Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 20 Maj 2017 12:48 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Jak w temacie.
HereWeGo używam do nawigacji pieszej. Przed wyjazdem pobieram zawsze mapy kraju lub regionu. W tym przypadku była to mapa Berlin/Branderburgia. Kilka wyjazdów korzystałem bez problemów, wiec bardzo zdziwiłem się gdy spacerując po Berlinie spojrzałem w pewnym momencie a na ekranie miałem tylko znaczek punktu gdzie się znajduję a nie było mapy i wyświetlił się komunikat ze jestem offline i potrzebuję włączyć online. Tego samego dnia wcześniej, oraz poprzedniego problem nie występował. Mapa wczytała się dopiero po podłączeniu do hotelowego wifi.

Przede wszystkim chciałbym jak najbardziej zabezpieczyć się na przyszłość. Czy ktoś ma doświadczenie z tą aplikacją?
Pewno najbezpieczniej będzie przed każdym wyjazdem pobrać mapę do HereWeGo i jeszcze jednej nawigacji.
 Profil Relacje PM off  

Zimowe wczasy na Malcie 🌞🏝️ 7 dni w 4* hotelu z wyżywieniem za 1531 PLN Zimowe wczasy na Malcie 🌞🏝️ 7 dni w 4* hotelu z wyżywieniem za 1531 PLN
Tydzień na Teneryfie za 1829 PLN 🌤️🏖️ Loty z Warszawy i pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Tydzień na Teneryfie za 1829 PLN 🌤️🏖️ Loty z Warszawy i pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#2 PostWysłany: 20 Maj 2017 13:06 

Bo winna nie jest nawigacja, a.....gęsta wysoka zabudowa miejska przez co nawigacja nie łączy się z satelitami

A online co logiczne sobie radzi czy jest w stanie sobie poradzić każda nawigacja DLATEGO ładnie prosi

Ja staram się wyjść na otwartą przestrzeń plac i wtedy znowu wytyczam trasę
 PM off  

#3 PostWysłany: 20 Maj 2017 13:21 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Dzięki za odpowiedź ale bardzo wątpię żeby to była przyczyna.
Tu nie chodzi o brak ustalenia pozycji z satelit, a o niewczytanie mapy.

Poza tym nie byłem w gęstej ani wysokiej zabudowie wtedy. Rozumiem czemu czasem każda nawigacja może mieć problem z ustaleniem pozycji z satelit.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 20 Maj 2017 13:30 
Awatar użytkownika

Loty: 97
Kilometry: 221 758
niebieski
Używam HereWeGo regularnie od około 6-7 lat (jeszcze w dawnych czasach to się nazywało Nokia Maps, a potem Ovi Maps). W tym czasie tak ze 2 razy zdarzyło mi się, że fragment pobranych offline map zniknął. Prawdopodobnie jest to kwestia jakiegoś błędu zapisu/odczytu. Konieczne było skasowanie i pobranie od nowa danego regionu.
 Profil Relacje PM off
onufry_z uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości