Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 11 Mar 2026 22:51 
Awatar użytkownika

Loty: 137
Kilometry: 128 105

Dokąd
  • Polska (dowolne lotnisko)

Data wylotu
  • 13.04.2026

Data powrotu
  • 30.06.2026

Długość pobytu
  • Około 2 miesiące (kilka krajów)

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Liczba pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • Rozpiska poniżej

Dodatkowe informacje
  • Szukam inspiracji na trasę powrotną z Nowej Zelandii do Polski. Mam na nią około 2 miesiące. Chciałabym spędzić miesiąc w Chinach (rowerowy trip, Yunnan wygląda zachęcająco). Inne kraje, do których chętnie wrócę to Wietnam, Laos (po raz pierwszy), Japonia, Tajlandia, Singapur czy Malezja (inne sugestie są mile widziane). Cena lotów to główne kryterium.

Wyloty z NZ (termin w drugiej połowie kwietnia):
    - 30.04 CHC-MEL-SIN Jetstar z bagażem za ok. 400nzd; po kilku dniach w Singapurze przelot do Wietnamu za ok. 150nzd (trochę drogi!)
    lub
    - 22.04 AKL-HAK + 26.04 HAK-HAN Hainan Airlines za niecałe 500nzd (tu mnie boli, bo jeszcze kilka dni temu ta samą trasą innego dnia kosztowała 340nzd), nigdy nie byłam w Hainan dlatego ta opcja jest dla mnie ciekawa; dochodzi jednak dodatkowy koszt - lot krajowy w NZ za ok. 100nzd

Wietnam - Laos - Kunming - podróż lądem pociągiem, 2-3 tygodnie

Miesiąc w prowincji Yunnan (zakup roweru, nie planuję go zabierać do Europy)

Powrót z Chin do PL (termin druga połowa czerwca):
    - 17.06 PVG - CKG - MAD Hainan Airlines 200eur
    lub
    - 16.06 TFU - KUL + 23.06 KUL-MCT-LHR Gulf Air 266eur - na chwilę obecną lot przez Oman nie jest zbyt ryzykowny, ale to się może zmienić; nigdy nie byłam w Omanie, ale nie jestem w stanie wymusić stopa przy tej taryfie, tydzień w Malezji to dobry reset przed powrotem do PL po intensywnym rowerze w Chinach; bliskość Chengdu w porównaniu do Szanghaju na plus, ale za to Londyn na minus, wolę spędzić kilka dni w Hiszpanii; loty z Hiszpanii do PL w cenach mniej korzystnych niż z Londynu

Na pewno są jeszcze lepsze powroty z Chin do Europy! Tylko mi coś szukanie nie idzie. Może ktoś ma inny pomysł na wydostanie się z Nowej Zelandii?
    Pewnie nie powinnam zwlekać z zakupem, bo ceny będą tylko rosnąć ze względu na dość bliski termin wylotu i obecną sytuację polityczną.

Wypoczynek na Seszelach za 3917 PLN 🏝️ Loty i noclegi w pakiecie 👌 Wypoczynek na Seszelach za 3917 PLN 🏝️ Loty i noclegi w pakiecie 👌
Tunezja z all inclusive latem 🌊🍹 7 dni w 4* hotelu w Hammamet za 2239 PLN Tunezja z all inclusive latem 🌊🍹 7 dni w 4* hotelu w Hammamet za 2239 PLN
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości