Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 14 Sie 2013 18:30 

niebieski
Hej,

kupowałem ostatnio bilet w WizzAir i założyłem sobie w końcu konto WDC, w związku z czym otrzymałem fakturę. Niestety na fakturze jest mój adres i NIP, ale nie ma...nazwy firmy.

Jest podany numer telefonu za 3.66 zł/minuta. Podejrzewam, że skasują mnie około 50 zł za takie połączenie i całe wrzucanie faktury w koszty minie się z celem.
Jak skontaktować się zatem z linią, aby podesłali po poprawną fakturę? Pod jaki ew. adres mogę wysłać Notę Korygującą?
 Profil Relacje PM off  

Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎 Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎
Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN
#2 PostWysłany: 14 Sie 2013 19:26 

Loty: 167
Kilometry: 238 895
Jeżeli nie zależy Ci na czasie, możesz wysłac do nich maila poprzez formularz kontaktowy na stronie Wizzair. Niestety czas oczekiwania na odpowiedź to minimum 5-7 dni. Kiedyś kontaktowałem się z nimi za pośrednictwem tego formularza i odpowiedź przyszła z : customerrelations.hu3@wizzair.com - może warto spróbowac wyslac e-mail pod ten adres.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 14 Sie 2013 19:33 
Awatar użytkownika

niebieski
Ewentualnie skorzystaj z jakiegoś VOIP, i zadzwoń na np. izraelski numer po cenie mniejszej niż mógłbyś zapłacić za zwykłe połączenie w kraju ;)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 26 Sie 2013 11:22 

Zgodnie z prawem, do wrzucenia w koszty lotów międzynarodowych wystarczy posiadanie opłaconej rezerwacji i samo jej potwierdzenie. Nie ma konieczności posiadania faktury za taki lot, co więcej przewoźnik nie ma obowiązku takowego wystawiać i często przewoźnicy z tego korzystają. Także spokojnie możesz to dodać do kosztów i nie dzwonić do Wizzair.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 26 Sie 2013 12:22 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
W momencie zakupu biletu podaje się dane do faktury.

Jeśli lecę służbowo, to wpisuję nazwę firmy, NIP itd.

Ale np. Ryanair nie wystawia faktur, zawsze do rozliczenia wystarczyło mi ich potwierdzenie mailowe.

Ale najlepiej sprawdź u siebie w firmie, co wymagają lub w US, jeśli masz własną.

#6 PostWysłany: 27 Sie 2013 13:55 

niebieski
Ja wiem, że moge wrzucić na Dowód Wewnętrzny i zawsze tak robiłem. Ale skoro Wizz odkąd zarejestrowałem się w WDC wysyła faktury to chciałbym, aby robił to poprawnie :)
Okazało się, że faktura była dobra tylko Preview z OSX nie wyświetlał częśći danych. Pod Acrobat Readerem było OK.

Natomiast wczoraj dostałem nową fakturę i tym razem dostałem imienną, z pominięciem nazwy firmy, nip itd.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości