Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 04 Mar 2011 23:38 

Witam :) jestem tu nowa, więc przepraszam, jeśli był już wcześniej taki wątek, jak go nie zauważyłam w każdym razie. Wybieram się do Londynu na 3 miesiące w czasie wakacji na praktyki studenckie. Niestety w trakcie muszę przyjechać do Polski na kilka dni i chciałabym kupić 2 bilety w 2 strony (razem 4 tak jakby więc). Tak czy inaczej, jeśli rezerwuję bilet w obie strony, to przy zaznaczeniu bagażu rejestrowanego np na 15 kg, wskakuje mi on automatycznie również w drogę powrotną. Ja bym jednak chciała wrócić na te parę dni do Polski tylko z bagażem podręcznym. Czy i jak zaznaczyć bagaż tylko w jedną stronę? Bo wykupienie na lotnisku się chyba nie opłaca? No i może jakieś rady, czy już warto kupować bilety, czy opłaca się jeszcze poczekać? Czy bywają w ogóle jakieś znaczące promocje do Londynu w czasie wakacji? Terminy, na które chcę kupić bilety to 1.07 (oczywiście 2-3 dni nie robią różnicy w obie strony) - 21.07 i 25.07 - 30.09. Z góry dziękuję za pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴 🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴
Słońce, plaża i all inclusive 🌴☀️ Tydzień w 4* hotelu w Turcji od 2299 PLN 🏖️ Słońce, plaża i all inclusive 🌴☀️ Tydzień w 4* hotelu w Turcji od 2299 PLN 🏖️
#2 PostWysłany: 04 Mar 2011 23:48 
Moderator forum

Witam,
co do bagażu , 'rozbij' podróże na dwie częsci : kup oddzielnie lot bez bagażu 'tam' i drugi z bagażem 'z powrotem' , mam nadzieję że dyspomujesz kartą MC prepaid

co do cen, nie podejmuję się orzekać - bywają promocje na 6 tygodni przed datą lotu , ale w sezonie tanie miejsca mogą nie doczekać

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 04 Mar 2011 23:57, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 04 Mar 2011 23:55 

hm, takie proste rozwiązanie a nie przyszło mi do głowy :) ale odnoszę wrażenie, że bilety w obcej walucie wychodzą drożej? (przy rozbiciu na 2)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 05 Mar 2011 09:27 

Tak, wychodzzą drożej. Nawet jak zaznaczysz, że chcesz kupić po kursie swojego banku.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 05 Mar 2011 09:38 

niebieski
Ale po co tak kombinować? Nie prościej kupić z bagażem na wylot 1 lipca i powrót we wrześniu a na krotką podróż bez bagażu? Nie będziesz miała przewalutowania bo będziesz miała ceny w pln. Co do różnicy cen w pln/€/£ to jest to na poziomie 2-3%. Dużo istotniejsze jest zakup biletu za pomocą MasterCard niż przejmowanie się różnicami kursowymi.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 21 Mar 2011 17:00 

witam.. mam pytanie :) zarezerwowalam sobie bilet w raynair i wykupilam bagaz.. podreczny to 10kg a wykupionyi 20kg.. i niewiem jakich wymierow musza byc te torby? i co w jakiej torbie? czy w podrecznym bagazu moga byc np leki? kosmetyki? podgrzewacz do sloiczkow dle niemowlat aparat fot? i jeszcze jedno ten podreczny bedzie przez cala podroz ze mna tak? pierwszy raz lece i nie chce strzelic jakies gafy..;)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 21 Mar 2011 17:17 

HON fly4free
@becioll ... wypadałoby choć minimum wysiłku wykonać i obejrzeć to forum... search... a karta pokładowa wydrukowana? Pewnie jeszcze nie, ale na niej jak byk będzie napisane (po drodze też zapewne było) jaki jest "święty rozmiar" bagażu podręcznego... ale radzę, poczytaj sobie trochę historii na ten temat, z życia (tzn. tego forum) wziętych.

Lista rzeczy dozwolonych i zakazanych w bagażu podręcznym:
http://www.ulc.gov.pl/index.php?option= ... Itemid=377

Może przyda się też artykuł
http://eturystyka.org/content/view/806/102/
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości