Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 47 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 05 Lip 2021 08:18 
Awatar użytkownika

Loty: 970
Kilometry: 2 125 130
HON fly4free
Bezproblemowo. Tylko nie zapomnij o rejestracji na granicy. Pogranicznicy tylko z daleka oglądali mój paszport i nic nie mówili o rejestracji. Wyjeżdżałem innym przejściem i pytali o ten papier ale mnie puścili.
EU covid passport działa na lotnisku w KIV.
dajkamienia lubi ten post.
dajkamienia uważa post za pomocny.

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#42 PostWysłany: 28 Lip 2021 14:31 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Dla pewności dopytam bo Mołdawia nie jest szczególnie popularnym kierunkiem wyjazdowym i informacji w internecie nie ma przesadnie dużo - czy aby wjechać do Mołdawii drogą powietrzną potrzeba przed podróżą wypełniać jakieś formularze czy nie trzeba nic robić tylko zabrać ze sobą w podróż potwierdzenie zaszczepienia?
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 28 Lip 2021 14:58 
Awatar użytkownika

Loty: 716
Kilometry: 986 186
platynowy
Nic nie trzeba robić (w sensie oprócz szczepienia/testu)

Edit:

z tego co pamiętam to rozdają w locie jakieś PLFy, ale później nikt ich nie sprawdza, więc bez sensu wypełniać
 Profil Relacje PM off
elwirka lubi ten post.
kemot uważa post za pomocny.

#44 PostWysłany: 28 Lip 2021 23:39 

Ja nie wypełniłem tego formularza w Locie bo faktycznie nikt tego później nie sprawdzał (można powiedzieć że się wypełniało online i stewki dają spokój) a już na samym lotnisku w Kiszyniowie poza paszportem to zerkali, podkreślam zerkali nie skanowal - na certyfikat (w komórce) ale to też nie wszyscy. Mi np sprawdzali tylko paszport i nic więcej.
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 08 Wrz 2021 23:18 

Wjeżdżał ktoś na Mołdawię marszrutką z Ukrainy? Jeżeli tak to czy na przejściu przechodzi zaświadczenie o szczepieniu z IKP? I jeszcze pytanie o pieniądze czy brać dolary na wymianę czy wypłacać gotówkę z bankomatów?
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 09 Lis 2021 18:19 

Loty: 129
Kilometry: 330 811
Świeży update - na granicy w Kuchurchan (przekraczana pieszo) sprawdzają tylko paszport + paszport covidowy. Żadnych pytań ani problemów, dostajesz jedynie kartę migracyjną. W powrotną stronę, w pociągu Kiszyniów - Odessa, na granicy: kontrola paszportu, paszportu covidowego i ubezpieczenia. Wszystko bezproblemowo, dość szybko i sprawnie. Co do sytuacji na miejscu - maseczki w zamkniętych pomieszczeniach, ale w sumie sporo ludzi nosi pod nosem. W knajpach bez paszportu covidowego nie usiądziesz - zarówno w Kiszyniowie jak i w Tyraspolu. Na granicy Naddniestrza i Mołdawii sprawdzane tylko paszporty, nie odebrano nam kart migracyjnych.
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 19 Mar 2022 14:59 

Z dniem 16 marca zlikwidowano wszelkie ograniczenia COVID-19 podczas przekraczania granicy z Mołdawią. Dotyczy to zarówno granicy z Ukrainą, jak i pozostałych.
Ruch lotniczy w Mołdawii jest zawieszony. Najbliższym dostępnym lotniskiem jest Iași (IAS). Rumunia także zlikwidowała ograniczenia w przekraczaniu granicy.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 47 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość