś był zdecydowany proszę o kontakt ;) ( e-mail: wmaciek2@wp.pl )
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 16 Sty 2014 19:44 
Awatar użytkownika

Loty: 625
Kilometry: 828 085
niebieski
ja lece w marcu jakby ktos pytal ;)

#18 PostWysłany: 16 Sty 2014 20:53 
Awatar użytkownika

Ja tak myślę o maju (po 7 bo wcześniej jest Golden Week w Japonii i będzie wzmożony ruch samych Japończyków :D ). W kwietniu tego roku nie mogę .. inne plany, ale przyszły rok byłby ok :P
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 16 Sty 2014 21:37 
Awatar użytkownika

W maju, a zwłaszcza w jego drugiej połowie, zaczynają być dokuczliwe gorąco. W pomieszczeniach jest ok, bo wszędzie jest porządna klima. A w kwietniu można sie załapać jeszcze na kwitnienie wiśni i temperaturka bedzie idealna.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 16 Sty 2014 22:13 
Awatar użytkownika

Wierzę Ci na słowo, chociaż patrzyłam na pogodę i wychodzi, że jest tam ok.23 stopnie. Tak jak pisałam, pomimo , że bardzo chciałabym obejrzeć sakury, to nie pasuje mi kwiecień. Jestem zapalonym fotografem tzn. fotografuję wszystko na swojej drodze, więc zdjęcia na pewno byłyby wspaniałe.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 83 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość