Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wydzielony wątek o HolidayCheck: holidaycheck-ge-100-mil-m-m-za-recenzje-hotelu,1574,110641

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8249 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 413  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 10 Lut 2011 10:53 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Za pisane po niemiecku (bardzo słabym niemieckim) wczoraj recenzje dziś już mam punkty M&M.

Egipski aquapark i plaża 🏖️ 5* hotel z all inclusive za 2298 PLN Egipski aquapark i plaża 🏖️ 5* hotel z all inclusive za 2298 PLN
Luksusowy 5* resort na Krecie ☀️🏊‍♂️ All inclusive w Filion Suites Resort za 2314 PLN Luksusowy 5* resort na Krecie ☀️🏊‍♂️ All inclusive w Filion Suites Resort za 2314 PLN
#122 PostWysłany: 10 Lut 2011 11:02 

Loty: 200
Kilometry: 409 881
niebieski
czyli jednak zmienili warunki i faktycznie nie przyznają już mil za recenzje pisane po angielsku:/ trudno, trzeba będzie tłumaczyć.

#123 PostWysłany: 16 Lut 2011 16:14 

niebieski
no i już mam pewność. Mile za recenzje napisane po angielsku nie są już przyznawane. Nie dostałem ich do dzisiaj, a mile za napisane 3 recenzje po niemiecku wpłynęły na drugi dzień po zatwierdzeniu ich przez TripAdvisor.de

#124 PostWysłany: 18 Lut 2011 17:42 

niebieski
jeszcze pytanie.. od napisania recenzji trzeba czekac do nastepnego miesiaca kalendarzowego? czy 30/31 dni od ostatniej recenzji?
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 18 Lut 2011 17:56 
Awatar użytkownika

Miesiąc kalendarzowy.
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 18 Lut 2011 19:19 

mam pytanie czy jak np chce uzyskać mile za przelot ale nie na moja osobę to czy jest możliwa taka transakcja ?

#127 PostWysłany: 18 Lut 2011 22:05 

niebieski
nie ma takiej możliwości. Mile naliczane są jedynie za bilety wystawione na Twoje nazwisko.

#128 PostWysłany: 19 Lut 2011 11:14 

Witam,

czy mozna zalozyc konto MM zonie, zeby tez zbierala a potem zsumowac mile? Czy mile mozna przelewac pomiedzy kontami?

czy ktos z was uzbieral jakas sensowna liczbe mil (np. wystarczajaca na lot poza europe - al nie na bliski wschod w pormocji :) ) za zakupy karta City MM, programy lojalnosciowe itp (czyli: nie latanie)? Po ilu latach?
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 19 Lut 2011 12:40 

@lechu
FAQ M&M
Czy można swoje mile przekazać na konto innego uczestnika programu Miles & More?
Nie, nie jest to możliwe.
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 20 Lut 2011 13:48 

HON fly4free
lechu napisał(a):
Witam,

czy mozna zalozyc konto MM zonie, zeby tez zbierala a potem zsumowac mile? Czy mile mozna przelewac pomiedzy kontami?

czy ktos z was uzbieral jakas sensowna liczbe mil (np. wystarczajaca na lot poza europe - al nie na bliski wschod w pormocji :) ) za zakupy karta City MM, programy lojalnosciowe itp (czyli: nie latanie)? Po ilu latach?

Niestety nie da się darować mili innemu uczestnikowi programu. Nie ma natomiast przeszkód, aby zarezerwować bilet-nagrodę innej osobie niż posiadacz konta M&M.

Szybkość zbierania mil jest bardzo indywidualną sprawą i zależy od tego, czy regularnie uczestniczysz we wszystkich akcjach promocyjnych programu i jego partnerów, typu hotele, PB czy wypożyczalnie samochodów, a także ile np. miesięcznie wydajesz KK itd. Spokojnie da się uzbierać w ciągu roku sensowną liczbę mil "pozalotniczo".

Jako przykład podam Ci dane z zeszłego roku: za recenzje na tripadvisor.de mozna było zebrać (za cały okres promocji) 7000 mil (a do tego zdarzało się, że system wariował i dawał miesięcznie 3 x 500 mil zamiast 2 x - miałem raz taką sytuację), za rejestracje we wszystkich dostępnych newsletterach (np. niedawno BMW) można bylo dostać ok. 2500 mil. A to tylko 2 z wielu możliwości; jest też Payback, KK Citi itd.

Ostatnio edytowany przez marek2011, 20 Lut 2011 13:53, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 20 Lut 2011 13:51 
Awatar użytkownika

Przeczytaj ten poradnik http://www.fly4free.pl/poradnik-zaczyna ... iles-more/ Ja bez problemu od września uzbierałem 10.000 mil
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 21 Lut 2011 10:01 

Loty: 341
Kilometry: 691 144
złoty
lechu napisał(a):
Witam,

Tego nie da się jasno określic. Program się zmienia i dawniej było znacznie więcej mil za loty, była promocja Member get Member, teraz za to jest więcej innych promocji po za M&M.

Ja przez pierwsze 2,5 roku uzbierałem 60tys mil i wydałem je na lot w businessie do Tanzanii.

Przez pierwsze 3 lata miałem:
30 tys mil z lotów
39 tys z promocji (większosc to Member get Member)
3,5 tys z Citi

Przez kolejne 3 lata + styczen i luty 2011
20 tys z lotów
24 tys z promocji (w tym prawie połowa to TripAdvisor)
24 tys z Citi
7,5 tys z Payback

Aktualnie dobijam więc do 80tys.

Kupiłem promocję DieWelt za 99,5E za którą dają 15tys mil. Do mają na 95% uzbieram jeszcze 5000mil.
Za 100tys chcę zrobic kolko poz-muc-sin-syd(stop)-chc // akl-kix(stop)-pvg-muc-poz

Dozbierac do 40tys nie jest ciezko. Za te 40tys można zrobic trase do Tanzanii (w tym Zanzibar), Kenii, Rwandy. Po drodze z stopoverami w Etopii, Egipcie, Stambule itp.

Ostatnio edytowany przez rob_sad, 21 Lut 2011 10:33, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 21 Lut 2011 10:23 

Dzięĸuje za odpowiedzi :) No to sprobuję zbierac :)
I jeszcze pytanko: czy idac na zakupy do realu trzeba miec plastikowa karte payback, czy wystarczy sam numer? Zarejestrowalem sie przez intetnet i na razie mam tylko sam numerek, nie mma plastikowej karty.
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 21 Lut 2011 11:37 
Awatar użytkownika

Trzeba mieć plastik.
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 21 Lut 2011 14:40 

niebieski
Murdock napisał(a):
Trzeba mieć plastik.

który można dostać przy kasie :) a potem połączyć konta.
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 22 Lut 2011 02:18 

Zbanowany
rob_sad napisał(a):
lechu napisał(a):
Witam,

Tego nie da się jasno określic. Program się zmienia i dawniej było znacznie więcej mil za loty, była promocja Member get Member, teraz za to jest więcej innych promocji po za M&M.

Ja przez pierwsze 2,5 roku uzbierałem 60tys mil i wydałem je na lot w businessie do Tanzanii.

Przez pierwsze 3 lata miałem:
30 tys mil z lotów
39 tys z promocji (większosc to Member get Member)
3,5 tys z Citi

Przez kolejne 3 lata + styczen i luty 2011
20 tys z lotów
24 tys z promocji (w tym prawie połowa to TripAdvisor)
24 tys z Citi
7,5 tys z Payback

Aktualnie dobijam więc do 80tys.

Kupiłem promocję DieWelt za 99,5E za którą dają 15tys mil. Do mają na 95% uzbieram jeszcze 5000mil.
Za 100tys chcę zrobic kolko poz-muc-sin-syd(stop)-chc // akl-kix(stop)-pvg-muc-poz

Dozbierac do 40tys nie jest ciezko. Za te 40tys można zrobic trase do Tanzanii (w tym Zanzibar), Kenii, Rwandy. Po drodze z stopoverami w Etopii, Egipcie, Stambule itp.

A czy prenumeraty Die Welt nie mozna jedynie dokonać mieszkając w Niemczech?Bo jakie by był koszta dostawy do PL?
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 22 Lut 2011 10:37 

złoty
Ja mam DieWelt na adres niemiecki.
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 22 Lut 2011 11:05 

Mam jeszcze pytanie o miles and more oraz Continental OnePass.

Linie continental sa czescia star alliance. Czy da sie jakos polaczyc ich punkty i te z miles and more?
Czy musze sie zarejestorwac osobno w continental onepass czy mozna uzyc jakos numeru z miles and more do zbierania punktow?

Slyszałem gdzieś, że powinno się rejestrowac w tylko jednym programie lojalnosciowym dla danej grupy linii lotniczych (np. star alliance) - czy to prawda?
 Profil Relacje PM off  

#139 PostWysłany: 22 Lut 2011 11:14 

złoty
lechu napisał(a):
Mam jeszcze pytanie o miles and more oraz Continental OnePass.
Linie continental sa czescia star alliance. Czy da sie jakos polaczyc ich punkty i tez miles and more?
Czy musze sie zarejestorwac osobno w continental onepass czy mozna uzyc jakos numeru z miles and more do zbierania punktow?
Slyszałem gdzieś, że powinno się rejestrowac w tylko jednym programie lojalnosciowym dla danej grupy linii lotniczych (np. star alliance) - czy to prawda?

Są różne programy lojalnościowe. Zwykle każda linia ma własny, wyjątkami raczej są większe programy wspólne dla kilku linii np. Miles&More. Zasadą jest, że będąc uczestnikiem jednego z programów, można zbierac mile na lotach wszystkich linii z danego aliansu i mozna rowniez z mil zebranych w tym programie brac bilet na wszystkie linie danego aliansu.
Nie da się łączyc programów. I raczej nie opłaca się zbierac mil w więcej niż jednym z danego aliansu. Lepiej wczesniej przeanalizowac programy i wybrac ten dla nas najkorzystniejszy - co nie jest proste, bo zasady programow sie zmieniaja.
Jesli chcesz mil za loty Continentala, to po prostu dopisujesz do rezerwacji numer karty M&M, ew. pokazujesz kartę przy odprawie.

Sprawdz ile mil dostaniesz za CO w M&M i ile w programie BMI. Jeśli Ci sie nie spieszy, to na 95% program BMI zostanie połączony z M&M, może nawet latem tego roku. Diamond Club z BMI daje zwykle wiecej mil za dalekie loty liniami nieeuropejskimi (100% tam gdzie M&M tylko 50%). Ja na wszelki mam konto w Diamond Club chocby dla darmowych promocji (1500mil w pół roku).
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 22 Lut 2011 16:09 

Hej,

czy dobrze rozumiem, że punkty za loty to punkty statutowe? A co z tymi naliczanymi wstecznie? Czy one też są statutowe, czy tyklo premiowe?

z góry dzięki.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8249 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 413  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości