Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM PRZYPOMINAM, ŻE JEST TO OTWARTE FORUM I TAK JAK WY I JA, TEŻ PRACOWNIK BANKU MOŻE JE CZYTAĆ, NAWET TAKI SPECJALNIE ODDELEGOWANY, BY ŁATAĆ CO TRZEBA. MIŁEGO DNIA.

Od 20 lutego 2024 r. Bank Pekao S.A. oferuje karty kredytowe we współpracy z Miles and More

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem zyskują:
- 1000 mil powitalnych po pierwszej transakcji kartą (mile powitalne pojawiają następnego dnia po zaksięgowaniu pierwszej operacji)
- Mile za transakcje – im wyższy pakiet karty, tym więcej mil Miles & More!
Pakiet Platynowy: 6 zł = 1 mila
Pakiet Złoty: 10 zł = 1 mila
Pakiet Standard: 20 zł = 1 mila
- Ochronę przed utratą ważności mil zgodnie z zasadami Miles & More

Bank nalicza mile za płatności w sklepach stacjonarnych i w internecie, wypłaty gotówki w bankomatach oraz za przelewy z karty.
Mile za operacje pojawiają się rano następnego dnia po zaksięgowaniu.

Kartę można dodać do google wallet i apple pay bez posiadania fizycznej karty - w aplikacji jest opcja pokaz dane karty (Nr. Karty, Ważność i Kod pojawia się w aplikacji).

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem z Miles & More w Pakiecie Złotym i Platynowym dodatkowo mogą korzystać z bezpłatnej odprawy Business Check-in na lotnisku Chopina w Warszawie podróżując liniami lotniczymi PLL LOT.

Informacje na stronie banku: https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... ieram-mile

Jak sprawdzić ważność mil: pytania,1574,5236&p=1532690&hilit=JSON#p1532690

jeśli klikasz "spłać kartę" to jest limit nadpłaty 30%, jeśli zrobisz "zwykły przelew" to można więcej.

Można również samodzielnie zmienić limit karty dodatkowej. Posiadacz karty głównej musi zalogować się na swoje konto i wejść w zakładce "twoje produkty" w kartę dodatkową - tam kliknąć "..." (trzy kropki) i wejść w "zmień limit karty".

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4764 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 235, 236, 237, 238, 239  Następna
Autor Wiadomość
#4741 PostWysłany: 16 Sie 2025 09:59 
Awatar użytkownika

platynowy
kostek966 napisał(a):
W bezcennych chwilach sami zastępują zastrzeżoną kartę nową, zmienia się tylko numer karty, poprzednie transacje są widoczne, a nowe naliczają się normalnie, nic nie trzeba robić

Doprecyzuje od siebie kwestię BCH przy zastrzeżonej karcie.
Nowa karta jest dodawana automatycznie do istniejącego konta BCH, ale na nowym subkoncie (subkonta wybiera się po zalogowaniu na konto, wybierając kartę starą lub nową). Punkty liczą sie oddzielnie i zaczyna się od początku dla nowej karty na odrębnym nowym subkoncie. Zdobyte do tej pory punkty są odrębnie do wykorzystania na starym subkoncie. Wszystkim można zarządzać na tym samym koncie głównym.
 Profil Relacje PM off  

Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN
Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥 Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥
#4742 PostWysłany: 16 Sie 2025 12:26 
Awatar użytkownika

złoty
U mnie jest tak jak napisałem, miałem 1 kartę na koncie, przez kilka dni stara karta zniknęła ale punkty były, nowa wskoczyła sama i punkty dalej się naliczają do starego konta, nie widzę starej karty i nie ma subkont
 Profil Relacje PM off  

#4743 PostWysłany: 17 Sie 2025 08:48 

jesli chodzi o bezcenne chwile to moze tez zalezec kiedy probowaliscie. kiedys punkty dodatkowej karty rowniez wpadaly na konto glownej karty, a po zmianie karty to juz tak nie dziala i tlumaczenie banku bylo ze ten pierwszy sposob byl nieprawidlowy i oni to naprawili
 Profil Relacje PM off  

#4744 PostWysłany: 20 Sie 2025 21:52 
Awatar użytkownika

platynowy
pawfazi napisał(a):
Czy po zastrzeżeniu karty kredytowej i wyrobieniu od razu nowej karty w miejsce zastrzeżonej:
- dotychczasowy numer programu MM automatycznie podpięty jest pod nową kartę i nie trzeba na nowo zgłaszać?
- punkty za transacje nowa kartą automatycznie wpadają na poprzednie konto do programu Bezcenne Chwile i nie trzeba na nowo zgłaszać?

Odpowiem sam na pierwsze pytanie w sprawie numeru MM po zastrzeżeniu karty:
Nic nie trzeba zgłaszać - wszystko dzieje się automatycznie, więc jest to dobrze zrobione :-)
 Profil Relacje PM off
benedetti lubi ten post.
benedetti uważa post za pomocny.

#4745 PostWysłany: 30 Sie 2025 20:33 
Awatar użytkownika

srebrny
Jeśli ktoś jeszcze nie odebrał obrączki od Chopina, to żubr aktualnie występuje w zagrodzie pod bramkami 36-37

#4746 PostWysłany: 30 Sie 2025 20:46 
Awatar użytkownika

Loty: 49
Kilometry: 69 391
srebrny
@kameander ta obrączka na pewno jest za darmo? Ja jestem już klient PeKaO SA to mogę dostacvtaka obroczke?
 Profil Relacje PM off  

#4747 PostWysłany: 30 Sie 2025 21:10 
Awatar użytkownika

srebrny
@ted07 Tak, właśnie jedną dostałem za free.

#4748 PostWysłany: 31 Sie 2025 10:17 

niebieski
Tak, "starzy" klienci też dostają mimo że regulamin mówi coś innego.
 Profil Relacje PM off  

#4749 PostWysłany: 01 Wrz 2025 11:46 
Awatar użytkownika

HON fly4free
kameander napisał(a):
Jeśli ktoś jeszcze nie odebrał obrączki od Chopina, to żubr aktualnie występuje w zagrodzie pod bramkami 36-37

W niedzielę o 18.30 pewno nie ma szans?
 Profil Relacje PM off  

#4750 PostWysłany: 01 Wrz 2025 11:56 

srebrny
Jak coś to w Krakowie też widziałem stoisko żubra (jakoś chyba w okolicy bramek 7-9). I coś tam było o tych obrączkach na reklamie przed stoiskiem.
Nie jestem zainteresowany tematem, więc nie dopytywałem o szczegóły - ale zakładam, że podobne zasady wydawania jak w WAW.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4751 PostWysłany: 01 Wrz 2025 12:18 
Awatar użytkownika

srebrny
@onufry_z Wprawdzie w sobotę, ale odbierałem jakoś koło 19-20.
onufry_z lubi ten post.

#4752 PostWysłany: 01 Wrz 2025 21:14 

Czy jeżeli robie zwrot towaru i zwrot płatności jest w gotówce albo na inne konto niż karta z której była płatność to cofną przyznane mile czy nie ?
 Profil Relacje PM off  

#4753 PostWysłany: 01 Wrz 2025 21:45 

Nie cofną mil
 Profil Relacje PM off  

#4754 PostWysłany: 03 Wrz 2025 14:19 

Loty: 316
Kilometry: 549 712
niebieski
Czy jeśli mam limit na karcie 10000 zł, a potrzebuję zapłacić 10400 zł jednorazowo za rezerwację na bookingu to jeśli nadpłacę te 400 zł to przejdzie czy nie? Podwyższenie limitu na szybko nie wchodzi w grę, bo nie mam oferty "na klik".
 Profil Relacje PM off  

#4755 PostWysłany: 03 Wrz 2025 14:23 

niebieski
Przejdzie
 Profil Relacje PM off
Digzy uważa post za pomocny.

#4756 PostWysłany: 11 Wrz 2025 12:03 

Podpowiecie, czego jeszcze mogę się spodziewać po wspaniałym banku Pekao S.A. ? Pomijając to, że niemal wszystko trzeba załatwiać w oddziale, co w każdym normalnym banku załatwiłoby się w kilka minut telefonicznie, a pracownicy tego banku w większości średnio ogarniają rzeczywistość i chyba chcą dotrwać do emerytury ?

Moja dotychczasowa współpraca - "musiałem" przejść, gdyż Velo przejęło Citi i kwestią czasu jest usunięcie Premier Miles (przy moich możliwościach obrotu bardziej się opłaca od Miles and More), choć zostawiam sobie Citi na obroty powyżej 30 tysięcy póki się to nie dokonało:

zima tamtego roku - jako działalność składam wniosek o kartę z żubrem, na minimalny limit, ułamek moich dochodów, wymagają 8 typów papierów, zaświadczeń - brak zdolności :D
w tym roku 1 - podchodzę ich od innej strony, zakładam konto i robię fikcyjny obrót i czekam na ofertę "bez dokumentów". Tyr tyr, telefon - musi pan przyjechać jeszcze raz, coś się nie założyło konto
w tym roku 2 - w międzyczasie o dziwo wyskoczyła oferta na klik, potem szybkie podwyższenie limitu - tutaj naprawdę sprawnie. No ale wczoraj próbuję zrobić transakcję w internecie na parę tysięcy - blokada konta (a musiałem zapłacić wczoraj), podejrzana działalność (bo przekierowałem się na stronę największego operatora płatniczego w Polsce :D ), albo wyślą PIN po upływie doby ( :D ), albo... a jakże, zapraszamy do oddziału. Oczywiście tam niezrozumienie o co chodzi, itd.

Czy to już koniec przykrych doświadczeń, czy też mam się nastawiać, że nawet 60 tysięcy mil rocznie nie wynagrodzi mi tego, że w tym nienormalnym banku co chwilę się coś będzie dziać ? ;)

BTW - czy ktoś się orientuję, czy jak przystąpiłem do promocji podróżuj z klasą (10 000 mil) i aneksowałem konto do świat premium i podpisałem umowę o kartę, a na drugi dzień zablokowali mi konto i tę niewysłaną jeszcze kartę :D (mimo, że płaciłem... kredytówką), to czy wydanie nowej utrzymuje w mocy udział w tej promocji ?

Z góry dzięki za odp.
 Profil Relacje PM off
leitoo lubi ten post.

#4757 PostWysłany: 11 Wrz 2025 12:53 
Awatar użytkownika

Loty: 545
Kilometry: 946 504
złoty
To już wszystko, od jutra będzie działało jak należy :roll:

robespierre napisał(a):

Czy to już koniec przykrych doświadczeń, czy też mam się nastawiać, że nawet 60 tysięcy mil rocznie nie wynagrodzi mi tego, że w tym nienormalnym banku co chwilę się coś będzie dziać ? ;)

.
 Profil Relacje PM off
tartal lubi ten post.

#4758 PostWysłany: 11 Wrz 2025 21:33 

@robespierre - podpisuje się rękami i nogami pod Twoją opinią o Pekao SA, mam bardzo podobne doświadczenia. Konieczność wizyty w oddziale do załatwienia błahych (dla innych banków) spraw, tam konfrontacja z niekompetencją pracowników i przedłużające się wizyty, bo pracownicy nie mają pojęcia o produktach i procesach swojego banku.
Od siebie dorzucę trzykrotne (z rzędu!) niesłuszne naliczenie opłaty za brak osiągnięcia miesięcznego obrotu na karcie, które po reklamacji (a w zasadzie trzech reklamacjach) jest anulowane. Dramat.
 Profil Relacje PM off
robespierre lubi ten post.

#4759 PostWysłany: 11 Wrz 2025 21:48 

Loty: 149
Kilometry: 275 365
złoty
U mnie też od jakiegoś czasu co miesiąc naliczają niesłusznie opłatę za kartę i trzeba reklamować, stworzenie systemu który poprawnie sumuje transakcje ich przerasta. Szkoda że nie ma żadnej alternatywy z Miles & More.
 Profil Relacje PM off  

#4760 PostWysłany: 11 Wrz 2025 23:55 

Paradoksalnie, w Pekao ten program może zakotwiczyć na długo. Państwowy moloch (niedługo wchłonięcie PZU), LOT też państwowy, narodowa duma i te sprawy, imho nie bedzie tak chirurgicznego wyliczania oplacalnosci programu jak przez Citi czy Commerzbank. Tylko w tym wszystkim szkoda, że to jednak nie jest to drugie PKO, które mimo, że również państwowe, to znacznie lepiej odnajduje się w rzeczywistości.

Ostatnio edytowany przez dmirstek, 12 Wrz 2025 08:30, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4764 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 235, 236, 237, 238, 239  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość