Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 47 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

czy warto jechac do marsylii
zdecydowanie warto 27%  27%  [ 4 ]
mozna jechac jak nie masz innej opcji 20%  20%  [ 3 ]
niekoniecznie 13%  13%  [ 2 ]
dajze spokoj, nie ma po co 13%  13%  [ 2 ]
nie mam zdania 27%  27%  [ 4 ]
Razem głosów : 15
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 01 Maj 2024 17:35 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Kolejna nazwijmy to nieścisłość w mapach Googla we Francji. Autobus 78 do Cassis odjeżdża dokładnie z miejsca zaznaczonego na zrzucie i GM pokazuje tam przystanek i odjazdy 78 ale nie wiadomo dlaczego wyznaczając trasę do Cassis z jakiegoś punktu w Marsylii pokazuje tak jakby odjeżdżał z głównej ulicy Bd Baille
Autobus jeździ co godzina czasem co pół. Koszt 3,40 OW, bilet u kierowcy, płatność kartą. Na powrocie polecam wsiadać na pierwszym przystanku. Na drugim czy trzecim przystanku kierowca, nie wiadomo dlaczego, nie zatrzymał się mimo że stali na nim ludzie i machali.
Załącznik:
przystanek.jpg
przystanek.jpg [ 137.56 KiB | Obejrzany 1257 razy ]

Okolica:
Załącznik:
IMG_2790.jpeg
IMG_2790.jpeg [ 346.63 KiB | Obejrzany 1237 razy ]
Załącznik:
IMG_2791.jpeg
IMG_2791.jpeg [ 338.59 KiB | Obejrzany 1237 razy ]
Załącznik:
IMG_2792.jpeg
IMG_2792.jpeg [ 298.1 KiB | Obejrzany 1237 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
katka256 uważa post za pomocny.

Indie w pigułce 🇮🇳 Nowe Delhi, Dehradun, Goa i Mumbaj w jednej podróży za 2633 PLN 😍 Indie w pigułce 🇮🇳 Nowe Delhi, Dehradun, Goa i Mumbaj w jednej podróży za 2633 PLN 😍
Zimowy relaks na Fuerteventurze 🏝️🌞 All inclusive w 4* hotelu z basenem za 2629 PLN Zimowy relaks na Fuerteventurze 🏝️🌞 All inclusive w 4* hotelu z basenem za 2629 PLN
#42 PostWysłany: 24 Wrz 2024 11:26 
Awatar użytkownika

srebrny
trek na Calanques z Cassis jest wymagający? można iść w japonkach czy lepiej mieć choćby sportowe buty?
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 24 Wrz 2024 11:29 
Awatar użytkownika

Loty: 504
Kilometry: 971 291
złoty
Japonki nadają się co najwyżej pod prysznic, a nie do chodzenia gdziekolwiek;-)
FUX lubi ten post.

#44 PostWysłany: 24 Wrz 2024 11:53 

Loty: 16
Kilometry: 26 175
Zdziwiłbyś się ile osób w japonkach widziałem schodzących na Praia da Ursa (Sintra) :D

#45 PostWysłany: 24 Wrz 2024 15:24 

złoty
Chodzę tylko w japonkach, o ile jest ciepło. Z tyłu głowy niestety mam paranoję, że mogą się zerwać i będę w głębokiej xxx.
Czas zacząć nosić jakieś rezerwowe w plecaczku.
Ale, jak najbardziej Calanques, z Cassis, wytrzymały i jak dla mnie było spoko.
Spacer od Av. des calanques do Pointe de la Cacau, z kąpaniem w Calanque de port pin (polecam).
 Profil Relacje PM off
rw30 uważa post za pomocny.

#46 PostWysłany: 10 Paź 2024 13:58 
Awatar użytkownika

srebrny
na najładniejszą calanque (d'en-Vau) absolutnie się nie da dojść w japonkach i w ogóle to nie taka banalna trasa
na tą wcześniejszą (Port Pin) może się da w japonkach dojść ale w sumie też bym nie polecał (ja szedłem w 'adidasach' i było ok)
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 13 Kwi 2025 22:02 

Loty: 128
Kilometry: 221 261
niebieski
Tak wygląda zejście do Port- Pin:
Image

Nawet jak ścieżka jest z łagodnym podejściem, to wyłożona jest ostrymi kamieniami:
Image

Zdecydowanie odradzam japonki. Ja byłam w adidasach i ponownie wybrałabym buty z grubszą podeszwą.

Warto dodać, że autobus L78 jest następcą M8. Jedzie tą samą trasą widokową. Odjazd (jak wyżej ktoś wkleił mapkę) z Av. de Toulon. Ludzie przychodzą wcześniej i ustawia się kolejka. Jak ja jechałam, to wszyscy się zmieścili ale po drodze autobus się już nie zatrzymał na przystankach. Z Cassis odjeżdżałam z pierwszego przystanku (Gendarmerie) i ta sama historia. Bilet 3,50 euro, można kupić u kierowcy. Cassis, jak już pisano, warto.

A z Marsyli pojechałam jeszcze do Arles i bardzo mi się podobało. Taka spokojna odskocznia, gdzie można podziwiać rzymską architekturę. Bilet łączony na 6 obiektów i 4 muzea 19 euro, na 4 obiekty i 1 muzeum 15e. Ja wzięłam ten i tak po prawdzie, to weszłabym na wszystkie, bo tylko w jednym skanowali bilety. Odwiedziłam amfiteatr, teatr, krypty i łaźnie. Poza amfitetrem, no i może teatrem, to trzeba dużej wyobraźni. W muzeum żadnym nie byłam. Bilet kupiony w ten sam dzień na dworcu 19,20 euro na moją godzinę. Później były kilka euro tańsze. Pewnie można to ogarnąć wcześniej.
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 47 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość