Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 100 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 23 Lut 2015 01:02 

MareQ napisał(a):
Czy w nawigacji Sygic są też mapy zawierające np. Kanary bądź Maderę, bo jeśli tak to chętnie skorzystam z tej aplikacji?

Kanary na pewno, właśnie korzystałem na Teneryfie, wykorzystałem bezpłatną 7-dniową wersję i było wszystko ok. Gdy ostatniego dnia pobytu skończył się okres próbny to tak jak wspomniał john_doe mapy nadal były dostępne (nawet wyszukiwanie miejsc, wytyczanie tras i lokalizowanie gdzie się aktualnie jest na trasie nadal działa, po prostu przestaje nawigować)
 Profil Relacje PM off  

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#42 PostWysłany: 23 Lut 2015 01:20 

Loty: 24
Kilometry: 59 276
tez smigalem na sygicu mialem na telefonie a jak sie skonczyl termin wystarczylo cofnac date i wszystko bylo jak trzeba :D

#43 PostWysłany: 24 Lut 2015 07:29 

Loty: 89
Kilometry: 190 775
Za czasów świetności Galaxy S2 korzystałem z Sygica - bardzo dobra nawigacja, również polecam. A w tej chwili to najprostsze w użyciu jest Here Maps :)

#44 PostWysłany: 24 Lut 2015 08:13 

Loty: 44
Kilometry: 49 173
niebieski
MareQ napisał(a):
Czy w nawigacji Sygic są też mapy zawierające np. Kanary bądź Maderę, bo jeśli tak to chętnie skorzystam z tej aplikacji?

Fuerteventura testowana na here w poprzednim tygodniu i świetnie się sprawuje, trochę jestem zdziwiony jej małą popularnością na forum, bo według mnie to najlepsza nawigacja off-line.

Wysłano z Galaxy Note 4

#45 PostWysłany: 24 Lut 2015 09:30 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 46 405
niebieski
Również polecam Here Maps

#46 PostWysłany: 24 Lut 2015 11:28 

Here maps byłaby ok gdyby można było dodawać pośrednie punkty,
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 24 Lut 2015 11:59 

niebieski
Punkty pośrednie, POI wzdłuż trasy, w ogóle lepsze i rozsądniejsze szukanie POI, omijanie przeszkód, realny wpływ na wyznaczoną trasę (Sygic ma drag&drop, ale też opcję "jedź obok"), mapy offline o rozsądnym rozmiarze- te wszystkie braki w Here to cały czas aktualne zarzuty.

Za to zarządzanie ulubionymi + integracja z serwisem here.com to ogromne udogodnienie.

No ale cóż- ta aplikacja, jak spora większość, jest dostosowana do realiów amerykańskich a nie europejskich.
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 24 Lut 2015 12:10 

Ja jestem zadowolony z TomTom. Jezdzilismy troche po Francji, UK, Holandii, Niemczech. Dozywotnie aktualizacje map w cenie.
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 24 Lut 2015 12:17 

TomTom jest spoko, mi również w zupełności wystarcza, co prawda aktualizacje Polski mogłyby być częściej i bardziej dokładne, używam również maps.me
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 24 Lut 2015 18:56 

Loty: 11
Kilometry: 14 838
Jestem zdziwiony, ze nikt jeszcze nie wspomniał o serii map "Android Top Apps". System działa offline, kiedy sciagniemy na telefon mapę danego regionu. Ma dokładną nawigację (pieszą, rowerową i samochodową), można zapisywać ulubione miejsca i grupować je w zakładkach.

Osobiście uzywałem Map of UK i Mapa Polski. Nie mogę absolutnie narzekać na działanie. Jedyną wadą moze być fakt, że nie zawsze znajdziemy dany numer ulicy/klatki (baza wciąż jest uaktualniana), ale na pewno są wszystkie ulice. Dodatkowo mamy zaznaczone takie miejsca jak sklepy, poczta, bary itd. Osobiscie nie wyobrażam sobie podrózowania bez tej aplikacji w Glasgow, gdzie akurat jej używałem i zawsze pozwalała mi znaleźć destinejszyn plejs :)
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 24 Lut 2015 22:13 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
man4business napisał(a):
maps.me
Posiada mapy w wersji bez i z nawigacją, mapy bardzo dokładne (openstreet maps)

Polecam tą nawigację.
Testowałem aplikację w Brazylii. Wszystko działa płynnie bez zacięć.

BTW.
Wcześniej działałem na Sygic i Maps.Me stawiam wyżej niż nawigację "S"

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 25 Lut 2015 12:49 

Kilometry: 190 775
Korzysta ktoś ogarnięty z AutoMapy, tak aby porównać ją do Maps.me, Sygic czy Here?

#53 PostWysłany: 25 Lut 2015 13:40 
Awatar użytkownika

Maps.me jest rewelacyjne jeśli chodzi o płynność i odświeżanie kierunku na mapie po zrobieniu każdego kroku w realu.

Jednak jest jedna rzecz co mnie zniechęciła, mianowicie: Rosjanie i to ogromna firma kupiła ostatnio te mapy i zrobiła je darmowymi, a mnie się już zapala żółte światełko. Nie lubie instalować sobie ewentualnych backdoorów.

Przerzuciłem się na Osmand+ i muszę powiedzieć że te mapy są jeszcze lepsze, można nałożyć różne poi, jak np. linie metra i masę innych rzeczy, a jak się nie chce to wyłączyć lub zmienić przezroczystość. Do tego mapy są bardziej podzielone, więc to mniejsze pakiety danych. W wersji darmowej możemy 10 takich map ściągnąć.
Natomiast z minusów, już tak nie odświeża idealnie jak maps.me, choć po przetestowaniu i tak za całokształt wole osmand+
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 27 Lut 2015 22:36 
Awatar użytkownika

czy któraś z darmowych aplikacji z mapami będzie dobrze działać w USA?
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 27 Lut 2015 22:52 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Osmand ma mapy praktycznie każdego kraju na świecie, także USA
 Profil Relacje PM off
b.montana uważa post za pomocny.

#56 PostWysłany: 10 Mar 2015 07:52 

niebieski
nawigacja sygic: przechodził ktoś może z androida na iOS?
support sygica odpowiedział, że muszę kupić nową licencję z appstore; nie ma możliwości przejścia z jednego systemu na drugi z zastosowaniem wcześniejszego product code. Nie uśmiecha mi się płacenie drugi raz za to samo.
Można to jakoś obejść?
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 18 Mar 2015 19:48 

Kilometry: 200 016
Pojawiła się nowa wersja TomTom dla Androida - w wersji jak dla nawigacji TomTom Go. Polecam przetestowanie - można pobrać mapy, bezpłatne jest 75 km nawigacji w miesiącu.
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 18 Mar 2015 19:53 

niebieski
ja przerobiłem kilka i wróciłem do Sygica, w najnowszej wersji według mnie jest to najlepsza propozycja
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 18 Mar 2015 20:36 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
JIK napisał(a):
BTW.
Wcześniej działałem na Sygic i Maps.Me stawiam wyżej niż nawigację "S"

A jakieś szczegóły, gdzie się bardziej sprawdziła, albo jakie funkcje na +/-?
Może nie doceniam maps.me, a korzystam równolegle z sygiciem :(
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 18 Mar 2015 21:38 

Loty: 24
Kilometry: 59 276
Orientuje sie ktos czy ktoras posiada mapy Dominikany (oprocz sygic bo wiem ze nie ma)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 100 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość