Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Paź 2024 12:07 

niebieski
Czy ktoś z was miał inspekcje bagazu nadawanego i zostały mu wyjęte rzeczy z bagażu i włożona kartka z informacją o kontroli.

Czy te rzeczy można odzyskać czy już przepadają? Mi na transferze w CAN wyciągnęli 3 rzeczy wlozyli kartkę o kontroli i napisane z tego co zrozumiałem 7 dni na zgłoszenie się po rzeczy tylko niebardzo po nie lecieć ;)
 Profil Relacje PM off  

City break w Wiecznym Mieście za 689 PLN 🏛️🍕 Loty i 3 noclegi w hotelu 😍 City break w Wiecznym Mieście za 689 PLN 🏛️🍕 Loty i 3 noclegi w hotelu 😍
Ateny na przedłużony weekend za 689 PLN 🏛️🇬🇷 Loty w świetnych godzinach + ⭐⭐⭐⭐ hotel 👏💙 Ateny na przedłużony weekend za 689 PLN 🏛️🇬🇷 Loty w świetnych godzinach + ⭐⭐⭐⭐ hotel 👏💙
#2 PostWysłany: 27 Paź 2024 12:37 

złoty
Tak, miałem na HKT. Wyjęli mi powerbanki, wezwali przez głośnik, wydali "zakazany" towar abym przewiózł go w podręcznym i coś tam kazali podpisać.

Z tych ciekawszych zaliczone: Mikronezja, Syria, Liban, Izrael, Kosowo, Laponia, Hawaje, Kazachstan, Guam, Wietnam, Filipiny
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 28 Paź 2024 14:41 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
Mnie kiedyś w Szanghaju wezwali tuż po nadaniu rejestrowanego i wyciągneli zapalniczki, które miałem w kieszeni kurtki, która była w walizce. Zabrali je i nie pozwolili wziąć ze sobą. A takie fajne były - kupione w Kijowie z obrazkami i opisami dyktatora sąsiedniego mocarstwa.
Zeus lubi ten post.

#4 PostWysłany: 28 Paź 2024 22:30 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 86 397
srebrny
@toudik86 a co wyjęli?

#5 PostWysłany: 28 Paź 2024 22:58 
Awatar użytkownika

Loty: 500
Kilometry: 780 802
platynowy
Ciekawy temat.
Od kilku miesięcy miałem o to zapytać i nie zebrałem się do napisania posta.
Czy skaner jest zaraz za taśmami gdzie wjeżdżają na sortownię (za check in) ?

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 28 Paź 2024 23:01 
Awatar użytkownika

złoty
Mnie kiedyś szukali na airside w Egipcie, bo podczas kontroli włożyłem telefon do bagażu i o nim zapomniałem, oddali telefon, coś musiałem podpisywać i po sprawie
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 29 Paź 2024 21:51 
Awatar użytkownika

Loty: 203
Kilometry: 278 325
niebieski
jak wcześniej wspominałem:
na lotnisku w Gwangju (KWJ) nadałem bagaż i zostawiłem zapalniczkę w rejestrowanym i poszedłem na spacer
kobietka z checkinu po kilkunastu minutach bardzo zadowolona że mnie znalazła (co nie było trudne - w końcu dwójka białych rzucała się w oczy )
i poprosiła na dodatkową, szybką i bezproblemową kontrolę bagażu na zapleczu

na CJU i ICN już uważałem żeby nie popełnić tego błędu :D
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 30 Paź 2024 02:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Mnie X lat temu na NRT wzywali, bo zapomniałem zgłosić katanę. Sprawdzili tylko jakimś miernikiem czy oryginał czy falsyfikat. Milo wspominam to zdarzenie, bo obsługa super uprzejma, nawet chwilę pogadaliśmy i pożartowaliśmy.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 30 Paź 2024 12:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Tomo14 napisał(a):
Czy skaner jest zaraz za taśmami gdzie wjeżdżają na sortownię (za check in) ?

Skaner umiejscowiony jest w zależności od długości taśm na lotnisku. Czy jest ich kilkaset metrów czy kilometry, ale na ogół bagaż przebywa 100 lub kilkaset metrów zanim trafi do skanera. Niezależnie od tego ile ma do przebycia to zawsze jest wcześniej skanowany zanim trafi do sortowni.
Przykład na lotnisku DTW:

w 2:50 min przechodzi przez skaner.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości