Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Wrz 2025 12:12 

Loty: 88
Kilometry: 179 929
srebrny

Dokąd
  • LAX

Data wylotu
  • 12.08.2026

Data powrotu
  • 24.08.2026

Długość pobytu
  • 11-12

Bagaż
  • Duży bagaż podręczny

Liczba pasażerów
  • 3

Sam znalazłem
  • LH 2300 BA 2100

Dodatkowe informacje
  • Nie wiem czy to dobry dział, ale moje pytanie obejmuje kilka zagadnień i zastanawiałem się jak je ugryźć? Ogólnie ta cena BA jest dla mnie satysfakcjonująca i jestem skłonny to już klepnąć i zająć się innymi wyjazdami. Z drugiej strony zbieram mile w M&M i rodzi się w głowie pytanie, czy warto dopłacić te 200 zł/os dla otrzymanych mil?

A kolejne pytanie to jak względnie dokładnie zweryfikować ilość mil jakie potencjalnie mogę otrzymać? W kalkulatorze M&M trzeba podać klasę rezerwacyjną, a jej nie znam.

Zastanawiam, się czy tam nie będzie jakaś śladowa ilość mil. Z drugiej strony w przyszłym roku mam loty TK BER-SGN zgłoszone jako M&M*, do kupienia lot do BCN + jakiś city break po Europie. Teoretycznie mógłbym się zbliżyć do FTL. Za specjalnie się na tym nie znam, ale czy jest jakaś szansa i w tym momencie lepiej wziąć LH?

*kalkulator pokazuje mi 160 pkt.
 Profil Relacje PM off  

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#2 PostWysłany: 15 Wrz 2025 12:43 
Awatar użytkownika

Loty: 91
Kilometry: 122 295
nie wiem które dokładnie połączenie patrzysz, ale myślę, że w najtańszej klasie rez. tam nie będzie więcej jak 1500 mil za ten lot LH. musisz zrobić rachunek sumienia czy 1500 mil + punkty za 200 zł to oplacalny deal dla ciebie
 Profil Relacje PM off
bruce09lili lubi ten post.

#3 PostWysłany: 15 Wrz 2025 12:48 

HON fly4free
bruce09lili napisał(a):
*kalkulator pokazuje mi 160 pkt.
Mil będzie tyle co kot napłakał, bo są wyliczane na bazie ceny biletu. Jedyny sens to punkty statusowe - 60 pkt za każdy odcinek międzykontynentalny (oczywiście LH sama sobie definiuje granice kontynentów) i 20 pkt za każdy inny - to w klasie ekonomicznej. Zatem, lot do USA z przesiadką we FRA czy MUC, to właśnie 20+60+60+20 pkt. Jeśli bez przesiadki, to odpadłyby te po 20. Jeśli planujesz FTL, to możesz brać LH, choć na mój gust, to jest trochę za wcześnie.
 Profil Relacje PM off
bruce09lili lubi ten post.

#4 PostWysłany: 15 Wrz 2025 13:27 

Loty: 88
Kilometry: 179 929
srebrny
Muszę się zastanowić. Czasu jest sporo.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości