Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM PRZYPOMINAM, ŻE JEST TO OTWARTE FORUM I TAK JAK WY I JA, TEŻ PRACOWNIK BANKU MOŻE JE CZYTAĆ, NAWET TAKI SPECJALNIE ODDELEGOWANY, BY ŁATAĆ CO TRZEBA. MIŁEGO DNIA.

Od 20 lutego 2024 r. Bank Pekao S.A. oferuje karty kredytowe we współpracy z Miles and More

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem zyskują:
- 1000 mil powitalnych po pierwszej transakcji kartą (mile powitalne pojawiają następnego dnia po zaksięgowaniu pierwszej operacji)
- Mile za transakcje – im wyższy pakiet karty, tym więcej mil Miles & More!
Pakiet Platynowy: 6 zł = 1 mila
Pakiet Złoty: 10 zł = 1 mila
Pakiet Standard: 20 zł = 1 mila
- Ochronę przed utratą ważności mil zgodnie z zasadami Miles & More

Bank nalicza mile za płatności w sklepach stacjonarnych i w internecie, wypłaty gotówki w bankomatach oraz za przelewy z karty.
Mile za operacje pojawiają się rano następnego dnia po zaksięgowaniu.

Kartę można dodać do google wallet i apple pay bez posiadania fizycznej karty - w aplikacji jest opcja pokaz dane karty (Nr. Karty, Ważność i Kod pojawia się w aplikacji).

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem z Miles & More w Pakiecie Złotym i Platynowym dodatkowo mogą korzystać z bezpłatnej odprawy Business Check-in na lotnisku Chopina w Warszawie podróżując liniami lotniczymi PLL LOT.

Informacje na stronie banku: https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... ieram-mile

Jak sprawdzić ważność mil: pytania,1574,5236&p=1532690&hilit=JSON#p1532690

jeśli klikasz "spłać kartę" to jest limit nadpłaty 30%, jeśli zrobisz "zwykły przelew" to można więcej.

Można również samodzielnie zmienić limit karty dodatkowej. Posiadacz karty głównej musi zalogować się na swoje konto i wejść w zakładce "twoje produkty" w kartę dodatkową - tam kliknąć "..." (trzy kropki) i wejść w "zmień limit karty".

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4767 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208 ... 239  Następna
Autor Wiadomość
#4081 PostWysłany: 25 Maj 2024 11:34 
Awatar użytkownika

srebrny
@kostek966 dokładnie taki był przekaz jak piszesz gdy byłem pytać o kk.
Byłem pogodzony że trzeba dać się zinwigilować bankowi na tą okoliczność, a tu takie miłe zaskoczenie

Ostatnio edytowany przez tarman, 25 Maj 2024 15:58, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
turczy lubi ten post.

Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥 Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥
Warto 🔥 Uzbekistan, Kazachstan i Kirgistan w jednej podróży z Warszawy za 1861 PLN 😎😍 Warto 🔥 Uzbekistan, Kazachstan i Kirgistan w jednej podróży z Warszawy za 1861 PLN 😎😍
#4082 PostWysłany: 25 Maj 2024 15:33 

złoty
turczy napisał(a):
Czy w Pekao SA mają coś takiego jak oferta "bez formalności" dla kk?
Jeśli tak to jak długo się czeka i na jaką ofertę można liczyć?

Coś tam "na klik" mają - dosłownie kilka dni temu dostałem propozycję zwiększenia limitu karty "na klik" zawnioskowałem i w 2 minuty przyznało o 100% większy limit niż miałem. Konto mam ponad rok u nich, kartę jakoś 2-3 tygodnie po tym jak zaczęli oferować m&m. Zgody na marketing tylko:
Zgadzam się na otrzymywanie informacji handlowej elektronicznie
Wyrażam zgodę na przesyłanie przez Bank informacji handlowej, w rozumieniu art. 9 ustawy z dnia 18 lipca 2002r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną, za pośrednictwem środków komunikacji elektronicznej (np. SMS, e-mail, MMS, system bankowości elektronicznej).
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
turczy uważa post za pomocny.

#4083 PostWysłany: 25 Maj 2024 16:57 

niebieski
tarman napisał(a):
Mają ofertę dla nowych. Na oświadczenie do 7k limitu.
Gdy wyrabiałem początkiem miesiąca to wg zapowiedzi konsultantantki miało być pierwotnie prześwietlanie do 5 pokoleń wstecz, a podczas wyrabiania kk cudownym trafem okazało się że 7k przyznanego limitu bez dostarczenia wyciągów z konta jest możliwe.
Jeśli jednak bank uzna że potrzebuje od Ciebie historii wpływów i wyciągów z konta to nie zrobisz uników

To nie jest prawda - przynajmniej w moim przypadku.
Nigdy nie miałem konta w Pekao, w marcu pojawiłem się w banku i poprosiłem o kartę z żubrem bez konta - limit 20,000PLN -> dostałem w 15 min.
Po tygodniu zawnioskowałem o kartę dodatkową - wydana i działa 👍
 Profil Relacje PM off
turczy lubi ten post.

#4084 PostWysłany: 25 Maj 2024 22:00 
Awatar użytkownika

srebrny
"....To nie jest prawda - przynajmniej w moim przypadku..."

Wyglądało by lepiej gdybyś napisał --> w moim przypadku było inaczej...
Bo wygląda to tak jakbyś mi zarzucił pisanie nieprawdy. A tego nie zniesę

EOT.
 Profil Relacje PM off
travellista lubi ten post.

#4085 PostWysłany: 26 Maj 2024 00:30 

to zwiekszeznie limitu na klik - z tego co slyszalem - jest tylko jak sie ma UoP, jak sie deklarowalo dochod z JDG to trzeba wnioskowac na infolinii / w oddziale
 Profil Relacje PM off  

#4086 PostWysłany: 26 Maj 2024 15:56 

niebieski
turczy napisał(a):
Czy w Pekao SA mają coś takiego jak oferta "bez formalności" dla kk?
Jeśli tak to jak długo się czeka i na jaką ofertę można liczyć?
Na pewno jest to możliwe w przypadku, gdy masz tam konto od jakiegoś czasu.
 Profil Relacje PM off  

#4087 PostWysłany: 26 Maj 2024 20:48 

niebieski
tarman napisał(a):
Wyglądało by lepiej gdybyś napisał --> w moim przypadku było inaczej...
Bo wygląda to tak jakbyś mi zarzucił pisanie nieprawdy. A tego nie zniesę

@tarman Bez urazy, ale nie miałem złych intencji pisząc swoją opinię. Zgadza się, mam inne doświadczenie w tej materii...

EOT
 Profil Relacje PM off  

#4088 PostWysłany: 28 Maj 2024 03:28 
Awatar użytkownika

srebrny
@lendziro Właśnie wpadły mi wszystkie zaległe dni milowe z Pekao, więc pewnie Tobie również.
2 ludzi lubi ten post.

#4089 PostWysłany: 28 Maj 2024 06:43 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
niebieski
Tak wpadły..długo to trwało już nawet z nimi się pożegnałem:)

#4090 PostWysłany: 31 Maj 2024 13:19 

niebieski
Być może komuś ta informacja się przyda - można jednak dostać w Pekao KK prowadząć JDG i nie mając ciągłości w ostatnich 12-mcach. Warunkiem jest bardzo wysoka ocena zdolności kredytowej (w moim przypadku KK z innego banku z limitem 50k zł).
 Profil Relacje PM off  

#4091 PostWysłany: 31 Maj 2024 14:01 
Awatar użytkownika

niebieski
W zasadzie to raczej powinno być przeciwwskazanie, karta z innego banku pomniejsza Twoją zdolność kredytową, bo właśnie masz już wysoki kredyt przydzielony, a chcesz wziąć kolejny. Ale skoro dali, to dobrze.
yanas lubi ten post.

#4092 PostWysłany: 31 Maj 2024 16:02 

Loty: 80
Kilometry: 184 017
niebieski
To muszę chyba iść do innego doradcy, mi mówił, że jak mniej niż 12 miesięcy działalność to nie dostanę i że Visa Infinite obniża mi zdolnosc i dobrze gdybym ja zamknął :lol:
 Profil Relacje PM off  

#4093 PostWysłany: 31 Maj 2024 17:53 

niebieski
Widocznie co oddział i co konsultant to inne informacje. Ja wcześniej zarówno na czacie jak i infolinii otrzymałem jasną infomację, że nie ma szans na KK w moim przypadku. Do oddziału poszedłem w innej sprawie i kwestia KK wyszła trochę przypadkiem.
 Profil Relacje PM off  

#4094 PostWysłany: 03 Cze 2024 11:59 

igiko napisał(a):
Z tego co widzę to zaczęły się naliczać mile za payappka. 9 kwietnia miałem jeszcze bez mil, a 18 i 26 kwietnia już z milami.

payappka po chyba 5 rebrandach konczy dzialalnosc (choc mowia ze moze wrocic) i zostaje tylko jako integracja z VeloBankiem. do konca czerwca mozna jeszcze sobie nabic troche punktow za rachunki
 Profil Relacje PM off  

#4095 PostWysłany: 03 Cze 2024 14:00 
Awatar użytkownika

platynowy
Wiemy, wiemy ;)
mojeuslugi-pl,1499,146073?start=160
 Profil Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.

#4096 PostWysłany: 10 Cze 2024 11:17 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Pekao wprowadził właśnie w pełni zdalny proces składania wniosku o Kartę kredytową z Żubrem. Plastik można uzyskać za pośrednictwem strony internetowej banku i z wykorzystaniem weryfikacji tożsamości przez selfie. Maksymalny limit kredytowy ustalono w tym wypadku na 7 tys. zł.
https://www.cashless.pl/15452-karta-kre ... rem-online
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#4097 PostWysłany: 10 Cze 2024 14:29 

Loty: 12
Kilometry: 62 544
niebieski
Ile czekaliście na decyzję o przyznanie KK?
Nie jestem klientem Pekao, prowadzę JDG. Wniosek ze wszystkimi papierami złożony. W apce peopay wniosek ma status zamknięty, ale nic więcej. Nie przyszedł żaden mail od momentu złożenia wniosku co mnie trochę dziwi :D.

Poinformują w jakiś sposób? Babka w oddziale nie była zbyt kompetentna niestety.

Zapraszam również na profil facebookowy: https://www.facebook.com/seetheworld89/
 Profil Relacje PM off  

#4098 PostWysłany: 10 Cze 2024 14:41 

srebrny
Zadzwoń na infolinię, dowiesz się o statusie wniosku i czy jest zamknięty z powodu przyznania karty, czy też z jakiegoś innego powodu.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4099 PostWysłany: 12 Cze 2024 11:14 

Loty: 12
Kilometry: 62 544
niebieski
Krótki update - kartę fizyczną już mi wysłano (listem zwykłym) natomiast w apce karty brak. Po kontaktach z obsługą klienta panie twierdzą, że pierwsza transakcja musi być wykonana fizyczną kartą - dlatego nadal po 3 dniach nie widzę karty w aplikacji. Nie wiem jak to się ma do wpisów, że karta jest dostępna następnego dnia w apce.

Ogólnie trafiłem na jakiś wyjątkowy burdel - w poniedziałek nagle przestała działac apka i pekao24, infolinia odesłała mnie do oddziału. W oddziale pomogli - podobno była "awaria techniczna" w pekao i niektórzy klienci stracili konta pekao24.

Samo wyrabianie karty było czasochłonne (mam JDG). Oprócz tony dokumentów panie twierdziły, że nie da się zamówić karty bez posiadania konta w pekao. Na szczęście przekonałem ich, że można i oczywiście wniosek został od razu rozpatrzony pozytywnie.

Mam nadzieję, że karta fizyczna szybko dojdzie (list zwykły a moja poczta działa dramatycznie) i zdąże zrobić transakcję w czerwcu, inaczej będzie szybkie wydawanie mil :(

Średnio zaczyna się ta przygoda z nową kartą :D

Zapraszam również na profil facebookowy: https://www.facebook.com/seetheworld89/
 Profil Relacje PM off  

#4100 PostWysłany: 12 Cze 2024 11:45 

HON fly4free
Nie jest prawdą, że "pierwsza transakcja" musi być wykonana kartą fizyczną. Te brednie powtarzają na infolinii, bo naprawdę nie mają pojęcia. Ja robiłem transakcje natychmiast gdy tylko karta pojawiła się na koncie (na tydzień przed otrzymaniem plastiku).

Natomiast nie mogę niestety napisać, że karta z Żubrem jest produktem godnym zaufania. Po wykonaniu kilkunastu - czasem więcej - transakcji, u mnie karta jest notorycznie blokowana. Straciłem kilka godzin zegarowych na telefonie, skutek zerowy. To znaczy potrafią ewentualnie kartę odblokować, ale nie usunąć problem. Dodam, że wszystko dzieje się w ramach limitów, nic nie jest przekroczone itd. Najwyraźniej jakiś tępy informatyk zaszył takie durne "security". Tym samym jestem mocno zniechęcony do tego produktu, gdyby nie mile, wywaliłbym tę kartę. Karta, gdy już zostaje zablokowana, nie działa nigdzie, nawet w fizycznym terminalu z pinem. Po północy zostaje odblokowana.
 Profil Relacje PM off
tartal lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4767 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208 ... 239  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości