Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 312 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna
Autor Wiadomość
#241 PostWysłany: 14 Lip 2023 08:09 
Awatar użytkownika

Loty: 316
Kilometry: 632 595
niebieski
Michal Szyszka napisał(a):
Polecam wypożyczalnie https://www.mlbrentacar.com/ z Marakeszu.

Potwierdzam dobrą opinię o tej firmie - auto dostałem praktycznie nowe i w idealnym stanie (Dacia Sendero Stepway), w dodatku okazało się bardzo oszczędne (średnie spalanie ON wyszło 4,7/100 z trasy ponad 1800 km przy temperaturach między 38 a 47 stopni). Bardzo dobry kontakt z biurem i życzliwi pracownicy (zmiana miejsca i godziny odbioru i zwrotu auta załatwiana mailowo, odpowiadają bardzo szybko), podstawienie pod hotel w medinie bez dodatkowych opłat, brak depozytu przy pełnym ubezpieczeniu. Przy odbiorze sprawdzony tylko poziom paliwa. 33 euro za dzień + 12 za full ubezpieczenie.

Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN
Słoneczny Cypr w dobrej cenie 🏝️🌞 Loty i 7 noclegów w Ajia Napie za 809 PLN Słoneczny Cypr w dobrej cenie 🏝️🌞 Loty i 7 noclegów w Ajia Napie za 809 PLN
#242 PostWysłany: 14 Lis 2023 15:39 

Siemka. Byliśmy teraz w listopadzie 2023 i korzystaliśmy z usług Majdoline Travel https://majdolinetravel.com/
Bardzo dobry kontakt majlowy lub tez przez whatsapp.
Zamówiliśmy dacie sandero stepway, a dostaliśmy hyundaia accenta (trochę większy samochód), rocznik 2023 (przebieg miał 8700km więc niski). Niskie spalanie, około 4l na 100km, diesel. Dał radę na wszystkich drogach, przez przełęcz Tizi N tischka bez problemu.
Odebraliśmy go z lotniska w Marrakeszu a zwrot był przy ich biurze w centrum (blisko Jamaa el fna).
Cenowo za auto było 28 EUR za dzień + 12 eur za dzień za pełne ubezpieczenie = 40 eur za dzien. Bez depozytu.
Druga opcja to była 28 EUR za dzień ale trzeba było zapłacić 1300 EUR depozytu wiec woleliśmy wykupić te pełne ubezpieczenie.
Polecam. Bezproblemowo, zwłaszcza ze trochę przerysowaliśmy przedni zderzak, ale nie robili z tego kłopotu.
 Profil Relacje PM off  

#243 PostWysłany: 14 Lis 2023 18:22 

niebieski
Też wróciłem dopiero co..
Auto wynajęte w polecanej na forum firmie Samicar.
Dacia Logan - 28 EUR z pełnym ubezpieczeniem, bez depozytu.
Z mocnym silnikiem, miałem dużą frajdę z prowadzenia, zwłaszcza, że na południu (nasza trasa: Marrakesz - Ouarzazate - Merzouga - Zagora - Tissint - Goulmin - Tan Tan - Tarfaya - Layounne - Essaouira - Marrakesz) drogi dobre i w większości puste, zachęcające do szybkiej jazdy.....
Przez 10 dni tylko dwa mandaty :) za prędkość
 Profil Relacje PM off
juggler5 lubi ten post.

#244 PostWysłany: 29 Lis 2023 22:30 

Witam, wybieramy się w dwie osoby do Agadiru.
Jaka jest przewaga lokalnych wypożyczalni, nad samochodem z serwisu rentalcars i pełnym ubezpieczeniem? W rentalcars wychodzi taniej, niż w tych lokalnych.
 Profil Relacje PM off  

#245 PostWysłany: 29 Lis 2023 23:06 

srebrny
w Maroko byłem już kilka ładnych lat temu, ale wówczas u lokalsów nie było mowy o depozycie.
 Profil Relacje PM off  

#246 PostWysłany: 30 Lis 2023 15:54 

Krisol napisał(a):
Witam, wybieramy się w dwie osoby do Agadiru.
Jaka jest przewaga lokalnych wypożyczalni, nad samochodem z serwisu rentalcars i pełnym ubezpieczeniem? W rentalcars wychodzi taniej, niż w tych lokalnych.

Jeśli masz kartę kredytową z ubezpieczeniem to moim zdaniem przewaga jest żadna. W przypadku rezerwacji kartą debetową przez rentalcars (czy inny pośrednik), lokalne wypożyczalnie mogą wymagać wykupu ubezpieczenia u nich pomimo posiadania ubezpieczenia w rentalcars. Cennik na miejscu masz wówczas (delikatnie mówiąc) mało atrakcyjny więc przepłacasz za ubezpieczenie i jesteś wkurzony do końca wyjazdu :)
Od lat jeżdzę z KK + ubezpieczenie auta w karcie i nie wykupuję dodatkowego ubezpieczenia ani w rentalcars, ani na miejscu przy odbieraniu auta. Mam największe zaufanie do mojego banku i wystawcy karty, o wiele większe niż do ubezpieczeń sprzedawanych na rentalcars czy w lokalnej wypożyczalni.
 Profil Relacje PM off  

#247 PostWysłany: 30 Lis 2023 22:15 

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Chyba błędnie zakładałem, że każdy ma kk. Ja przy rezerwacjach samochodów zawsze korzystam z kk i pewnie dlatego nie spotkałem się z problemem. Extra ubezpieczenie biorę przeważnie w krajach, gdzie czuję, że lepiej brać. Mam jeszcze parę dni na wybór.
Moja kk (wydana dawno temu przez Multibank) zapewnia mi i dodatkowej jednej osobie ubezpieczenie zdrowotne i bagażu. O samochodzie nie doczytałem.
 Profil Relacje PM off  

#248 PostWysłany: 04 Sty 2024 21:27 

Loty: 277
Kilometry: 348 934
srebrny
Samochód wypożyczony w Sixt, bezpośrednio przez ich stronę. Wybraliśmy odbiór w mieście gdyż był tańszy. W trakcie czekania na kontrolę paszportową zadzwonili z wypożyczalni, że w ramach upgradu możemy odebrać samochód z lotniska, w tej samej cenie. Odbiór auta szybki i bezproblemowy. Dostaliśmy Kie Picanto w automacie (taka klasa była zarezerwowana + automat), samochód nowy (2094km przebiegu) ale mimo to już był pokiereszowany. Taka uwaga odnośnie Sixta - oba punkty w Marakeszu obsługuje ta sama osoba więc jeśli jest na lotnisku to trzeba czekać aż przyjedzie do miasta, w dobrych wiatrach zajmuje im to godzinę. Jeśli chodzi o jazdę to byłem zaskoczony jak grzecznie jeżdżą Marokańczycy. Warto przestrzegać ograniczeń prędkości co do jednego kilometra tj. jeśli jest 60 to jechać 60, a nie 63 bo nakładają od razu mandat - 150 dirhamów. Swoją kolekcję wzbogaciłem o dwie sztuki. Kontrola wygląda w taki sposób, że najpierw jest „snajper” z radarem - policjant schowany w ruinach budynku/za drzewem/za kamieniem, a za XX kilometrów stoi żandarmeria i pokazuje naszą rejestrację i prędkość z jaką podobno jechaliśmy. Tyle z dowodów na nasze przewinienie Płatność tylko gotówką na miejscu, dostajemy oficjalny kwit więc kasa nie idzie chyba do kieszeni. Można płacić w MAD lub euro.
lukket lubi ten post.
lukket uważa post za pomocny.

#249 PostWysłany: 07 Sty 2024 13:48 

Loty: 105
Kilometry: 304 706
Samochód wypożyczony przez pośrednika VIP Cars na 3 dni, u kolejnego pośrednika, którym jest Optimo Rent, po wyszukaniu numeru telefonu z potwierdzenia wyszło, że docelowe wypożyczenie będzie w Eight Car http://eightcar.ma/ Odbiór na lotnisku w Agadirze 30 grudnia 2023r. Przylot przez Wizzair standardowo spóźnił się o dwie godziny. W potwierdzeniu mieliśmy info, że ktoś ma czekać na lotnisku. Po zrobieniu rezerwacji napisałem do firmy z potwierdzeniem numeru lotu żeby sprawdzić czy odpisują, wtedy szybko odpisali, więc byłem spokojny. Jeszcze przez odlotem z Polski napisałem ponownie na WhatsAppie, że mamy opóźniony lot i o której mamy być. Wyjście z lotniska i szukamy tabliczki pośród innych z naszymi danymi lub firmy i pustka… Karta sim jeszcze niekupiona, więc zapytałem któregoś z czekających z tabliczką czy zna kontakt do Optimo lub Eight Car, na szczęście człowiek miał kontakt do Optimo, zadzwonił i dowiedziałem się, że mam czekać na parkingu koło flagi Europcar. Stała tam już francuska czekająca na swoje auto. Po paru minutach podjechał człowiek i wskazał naszego Logana i jej Sandero. Stanęliśmy na uboczu i czekaliśmy, nasz odbiór przedłużał się, bo z daleka było widać, że żadna z jej kilku francuskich kart nie chciała działać. W końcu podszedł do nas, auto miało kosztować 42 EUR (plus 4 euro prowizji VIP Cars już dawno zapłacone) Kwotę przeliczył na MAD (462 MAD), płatność kartą Alior Walutowy bez problemu, dochodzimy do depozytu 1400Eur (15400 MAD), Karta Visa Infiniti dwa razy odrzucona, ok. daje Vise Platinium Santander i to samo, poprosiłem o udostępnienie Internetu w celu ponownego sprawdzenia Visy z PKO i komunikatów w IKO podczas operacji. Trzecia próba z VISĄ z PKO poszło na szczęcie, depozyt założony. Zamówiliśmy Dacia Logan lub podobne auto w dieslu i dostaliśmy to, co zamówione:) Szybki przegląd uszkodzeń na aucie i zaznaczenie na protokole odbioru, a że auto miało już przejechane ponad 50 tys. km to było tego trochę. Przy wyjeździe z parkingu okazało się, że niby opłacony parking mamy jednak my opłacić (18 MAD). Powrót do gościa i mówi, że zwróci koszt przy oddaniu, ok. niech będzie. Okazuje się, że nie można było zapłacić kartą, MADów jeszcze nie mieliśmy, więc obsługa przyjęła monety w EUR - 2 eur, na powrocie dostaliśmy zwrot za parking, ale w MADach;) Jakby, co mam na zbyciu 29 MAD w bilonie;) Logan miał zatankowane tylko dwie kreski paliwa i taki stan prawie udało się oddać po przyjęciu średniego spalania na poziomie 4L/100 km przy tylko jednym tankowaniu, naprawdę oszczędne auto pomimo jazdy po górach. Logan nie miał żadnych oznaczeń wskazujących, że jest to auto z wypożyczalni, więc nie baliśmy się parkować w nocy na ulicach pod noclegami, ot kolejna obita Dacia, jakich pełno w Maroko. Przejechane 624km, po drodze mieliśmy kilka kontroli policyjnych, tylko raz pokazywałem prawo jazdy, reszta jak spojrzeli, że obcy to kazali jechać. Zwrot auta na lotnisku bez problemu, zgodnie z ustaleniami daliśmy znać godzinę przed przyjazdem i ktoś już czekał na nas na parkingu. Szybkie spojrzenie na auto czy nie ma nowych rys oraz na paliwo. Depozyt wrócił po pięciu dniach.
 Profil Relacje PM off
paweł p uważa post za pomocny.

#250 PostWysłany: 04 Lut 2024 14:54 

Loty: 75
Kilometry: 136 048
niebieski
Na forum już było pisane o Majdoline Travel z Marrakech, w tym przypadku również ja mogę tą wypożyczalnię polecić.
Odbiór samochodów rano pod hotelem gdzie spaliśmy, zdawaliśmy wieczorem 5 dni później - było bez problemu.
2x Dacia Duster, obie diesel, jedna automat i to bardzo oszczędny, bo spalanie miał około 4,7 l / 100 km. Przebieg samochodów był poniżej 100000 km, opony w jednym całkiem nowe, w drugim około 5 mm bieżnika.
Wszystko było zgodne z tym co firma pisze na stronie.

Ja też (jak wiele osób z tego forum) chcę ostrzec przed szybką jazdą - jest masa fotoradarów i patroli, nam przydarzył się jeden mandat 78/60 i kosztował 150 MAD gotówką.
Dodam jeszcze, że na autostradzie płatność na bramkach tylko gotówką.
 Profil Relacje PM off  

#251 PostWysłany: 11 Lut 2024 11:55 

srebrny
Ja ze swojej strony mogę polecić Locationauto - lotnisko (RAK) - Marrakesh.
Rezerwowane przez pośrednika (discovercars).
193zł za 6 dni w styczniu tego roku.

Dostaliśmy Kia Picanto - niezbyt stare - 50k na liczniku, poobdzierane z każdej strony.
Przy wyjściu z lotniska czekał gość, który nas zaprowadził na parking.
Tam inny gość wydał nam auto. Rezerwację miałem opłaconą z góry.
Natomiast depozyt (15000MAD - ok. 1400EUR) udało się zapłacić Revolutem (MasterCard). Za pierwszym razem nie przeszło, ale za drugim zaskoczyło - więc miło.

Przy oddawaniu bardziej się skupiali na ilości paliwa niż na dodatkowych obtarciach. Gość obszedł auto dookoła i powiedział, że wszystko ok i nawet na naszym protokole zaznaczył, że jest ok.

Jedyne do czego mogę się przyczepić to w zasadzie pierdoła - twierdzili, że depozyt będzie zwolniony w ciągu dwóch dni po oddaniu. A widać, że nie kiwnęli w tym temacie z palcem i blokada zeszła w zasadzie jeden dzień przed wygaśnięciem (założona na 30 dni). Aczkolwiek koniec końców cała kasa wróciła, więc nie narzekam i ze swojej strony polecam jak najbardziej.
 Profil Relacje PM off  

#252 PostWysłany: 15 Mar 2024 06:05 
Awatar użytkownika

niebieski
Gdzie szukać wypożyczalni, jeśli lecę do Agadiru i stąd chcę auto na 3-7 dni?
Czy w Maroku w ogóle da się jakoś uniknąć dużych depozytów z kk?
Internetowe wyszukiwarki podają na maj ceny typu 400 zł za tydzień - o co tu chodzi, to są prawdziwe ceny, to się wydaje wręcz niemożliwe? :roll:
Czy mieliście jakieś negatywne doświadczenia - z policją, wypożyczalniami itp. - które powinny mnie zniechęcić do wypożyczenia?
Byłem w Maroku wiele razy i nigdy nie wypożyczaliśmy auta, byliśmy młodzi i mieliśmy inne priorytety, teraz chciałbym wolniej pojeździć po różnych wioskach, auto do tego niezbędne, tylko trochę obawy o ten trzeci świat :lol: Mam też cichą nadzieję, że wypożyczając auto i jeżdżąc po nieobleganych miejscach, chociaż w pewnym stopniu uda się uniknąć ciągłego nagabywania, naganiania itp.
 Profil Relacje PM off  

#253 PostWysłany: 15 Mar 2024 09:14 

Loty: 105
Kilometry: 304 706
Czytałeś mój post #249? Jeżeli lot teraz to cena jest normalna, co do depozytu to jak szukałem auta na swój wyjazd do wypożyczalnie lokalne polecane na forum z niskim depozytem były dużo droższe. Masz wybór duży depozyt tanie auto lub na odwrót ;)
 Profil Relacje PM off  

#254 PostWysłany: 15 Mar 2024 09:22 

srebrny
Ewentualnie wykupienie horrendalnie drogiego ubezpieczenia z wypożyczalni które albo obniża albo całkowicie redukuje do 0 wkład własny. I o to chodzi m.in. z tymi wysokimi depozytami, żebyś wykupił ich ubezpieczenie.
Tak jak pisze trunks - poza sezonem są takie ceny bo aut dużo a chętnych mało. Post nad twoim pisałem żeśmy mieli auto za 200zl na tydzień i wszystko było ok. I nie pierwszy raz brałem auto za psie pieniądze poza sezonem.
Jak jesteś świeży w te klocki to polecam poczytania o ubezpieczeniu wkładu własnego w zewnetrznych firmach (workdwideinsure itp.).

rdw - jeszcze Ci dopisze w temacie policji. Ogólnie w naszym przypadku totalnie bezproblemowo (trasa od Marakeszu do Merzougi w te i wewte). Jak jedziesz jak należy to nie ma problemów. Jak jesteś z tych co jeżdżą "szybko ale bezpiecznie" i twierdzą, że 10km/h to nie przekroczenie prędkości to lepiej szykuj portfel.
Ogólnie jedna ważna rzecz są 2 rodzaje checkpointów, zawsze przed nimi jest znak albo "stop" albo "zwolnij" (chyba ralentir napisane). Jako, że u nas z francą kiepsko nie skumaliśmy tego i dopiero po 3 zatrzymaniu nas (za nie zatrzymanie się na stopie) nam wytłumaczono, że nie zatrzymaliśmy się na stopie i że mandat się należy. Ale w każdym razie zawsze w miłej atmosferze i koniec końców za każdym razem bez mandatu. Ale potem wszędzie gdzie był stop przed checkpointem się zatrzymywaliśmy i czekaliśmy aż nam gość machnie, żeby jechać dalej. Więc nasze "kontakty" z policją/żandarmerią były pozytywne.
Oczywiście nie twierdzę, że tak jest zawsze i w każdej części kraju tylko mówię z naszego doświadczenia.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
Antek12 uważa post za pomocny.

#255 PostWysłany: 16 Mar 2024 23:53 
Awatar użytkownika

Loty: 100
Kilometry: 169 471
Cześć
byliśmy w lutym w Agadirze.
Nie mogłem znaleźć żadnej wypożyczalni z ludzkimi warunkami działającej na lotnisku więc pojechaliśmy do miasta taksówką.
W sieci znalazłem wypożyczalnię Drive Plus - N° 465, Magazin, Ave Moulay Youssef, Agadir 80000, Maroko. https://driveplus.ma/
Wypożyczyłem samochód bez depozytu i bez udziału. Potem okazało się, że mogli mi podstawić samochód na lotnisko w tej samej cenie. Po prostu nie dopytałem.
Dacia Logan z bardzo oszczędnym dieslem (mieliśmy 4,1/100 na dystansie 800 km) za 30 € za dzień, z pełnym ubezpieczeniem. Czas wypożyczenia liczą godzinowo, czyli wypożyczas o 12:00 to musisz oddać do 12:00 by nie zaczęła się kolejna doba. Słyszałem, że w Maroku niektóre wypożyczalnie liczą pełne doby, bez względu na godzinę. Więc oddając o 12:00 i tak zapłacisz za cały dzień. Tu było uczciwie liczone. Paliwo - Same To Same. W lutym 2024 było nieco tańsze niż w PL. Ok 5,5 zł litr diesla.
Minimum formalności, dałem paszport, wypełnilismy 1 stronicowy formularz i zapłaciłem gotówką. Nie jest potrzebna żadna karta. Obsługa płynnym angielskim. Wszystko trwało max.15 min. Przy zwrocie żadnych problemów. Można oddać samochód na lotnisku bez żadnych dodatkowych opłat..

Generalnie w Agadirze jest bardzo dużo małych lokalnych wypożyczalni. Pewnie jest więcej równie dobrych. Ja wybrałem tą bo mają stronę po angielsku i nie zawiodłem się, mogę szczerze polecić.
 Profil Relacje PM off
Tomasz101 uważa post za pomocny.

#256 PostWysłany: 10 Kwi 2024 11:12 

Hej,
lecę w listopadzie 2024 na 6 dni, ląduje w Agadirze, wracam z Marrakeszu. Wypożyczał ktoś tak auto (odbiór w jednym miejscu, zwrot w innym?) Na DoYouSpain znalazłam dość atrakcyjną oferrtę za 264e już z ubezpieczeniem i dopłatą za zwrot w innym miejscu. Wypożczyczalnia do DOLLAR. Ma ktoś doświadczenie z nimi właśnie w Maroku? A może ktoś coś poleci?
 Profil Relacje PM off  

#257 PostWysłany: 28 Kwi 2024 08:32 

potwierdzam poniższy wpis :) i dziękuję pięknie za podpowiedź.
wynajeliśmy od chłopaków - Citroen C-elysse, z pełnym pakietem ubezpiecznia, klimetyzacja, BT - manual, wersja 1,6HDI (92KM) - za 28€ dzień.
auto w naprawdę dobrej kondycji - wszystko sprawne - po wylądowaniu w Agadir, i noclegu (dojazd taksówką do hotelu) podeszliśmy piechotą - takie 20 minut z promenady nad oceanem.
Wszystko załatwione w 15-20 minut - mieliśmy do wyboru Kia Picanto za 25€ lub Citroen C-elysse za 30€ - troszkę udało się utargować (2 kierowca wpisany bez dodatkowych opłat),.
Paliwa zwróciliśmy tyle ile wzięliśmy (2 kreski), pełne dokumenty (przydały się przy 2 czy 3 kontrolach drogowych - nie wzbudziły żadnych problemów) - dodatkowo w cenie odwiezeienie na lotnisko
- akurat tak się umówiliśmy, więc min. 20-25€ za taksówkę z Centrum Agadiru na Lotnisko zaoszczędzone.

Auto fenomenalnie oszczędne - średnie spalanie 4-4,1L/100km - przejechane >1500km - w różnych warunkach, góry, lokalne drogi, pustynne drogi itp.

szczerze polecam - po angielsku czy francusku można się spokojnie porozumieć, wszystko załatwić na miejscu, i po 20 minutach odjechać autem - kontynuując podróż,

@Pawel_KRK dzięki za hint! bardzo się przydał!

Paweł_KRK napisał(a):
Cześć
byliśmy w lutym w Agadirze.
Nie mogłem znaleźć żadnej wypożyczalni z ludzkimi warunkami działającej na lotnisku więc pojechaliśmy do miasta taksówką.
W sieci znalazłem wypożyczalnię Drive Plus - N° 465, Magazin, Ave Moulay Youssef, Agadir 80000, Maroko. https://driveplus.ma/
Wypożyczyłem samochód bez depozytu i bez udziału. Potem okazało się, że mogli mi podstawić samochód na lotnisko w tej samej cenie. Po prostu nie dopytałem.
Dacia Logan z bardzo oszczędnym dieslem (mieliśmy 4,1/100 na dystansie 800 km) za 30 € za dzień, z pełnym ubezpieczeniem. Czas wypożyczenia liczą godzinowo, czyli wypożyczas o 12:00 to musisz oddać do 12:00 by nie zaczęła się kolejna doba. Słyszałem, że w Maroku niektóre wypożyczalnie liczą pełne doby, bez względu na godzinę. Więc oddając o 12:00 i tak zapłacisz za cały dzień. Tu było uczciwie liczone. Paliwo - Same To Same. W lutym 2024 było nieco tańsze niż w PL. Ok 5,5 zł litr diesla.
Minimum formalności, dałem paszport, wypełnilismy 1 stronicowy formularz i zapłaciłem gotówką. Nie jest potrzebna żadna karta. Obsługa płynnym angielskim. Wszystko trwało max.15 min. Przy zwrocie żadnych problemów. Można oddać samochód na lotnisku bez żadnych dodatkowych opłat..

Generalnie w Agadirze jest bardzo dużo małych lokalnych wypożyczalni. Pewnie jest więcej równie dobrych. Ja wybrałem tą bo mają stronę po angielsku i nie zawiodłem się, mogę szczerze polecić.
 Profil Relacje PM off
Paweł_KRK lubi ten post.
t13092109 uważa post za pomocny.

#258 PostWysłany: 14 Maj 2024 13:08 

Loty: 59
Kilometry: 151 609
niebieski
Bardzo chwalicie tutaj Samicar - niestety na przełom października i listopada nie mają dostępnych samochodów.
Jakaś inna sensowna alternatywa?
 Profil Relacje PM off  

#259 PostWysłany: 15 Maj 2024 10:36 

Loty: 59
Kilometry: 151 609
niebieski
Korzystał ktoś z Europcar w Agadir'ze?

Załączniki:
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG [ 104.15 KiB | Obejrzany 1127 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#260 PostWysłany: 11 Cze 2024 13:53 

Ja tylko potwierdzę, że Samicar w Marakeszu to jak najbardziej dobra opcja. Wypożyczoną Dacią Logan dojechaliśmy bez problemów aż do Ad Dachli (przy wjeździe na Saharę Zachodnią nie ma żadnego sprawdzania dokumentów samochodu, jedynie paszporty). Przy zwrocie na lotnisku była tylko szybka, pobieżna kontrola.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 312 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość