Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 34 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 30 Gru 2012 00:29 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
niebieski
kerad85 napisał(a):
Pytanie tutaj powinno brzmieć, czy wiecie jak działa karta kredytowa i jak z niej korzystać, żeby nie zapłacić za nią ani grosza ale zarobić.

Pozwolicie, że zadam takie pytanie? Mogę prosić o parę porad, bo dopiero zaczynam swoją przygodę z KK CitiWizz.
 Profil Relacje PM off  

Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
City break na Sycylii 🌋🍝 Przedłużony weekend w 4⭐️ hotelu nad morzem za 859 PLN 😎 City break na Sycylii 🌋🍝 Przedłużony weekend w 4⭐️ hotelu nad morzem za 859 PLN 😎
#22 PostWysłany: 30 Gru 2012 00:57 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 57 793
niebieski
pomysl aby trzymac nadplaty jest rownie glupi. nie po to jest KK abysmy TO MY kredytowali bank ;)

#23 PostWysłany: 30 Gru 2012 07:24 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 95 262
niebieski
codriver napisał(a):
kerad85 napisał(a):
Pytanie tutaj powinno brzmieć, czy wiecie jak działa karta kredytowa i jak z niej korzystać, żeby nie zapłacić za nią ani grosza ale zarobić.

Pozwolicie, że zadam takie pytanie? Mogę prosić o parę porad, bo dopiero zaczynam swoją przygodę z KK CitiWizz.

W skrócie: Płać kartą do oporu bo wtedy płacisz pieniędzmi banku a nie swoimi, ale ZAWSZE spłacaj ją w terminie który dostaniesz na wyciągu (około do 20 dnia następnego miesiąca po miesiącu w którym robisz zakupy). Jeśli mieścisz się w terminie nie zapłacisz żadnych odsetek, ale jeśli przegapisz termin spłaty dostaniesz barbarzyńskie odsetki (rzędu 20%) a do tego jeszcze listy z banku za 25zł sztuka. Także karta może być darmowa ale może być droga, w zależności od tego jak sie jej używa.

Teoretycznie karta City kosztuje bodaj 8zł miesięcznie ale jeśli jej używasz i generujesz widoczne dla banku obroty co miesiąc, nie będziesz miał problemu żeby telefonem na infolinie zwolnić się z tych opłat (wystarczy powiedzieć że jeśli nie zdejmą opłaty rezygnujesz z karty). Natomiast żeby taki mały szantaż miał sens karta musi byc używana, tylko wtedy bank na niej zarabia.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 30 Gru 2012 12:14 

Loty: 61
Kilometry: 102 896
niebieski
Mam KK Citi Student i moje doświadczenia z infolinią Citi są co najmniej absurdalne :D Karta nie zwalnia z haraczu wizza, a punkty można wymieniać tylko na bony z Merlina albo bilety do Multikina, co jest strasznie dziwne to to, że tych punktów nie da się wymienić online przez portal transakcyjny tylko za każdym razem trzeba dzwonić na infolinię. A na infolinii to już różne rzeczy się dzieją ;) Generalnie to część pracowników Citi w ogóle nie wie, że coś takiego jak karta studencka istnieje, a jak już wiedzą to nie do końca się orientują jak działa np. wymiana punktów. Wymieniałem punkty chyba ze 4 razy, 2 razy zostałem w ogóle odesłany z powrotem do portalu transakcyjnego, a na moje stwierdzenie, że karta studencka działa inaczej Pan/Pani mówili, że muszą się skonsultować w tej sprawie i znikali na 2-3 minuty (a czas leci) po czym oczywiście przyznawali mi rację ;) Oczywiście do tego dochodzi 3-4 minuty na weryfikację, raz zadzwoniłem tuż przed północą, bo miałem jakąś sprawę i przy okazji chciałem wymienić sobie punkty i pan stwierdził, że oczywiście może mi te punkty wymienić, weryfikował mnie przez 5 minut po czym przez 2 minuty sprawdzał stan mojego konta, podał mi jakąś absurdalnie wysoką ilość punktów no to ja stwierdziłem, że w takim razie chciałbym je wymienić, a on na to, że to niemożliwe, bo dział, który wymienia punkty już nie pracuje :D Więc generalnie różne ciekawe rzeczy się dzieją na infolinii, nawet szybko odmawiając wszystkim ich promocyjnym ofertom nie udało mi się jeszcze zejść poniżej 7 minut rozmowy :)
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 30 Gru 2012 14:06 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 95 262
niebieski
Ale pisząc "nie po to jest KK abysmy TO MY kredytowali bank" miał przecież rację.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 30 Gru 2012 14:45 

można nie kredytować ale -chytry dwa razy traci np 25 PLN.........
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 30 Gru 2012 16:38 
Awatar użytkownika

Loty: 59
Kilometry: 74 028
niebieski
|...o...| napisał(a):
nrm napisał(a):
pomysl aby trzymac nadplaty jest rownie glupi. nie po to jest KK abysmy TO MY kredytowali bank ;)

Jak zwykle Twoje odpowiedzie inteligentne inaczej przyniosa posiadaczom KK duzo pomocy.

Zycie na kredyt juz jest bledem przekonalo sie o tym amerykanskie spoleczenstwo jak padly nieruchomosci. Jak masz limit kredytowy 5-8 tys to co za problem trzymac nadplate 500PLN?
Moje KK powiazane z kontami bankowymi maja okreslona splate 100% przy miesiecznym rozliczeniu a posiadane dwie karty KK z zewnetrznych pseudobankow sa splacane tak aby utrzymac 110% miesiecznego obrotu na nich nie mam zamiaru doplacac jakis umownych kar do tych instytucji.

Powodzenia tym co sie wydajez ze kredyt jest czyms fajnym i bezbolesnym.

Potwierdzam - mnie City kopnął monit na 25 za 3 złote niedopatrzenia. Można i wręcz trzeba (jeśli się nie pamięta o terminach) trzymać kilkanaście lub kilkadziesiąt zł nadwyżki - nic nie boli. I nie oszukujmy się - bank g..o zarobi na 100 złotych nadpłaty, my też bo ile można dotać max odsetek za taka sumę? 3 zł / rok = 25 gr miesięcznie

Wish to be on the road again ... next step is ...
don't know yet :)

Wybierasz się do Warszawy i potrzebujesz pomocy? Wal śmiało :)
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 30 Gru 2012 17:49 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
niebieski
@Theo , jeśli masz już kartę Citi student zadzwoń na infolinie i zamień tą kartę na Mastercard Wizzair będziesz mógł zbierać punkty i oplatę administracyjną zniesioną, mnie operacja zmiany karty kosztowała 30zł, wcześniej miałem Citi Visa silver.

#29 PostWysłany: 31 Gru 2012 00:27 

Loty: 524
Kilometry: 1 162 601
srebrny
telefon z Citka - wezwanie do zapłaty zadłużenia to 30zł lub 35zł, więc nie radzę czekać :)
@theo - ja bez problemu wymieniam punkty online i nigdzie nie dzwonię??

#30 PostWysłany: 31 Gru 2012 13:17 

Loty: 61
Kilometry: 102 896
niebieski
Skibek napisał(a):
@Theo , jeśli masz już kartę Citi student zadzwoń na infolinie i zamień tą kartę na Mastercard Wizzair będziesz mógł zbierać punkty i oplatę administracyjną zniesioną, mnie operacja zmiany karty kosztowała 30zł, wcześniej miałem Citi Visa silver.

bez umowy o pracę chyba i tak mi nie dadzą?

maxima napisał(a):
@theo - ja bez problemu wymieniam punkty online i nigdzie nie dzwonię??

ale masz kartę student?
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 02 Sty 2013 02:36 

Witam,
mam nadzieję, że za bardzo nie odbiegnę od tematu, ale to chyba najbliższy temat jaki znalazłam. Mam pytanie, czy mogę założyć kartę Citi Wizzair Mastercard bez umowy o pracę (jestem studentką)? Kolejną rzeczą jest, czy będąc członkiem Wizzair Discount Club nie płacę za opłatę rezerwacyjną (tzn. chodzi mi o przelew, czy jakąkolwiek inną metodę zapłaty), czy jest to możliwe tylko z kartą Citi Wizzair? Pytam się, ponieważ na podczas rezerwacji nieodpłatne metody zapłaty to Citi Wizzair i konto WIZZ i nie wiem czy ono się łączy z założeniem konta w DC.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź!
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 02 Sty 2013 09:01 
Awatar użytkownika

Loty: 159
Kilometry: 213 043
niebieski
aliciap napisał(a):
Witam,
Mam pytanie, czy mogę założyć kartę Citi Wizzair Mastercard bez umowy o pracę (jestem studentką)?

"Podstawowe wymagania: wiek - minimum 21 lat dochód netto - minimum 1200 zł zatrudnienie w obecnej firmie min. 3 m-ce dla firm - min. wiek 25 lat, działalność gospodarcza min. 2 lata" - na mój chłopski rozum bez spełnienia tych warunków nie otrzymasz karty.
A dodatkowo z życia wzięte, jak nie brało się w ostatnim czasie żadnego kredytu/karty kredytowej w innym banku to też odrzucają wniosek o kartę.

aliciap napisał(a):
Kolejną rzeczą jest, czy będąc członkiem Wizzair Discount Club nie płacę za opłatę rezerwacyjną (tzn. chodzi mi o przelew, czy jakąkolwiek inną metodę zapłaty), czy jest to możliwe tylko z kartą Citi Wizzair?

Z opłaty rezerwacyjnej zwalnia tylko Karta Citi Wizzair / konto Wizz. Członkostwo WDC tylko obniża cenę biletów.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 02 Sty 2013 09:11 
Awatar użytkownika

srebrny
aliciap napisał(a):
Kolejną rzeczą jest, czy będąc członkiem Wizzair Discount Club nie płacę za opłatę rezerwacyjną (tzn. chodzi mi o przelew, czy jakąkolwiek inną metodę zapłaty), czy jest to możliwe tylko z kartą Citi Wizzair?

Z opłaty rezerwacyjnej zwalnia tylko Karta Citi Wizzair / konto Wizz. Członkostwo WDC tylko obniża cenę biletów.[/quote]

Proponuję poczytać:

Karta kredytowa CITI WIZZ:
http://wizzair.com/pl-PL/travel_services/WIZZ_Card/
https://www.online.citibank.pl/p/k_citibank_wizz_air.do

Członkostwo w klubie Wizz Xclusive Club:
http://wizzair.com/pl-PL/travel_services/Wizz_Xclusive_Club/
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 02 Sty 2013 20:28 

adik78 napisał(a):
A dodatkowo z życia wzięte, jak nie brało się w ostatnim czasie żadnego kredytu/karty kredytowej w innym banku to też odrzucają wniosek o kartę.

Nie zgadzam się. Ja jak wnioskowałem o MC Wizz to nie miałem historycznie żadnego kredytu ani KK, a bez problemów dostałem od nich kartę. Co prawda zdziwiłem się, bo dostałem limit równy swojej pensji, kiedy z mBanku dostaje propozycje 5krotnie większe.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 34 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości