Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



 [ 1756 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 84, 85, 86, 87, 88
Autor Wiadomość
#1741 PostWysłany: 22 Gru 2023 09:07 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 Cze 2013
Posty: 1560
HON fly4free
Zarzucę tutaj tak, ok 150k mil, rodzina 2+1 (wiek: 1). ;)

W co celować?
Góra
 Relacje PM off  
 
#1742 PostWysłany: 29 Gru 2023 15:49 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 Wrz 2021
Posty: 105
Boję się, że było podobnych pytań sporo, ale choć ryzykuję, to zapytam:

Stan Mojego skromnego konta M & M: statusowe: 16661, premiowe: 2536. Jak domniemam, za trochę ponad 56 godzin obydwa liczniki się wyzerują i zmienimy zasady gry. Czy jest coś, co można z tym zrobić? Komuś oddać, od kogoś dobrać, zamienić na paczkę chipsów?
Góra
 Relacje PM off  
 
#1743 PostWysłany: 29 Gru 2023 16:49 

Rejestracja: 27 Lip 2010
Posty: 238
niebieski
Niby dlaczego mają się wyzerować? Chyba, że po prostu upływa ich ważność a nie dostawałeś mil przedłużających z DC.
Góra
 Relacje PM off
taktyk lubi ten post.
taktyk uważa post za pomocny.
 
 
#1744 PostWysłany: 29 Gru 2023 16:52 
Moderator forum

Rejestracja: 04 Sie 2013
Posty: 1710
Wyzerują się statusowe, premiowe zostaną
_________________
Tu był link do flightradar
Góra
 Relacje PM off
taktyk lubi ten post.
taktyk uważa post za pomocny.
 
 
#1745 PostWysłany: 29 Gru 2023 16:53 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lis 2011
Posty: 22454
Statusowe, owszem, wyzerują. Premiowe nie.
Góra
 Relacje PM off
taktyk lubi ten post.
taktyk uważa post za pomocny.
 
 
#1746 PostWysłany: 28 Lut 2024 17:31 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lip 2018
Posty: 2018
Loty: 177
Kilometry: 410 606
platynowy
Z kronikarskiego obowiązku. Jeśli składamy bilet-nagrodę z kilku niezależnych segmentów, to na polskiej infolinii nie da się się zrobić przesiadki (nie stopa) dłuższej niż 24h licząc od momentu wylotu. Nie od przylotu i koniec. „Wewnętrzne regulacje.” US ma chyba inne bo zmienione bez problemu.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#1747 PostWysłany: 05 Mar 2024 21:01 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 Sty 2014
Posty: 486
Loty: 250
Kilometry: 590 205
niebieski
W przypadku biletu za mile, layover w regionie, w którym rozpoczyna się podróż nie może przekroczyć 24 godzin.
Czy po zakupie biletu, w przypadku zmian w rozkładzie lotu, udało się komuś wydłużyć layover na dłużej niż 24 godz?

Próbowałem tak zmodyfikować rezerwację na polskiej infolinii - bezskutecznie.

Zastanawiam się czy byłoby to możliwe na zagranicznych infoliniach.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off
benedetti lubi ten post.
 
 
#1748 PostWysłany: 05 Mar 2024 21:56 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 Wrz 2013
Posty: 2327
Loty: 296
Kilometry: 416 674
złoty
Mi kiedyś powiedzieli, że ta zasada już nie obowiązuje i miałem 2-dniową przesiadkę w Paryżu do ZNZ przy zachowaniu stawki milowej.
Góra
 Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.
 
 
#1749 PostWysłany: 06 Mar 2024 07:41 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 Sie 2013
Posty: 2036
Loty: 852
Kilometry: 1 931 024
platynowy
2-dniowa przesiadka to już stopover. Jak się uda w regionie wylotu to nie będzie możliwy w regionie przylotu (o ile potrzebny).
_________________
Moje podróże - piotrwasil.com

Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#1750 PostWysłany: 06 Mar 2024 10:08 

Rejestracja: 21 Lut 2011
Posty: 879
Loty: 284
Kilometry: 598 745
złoty
Normalnie jeśli bilet ma już wykorzystane stopovery to nie da się dodać kolejnego powyżejh 24h, nie da się też w regionie wylotu.
Ale jeśli w wyniku zmian rozkładu przesiadka która była pierwotnie <24h wydłuży się do ponad 24h to nie będzie problemu. System to łyknie. Miałem już taką sytuację.
_________________
Image
http://robertsadlowski.com <- zdjęcia i relacje z podróży
Góra
 Relacje PM off  
 
#1751 PostWysłany: 06 Mar 2024 11:33 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 Wrz 2013
Posty: 2327
Loty: 296
Kilometry: 416 674
złoty
rob_sad nieprawda. Da się w regionie wylotu. Trzeba trafić odpowiedniego konsultanta. Ta robił na polskiej infolinii, Pan wydawał się z głosu już starszy i doświadczony. Na dowód przesyłam część mojej rezerwacji WAW-CDG-ADD-ZNZ:
Image
Góra
 Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
 
 
#1752 PostWysłany: 06 Mar 2024 11:37 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lip 2018
Posty: 2018
Loty: 177
Kilometry: 410 606
platynowy
Właściwy konsultant to pikuś. Pytanie jakim cudem to przeszło przez kasjera. Pewnie lotowskie bingo instrukcji wewnętrznych.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#1753 PostWysłany: 06 Mar 2024 12:38 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 Wrz 2013
Posty: 2327
Loty: 296
Kilometry: 416 674
złoty
Możesz zacytować punkt regulaminu mówiący że nie może być w regionie wylotu? Ten konsultant twierdzi że może być tu albo tu i ze była zmiana zasad pod tym względem. Nie wnikałem bo od razu dostałem to co chciałem.
Góra
 Relacje PM off
benedetti uważa post za pomocny.
 
 
#1754 PostWysłany: 06 Mar 2024 12:53 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lip 2018
Posty: 2018
Loty: 177
Kilometry: 410 606
platynowy
Z tego co mi wiadomo, to takowe zapisy nie są dostępne dla zwykłych śmiertelników (czyt. lotowskie bingo). Natomiast jeśli dodałeś jeszcze, że pan powiedział, że była zmiana zasad, to należy się dodatkowo "pomocny".
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#1755 PostWysłany: 06 Mar 2024 20:26 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 Sty 2014
Posty: 486
Loty: 250
Kilometry: 590 205
niebieski
Moje loty:

WAW - IST - ADD - SZE
SZE - ADD - DXB (stopover) - WAW

Zmiana w rozkładzie lotu (30 min) na trasie ADD - SZE
Tak jak pisałem, zmianę chciałem wykorzystać do zorganizowania stopover w IST.

Polska infolinia:
Nie można dokonać darmowej zmiany, ponieważ zmiana rozkładu nie dotyczy lotu WAW-IST. Stopover jest możliwy, ale muszę zapłacić 50 EUR za zmianę oraz dopłacić ok 80 zł podatku.

Niemiecka infolinia - wersja English.
Nie można zmienić jednego odcinka, zmieniona musi zostać cała rezerwacja....cokolwiek to oznacza.

Infolinia US:
Stopover w IST jest możliwy bez dodatkowych opłat.
Ostatecznie mój przystanek w IST zwiększył się z 23 godzin do trzech dni ;)
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.
6 ludzi uważa post za pomocny.
 
 
#1756 PostWysłany: 12 Mar 2024 01:39 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Sty 2012
Posty: 4164
Loty: 1
Kilometry: 282
platynowy
ostatnie podrygi SASa w starze
14,5 tys km, 201zł taxów


Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off
22 ludzi lubi ten post.
5 ludzi uważa post za pomocny.
 
 
 [ 1756 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 84, 85, 86, 87, 88

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group